4. BÖLÜM - OKYANUS GÖZLÜ

336 34 0
                                    

KARAN

Duyduklarımın hepsi gerçekti ve ben yine tek kelime edememiştim.Ne garip ki, kızın söylediği her söz yüzümde bir gülümsemeye neden olmuştu. İlk defa yüzümde gülümseme , içimde de nedenini bilmediğim bir rahatlık oluşmuştu...

-haklı , evet kız çok haklı, hatamı hatırlattı bana , ama ben o çocuğa zarar vermek istemiyordum ki, onları orda burakıp gitmek de istemiyordum , niye öyle yaptığımı bilmiyorum , kahretsin anlam veremiyorum buna bir türlü . Her zaman aklımla, mantığımla düşünüp doğru karar veririm ben ,peki ya şimdi ne oldu mantığına tükürdüğüm , buna sebep ne?

-derken kız çoktan arabaya binmiş üstelik de tam qaz süratla üstümden geçer gibi yanımdan uçup gitmişti bile . Ondan geriye kalansa etrafta uçuşan yapraklar ve bir de son anda akıl edip ala bildiğim arabanın pilakası olmuştu.

Sonra arabaya atladım ve artık zamanın hayli geçtiğini farkettim ve şirkete doğru yol aldım.

-Ne olur olsun seni bulacağım okyanus gözlü ,bulacağım seni- diye kendi kendime mırıldanırken telefonu elime aldım ve Malikin numarasını tuşladım.

- Malik...

- efendim bay Karan...

- Malik şimdi her nerdeysen ve ne haltlar yiyorsan , o kıçını kaldır ve derhal söylediğim pilakanı araştır ve sahibini bul.

- baa ..başüstüne bay Karan!

- bak Malik her ne olursa olsun o pilakanın sahibi hakkında herşeyi öğreniyorsun ve öğlen yemeyinden önce ofisimde oluyorsun.

- anlaşıldı efen ..aaa kapatmış ...

MALİK HER NE KADAR EVLİ OLSA DA EYLENCELERE DÜŞKÜN BİRİDİR , LAKİN İŞİNİN EN İYİSİDİR , BELKİ DE KARANIN ONU YANINDA TUTMASININ EN BÜYÜK NEDENİ DE BU, İSTEDİĞİ ŞEY MARSDA BİLE OLSA GİDİP GETİRECEK KADAR SADIK BİRİDİR MALİK . ZATEN ONDAN BAŞKA DA FAZLA KİŞİ YOKTU KARANIN HAYATINDA , BİR DE SARAYLAR KADAR BÜYÜK VE BİR O KADAR DA ISSIZ OLAN SONSUZ KARANLIĞINDAKİ- EVİNDEKİ HİZMETÇİLERİ İKRAM VE KARISI KAŞİRA.

GAZETELERİN YERE GÖĞE SIĞDIRAMADIĞI O KOCAMAN ADAMIN HAYATINDA SADECE 3 TANE YAKIN ADAMI VARDI . BİRİ DAHA VARDI ASLINDA ÇOCUKLUK ARKADAŞI AMİR , AMA O DA SIK-SIK SIRRA KADEM BASTIĞI İÇİN YİNE DE YALNIZDI KARAN.

KARAN RAHAT BİR ŞEKİLDE BAŞINI KOLTUĞUNA YASLAMIŞ, GÜLEREK SAATE BAKARAK KONUŞMAYA BAŞLADI.

-Öğlen paydosuna tam 30 dakika var ve Malik için geri sayım başlamıştır,son 10 saniye

VE KAPI ÇALINIR

- gel SÖZÜNDEN SONRA MALİK SOLUK-SOLUĞA İÇERİ GİRDİ

-Tam isabet Malik . Malik neden seni kovmadığımın sebebini biliyormusun?!

- Sanarım evet, çünki benim gibi bir elemanı FBİ bile yetiştiremedi bay Karan.

- fazla gevezelik iyi deyil Malik , biraz da FBİ ajanları gibi sessiz kalmayı denesen

- emredersiniz efendim.

- hadi otur, bakalım neler bulmuşsun.

- araba,sahibi,hayatı,doğduğundan bu güne kadar hatta sizinle tanıştığı ana kadar her bir şey burada . Qaliba bir dedektiften daha iyi iş yapmam benim en büyük avantajım.

-ta kendisi Malik, şimdi gide bilirsin bugün izinlisin .

- emredersiniz efendim -dedi ve ağzı kulaklarında çıktı odadan.

KARAN

-ve okyanus gözlü , şimdi seninle tanışma zamanı .

Demek adın Alia Rao

Alia Rao Miss Hindistan 2010 , manken ve oyuncu.7yıl önce trafik kazasında ailesini kaybetmiş . Demek boş zamanlarını kimsesiz çocuklarla geçiriyorsun ha ...

-onun hakkında okuduklarımdan sonra onu gördüğüm andan beni esir alan bu hisleri,o kızın gözlerine ,yüzüne neden öyle özlemle bakmamın sebebini anlamıştım .Yanılmamıştım onun da benim gibi biri olduğuna , en azından benim çektiğim acıların bir kısmını o da çekmişti , benden farklı olarak o hayatı sevmiş, dünyaya tutunmuşdu , demek o da pes etmemişdi yine bir farkla hayata küsmeyerek , kalbindeki hisleri yakıp küle döndermeyerek .Ve ilk defa içimden bir ses sakın onu kaybetme, peşinden git diyordu bana.

Demek haftanın her bu günü yetimhaneye gidiyor.Yerini de bulduğumuza göre , geç kalmadan gidelim o zaman .

-Nişa bütün randevuları iptal et , bügün geri dönmeyeceğim.

-ama efendim , daha biraz önce Raİ Chanla randevu ayarladık.

- şimdi de iptal et .

Dedim ve ceketimi alıp çıktım şirketten . İlk defa hesap-kitap etmeden aklımı ,mantığımı düşünmeden bir yola çıkıyordum ve tek pusulam kalbimdi . Beni nereye götüreceğini bilmiyordum ama kalbimin sesini dinlemek istiyordum sadece. Ve işte 45 dakika sonra büyük bir şans eseri her zaman yoğun olan Mumbai trafiğini geçip gelmiştim.

Yetimhanenin önüne geldiğimde bir anda tüm cesaretim kayboldu , sonra 5 yaşındayken zorla sürüklenerek götürüldüğüm yetimhane geldi aklıma , ama ben o zaman da kafamın dikine gitmiştim ve sadece 1 gece orada kalmış , sonrasında bağımsızlık ilan ederek kaçmıştım .

-acaba o melek yüzlü çocuğa da mı öyle işkence yapıyorlar , kesin öyle yoksa neden kaçıyor yetimhaneden ki?!

Yine içimi bir öfke kapladı ve ben merdivenlerle ilerlerken , içimden kendime bir dizi küfür savurdum , o kadar param varken neden ben de kimsesiz çocuklar için bir yurt yapmadım ki , o acının ne demek olduğunu bilen biri olarak diye .Bu düşüncelerle sonunda kapıya varmıştım bile.

-Yarın ilk işim Malike bu yetimhane hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmasını söylemekti ve eğer düşündüyüm gibi bir durum varsa yemin ederim , bu yetimhaneni sahibinin başına yıkarım ve enkazını kimse bulamaz demiştim ki,kapıda kocaman bir tabela gördüm ve üzerinde "BEİNG HUMAN" vakfı yazıyordu.Göreceğiz bakalım o kadar hümanistmisiniz!!!

Şimdi içeriye girme zamanıydı ve ben sabahtan beri düşündüklerimi nasıl dile getireceğimi, daha doğrusu nasıl ifade edeceğimi bilemiyordum halen . Birden ellerimde minik ellerin getirdiği sıcaklığı hiss ettiğimde kendime geldim , yine aynı şeyi yapmış sıcaklığı ile bütün buzlarımı çözmüştü.

07.11.15
Bir BÖLÜM DAHAA MİLLET OLUMLU VE YA OLUMDUZ YORUMLARI BEKLİYORUMMMM

YÜREGİNE  SORحيث تعيش القصص. اكتشف الآن