Capitolul 18

2.1K 137 2
                                    

Bunica : "Allyson , pot sa vorbesc putin cu tine?" ma intreaba privindu-ma cioras si suspicios in timp ce incepusem sa strang masa . Am aprobat usor din cap , inghitind in sec. Ultima data cand bunica mi-a aruncat privirea aceasta , a fost cand a aflat ca i-am incaltat porcul cu perechea ei preferata de pantofi. 

M-am uitat la Harry care ma privea putin ingrijorat. Si-a pus mana pe frunte , oftand in timp ce bunica mi-a facut semn sa o urmez. Am iesit din bucatarie indreptandu-ne spre camera ei . E clar am facut ceva rau. Ceva foarte rau.Dupa ce am intrat in camera , usa a fost trantita cu putere si nu din cauza curentului . Oh doamne ajuta-ma te rog.

Bunica : "Allyson , te-ai apucat iar de bautura?" ma intreaba privindu-ma foarte serios cu mainile incrucisate la piept . 

Eu : "M-am apucat de ce ?" intreb , sperand ca am auzit gresit 

Bunica: " Nu te peface ca nu ma auzi " tipa facandu-ma sa tresar 

Eu : "Nu. Nu m-am apucat de bautura. Nu am mai baut din ziua aia." tip si eu facand-o sa se enerveze mai mult. Bine , am mintit putin , dar in orice caz nu m-am imbatat.

Bunica :"Ei bine , din beciul meu lipsesc mai multe doze de bere. Baietii nu aveau cum sa bea pentru ca isi strica vocea , iar Ami e o fata cuminte si nu bea. O cunosc de cand e mica , stiu ca nu consuma alcool " spune foarte sigura pe sine , continuand sa ma priveasca urat .

Eu : "Deci vrei sa zici ca pe mine abea acum m-ai cunoscut si esti foarte sigura ca sunt o betiva nu ?" tip din nou , facand cativa pasi in fata 

Bunica : "Pe tine te suspectez pentru ca tu esti aia care a intrat in coma alcoolica. Esti exact la fel ca tatal tau" tipa din nou , de data asta mult mai tare . In  mod normal as face cativa pasi in spate insa nervii mei sunt intinsi la maxim si nu mai constientizez bine.

Eu : "Vrei sa incetezi cu povestea asta ? Tu esti aia care se droga in tinerete cu nu stiu ce . Nici nu stiam ca pe vremea ta puteai face rost de droguri . Deci nu ai dreptul sa ma invinuiesti fara sa gandesti prima data. Da sunt ca tata , care dracului e problema ta pana la urma ?" poate am intrecut masura , insa si ea a intrecut-o

Bunica :" Sa nu mai indraznesti vreodata sa tipi la mine " spune nervoasa , apropiindu-se din ce in ce mai mult , insa se opreste in momentul in care se deschide usa 

Imi deschid ochii , uitandu-ma in spatele bunicii , vazandu-l pe Louis intrand cu o fata foarte serioasa . Perfect , asta imi mai trebuia acum 

Louis : " Eu am baut berile. " spune tare si raspicat facand-o pe bunica sa se intoarca brusc si pe mine lasandu-ma cu gura cascata. Ia cumva toata vina asupra lui sau sunt eu proasta si inteleg doar ce vreau?.

Bunica : "Louis dragule , nu trebuie sa ii iei apararea " zice cu o voce mult mai calma , privindu-l dragastos

Louis : "Dar nu o fac. Chiar eu le-am baut. Am fost suparat si aveam nevoie de putin alcool . Imi pare rau ca v-am baut din beri . O sa va cumpar altele" spune , privind-o pe bunica in ochi , zambind in coltul gurii , reusind sa o abureasca pe baba. 

Bunica : "In cazul asta , este okei. Nu e nevoie sa imi cumperi altele draguta" zambeste, facandu-ne semn ca putem iesi din camera ei , tragandu-mi o incruntatura zdravana in momentul in care si-a intors privirea spre mine. Ce mama dracului se intampla aici ?

Eu : "Ma eu sunt proasta sau tu chiar ai facut ce am vazut ?" il intreb , dupa ce am inchis usa de la camera bunicii . El imi face doar semn sa tac si sa il urmez. As vrea sa tip la el acum si sa ii spun ca nu sunt catelusul lui , insa sunt a naibii de curioasa in legatura cu ce s-a intamplat . Asa ca il urmez tacuta pana cand ajungem in camera lui. "Bun deci ?" il intreb dupa ce inchide usa

Life With My BrotherWhere stories live. Discover now