22. BÖLÜM TUZAK

124 21 0
                                    

   Dedektif Ayşenur hızla ODTÜ Sergi Salonunda ki kamera kayıtlarına bakar. Ardından üniversitede Mert'i bulur.

D. Ayşenur : Mert Varol, son bir kez daha söylüyorum. Kanıtlar var. Birbirinize silah doğrulttunuz. Bu bir suç. Bu yüzden benimle gelmelisiniz.

( Dedektif Ayşenur ve Mert polis karakoluna giderler )

Komiser Kerem : Neden, neden o Kenan adlı kişiye silah doğrulttunuz.

Mert : Kamera kaydını çok iyi göremediniz galiba komiserim. Kenan adlı kişide benim eski sevgilime Defne'ye silah doğrulttu. Ne olursa olsun o benim bir Zaman'lar sevgilimdi. Herşeyi ilk başta Kenan başlattı !

Komiser Kerem : Peki, dedektif Ayşenur

D. Ayşenur : Buyrun efendim.

K. Kerem : Derhal ODTÜ'ye bir daha git ve o Kenan ile Defne'yi bul.

( Dedektif Ayşenur ODTÜ'ye geri döner ve Komiser Kerem Mert'in soruşturmasına devam eder. )

K. Kerem : Peki bu Kenan denen Ada'm niye Defne'ye silah doğrulttu ?

Mert : Herşeyi baştan anlatıyorum. Biz Defne ile birlikte sevgiliydik. Üniversitede ikinci sınıfa başladık ve Kenan ortaya çıktı. Kenan Defne'nin ortaokuldan sevgilisiymiş.

K. Kerem : Siz Defne ile ne Zaman sevgiliydiniz ?

Mert : ODTÜ'de tanıştık. Bir hafta önce ayrıldık ! Kenan ile Defne'de 6,7,8. Sınıftayken sevgiliymiş. 8. Sınıfın sonundayken Kenan ile Defne tartışmış, baya bir tartışmışlar. Defne'de Kenan'dan ayrılmış. Kenan'da barışacağına yemin etmiş. Barışmazsa da intikam alacağına dair yemin etmiş. Barışamadığı için Defne'den intikam almak istedi. Defne'yi de tam öldürecekken ben geldim.

K. Kerem : Ve silah doğrulttun. Üstelik tetiği çekilmişti. Yanlışlıkla bile olsa onu...

Mert : Anlıyorum, eski sevgilimde olsa böyle bir şeye izin veremezdim. Cezamı çekmeye hazırım.

K. Kerem : Belki siz hapise girmezsiniz. Dediklerinizin kanıtlarını arıyoruz. Dedektif Ayşenur Kenan adlı kişiyi de soruşturacak.

Mert : Kenan'ı bulamazsınız. Kenan İtalya Milano'da !

K. Kerem : Ne ? Niye ? Kaçtı mı ?

Mert : Aynen öyle. Korkağın bir teki zaten. Şimdi Milano'da hangi barınağa saklanmıştır acaba ?

K. Kerem : Üzgünüm ama bu soruşturma bitene kadar maalesef gözaltındasınız. ( Mert Demir parmakların arkasındadır. Dedektif Ayşenur ise Defne'yi getirmiştir. )

D. Ayşenur : Üzgünüm Efendim ama...

K. Komiser : Biliyorum Kenan'ı bulamadın ! Kenan denen Ada'm Milano'ya kaçmış. O Kenan denen adamı boş vermek zorundayız. Ne de olsa birşey olmadı.

D. Ayşenur : Peki efendim ( Odadan Dedektif Ayşenur çıkar. Defne ile K. Kerem )

K. Kerem : Eski sevgilinizi göz altına aldık !

Defne : Ciddi misiniz ? Yakaladınız demek o herifi !

K. Kerem : Sizden ayrıl...

Defne : Benden mi ayrılmış, yalancı herif, güldürmeyin beni yaa. Onu ben terk ettim. Bir de bana silah doğrultan Ada'mdan artık herşey beklenir.

K. Kerem : Ben Mert Varol'dan söz ediyorum !

Defne : NE !?! En başından beri mi ?

K. Kerem : Evet.

Defne : Mert, beni eski sevgili diye mi tanıttı ? Mert göz altında mı ? ( Gözünden bir damla yaş akar )

K. Kerem : Sakin olun, Mert'i göz altına almak zorunda kaldık. Şuan nezarethanede.

Defne : Ne Zaman çıkar ?

K. Kerem : Soruşturma bitene kadar !

( 1 Hafta sonra, Komiser Kenan ve Dedektif Ayşenur )

D. Ayşenur : Efendim aslında en büyük suç burada asıl suçlu Kenan. Çünkü Kenan intikam amacı ile masum bir insanı Mert'i suçlu şekline düşürmeye çalışmıştır. Kenan'ın amacı Mert'i sinirlendirip bir olay çıkmasını, olayı da Mert'in çıkartmasını amaçlıyordu ama başaramadı. Bu yüzden de Kenan sinirlendi Defne'ye silah doğrulttu. Mert son sırada gelmeseydi eğer Defne kişisi hayatını kaybedebilirdi.

K. Kerem : Mert'i serbest bırakın ve Kenan adlı kişi evrenin diğer ucunda olsa bile onu bana getirin, cezasını çekmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağıma yemin ediyorum. ( Masaya sert bir yumruk atar. )

( İtalya Milano'da )

Durdurulmaz Aslı : Mert nezarethaneye girmiş. Mert'i İhbar ettim ama sana bir şey olmadı. Mert'i suçlu görüyorlar ! En yakın Zaman'da Mert hapise girer ve sende Mert hapise girdiği Zaman...

Kenan : Defne'den intikamımı alcağım. Mert'in bu olaydan haberi olmamalı. Teşekkür ederim, herşey için.

Durdurulmaz Aslı : Merak etme, zaten Mert'in hapise girmesini bende istiyordum ! Bu bir tuzak, Mert için. Benim onu ihbar ettiğim aklının ucundan geçmez !

( Mert nezarethaneden çıkar ve ardından 1 hafta geçer, polisler Kenan'ı İtalya Milano'da bulurlar ve durdurulmaz Aslı ile Kenan için mahkeme kararı alınmıştır. Mahkemede fantastik dörtlü, Burak hoca, Vural hoca, Kenan ve Aslı'nın aileleri bulunur. )

Hakim : Bugün burada Kenan iplikçi ve Aslı Korkmaz'ın mahkeme kararı nedeniyle karşınızdayız. Durdurulmaz Aslı ile Kenan İplikçi masum insanlarla önceden yaşadıkları durumlar nedeniyle intikam almak istemişlerdir ama polisler buna izin vermemiştir. Bu yüzden de  yine ayrıcaktan tüm polislere Komiser Kerem ve Dedektif Ayşenur'a teşekkürlerimi sunuyorum ve gereğini düşünüyorum. Kenan İplikçi'nın avukatı ile konuşmak istiyorum !

Kenan'ın Avukatı : Efendim uzun bir şekilde araştırdım ama Kenan İplikçi'nin masum olduğunu kanıtlayan bir iz yok.

Aslı'nın Avukatı : Bu Aslı Korkmaz içinde geçerli. Aslı Korkmaz'ın savunabileceği hiçbir şey yok !

Aslı'nın Savcısı : Durdurulmaz Aslı önceden müebbet hapise giren Vahit adlı kişinin korumasıydı. Defne'yi bir yandan da o kaçırdı ! Ayrıca " Durdurulmaz " lakabını da Aslı Korkmaz'a Vahit verdi.

Hakim : Gereği düşünüldü ! Kenan İplikçi, intikam almak için uğraşları sayesinde burada. İntikam çok kötü birşeydir. Kimsenin böyle bir Hakkı yok. Aslı Korkmaz ise kötülerin yandaşıdır. Aslı Korkmaz'ın serbest bırakılması bu dünya için ayrı bir sorundur. Kenan İplikçi, 5 yıl boyu hapis cezası, Aslı Korkmaz, içinde 10 yıl boyu hapis cezası kararı verilmiştir. ( Tokmağı masaya vurur. ) Mahkeme sona ermiştir !

   Hani o uzun süreli macera var ya, artık bu macerada bitti. Artık bir aşkımıza bakalım. 3 haftadır ayrıyız ve galiba hep ayrı kalacağız. Hayat, bundan sonra Kenan yokken daha güzel olacak inşallah. Sonunda adalet doğru yerini buldu.

ÜNİVERSİTEDE AŞKWhere stories live. Discover now