0.6

1.9K 42 3
                                    

Julias perspektiv
Varken Ogge eller Felix kom in till mig igår kväll, vilket var skönt.
Men nu så ska jag göra mig iordning för vi ska få reda på en "överraskning" av våra danstränare. Eller Aa, jag vet ju, vi ska vara bakgrundsdansare på the fooos sommarkonsert.
Det knackar på dörren till mitt rum, säkert Felix eller Ogge. "Vem det nu än är så gåååå!" "Jaha då går jag väl då." Det var Omar. "Neeeej, kom." Jag rusar fram till dörren och öppnar dem, och Omar står där med ett flin. Han lägger armarna runtom mig och kramar mig, och jag kramar honom tillbaka. Ååh vad jag saknat honom. Har ju inte sett honom sen jag och Felix gjorde slut. Vi släpper kramen och ler mot varandra. "Jag har saknat dig, jättemycket Omar." Han ler ännu större. "Jag har saknat dig ännu mer." Jag ler mot honom och kliver åt sidan så att han ska kunna kliva in i rummet. Men han stannar i dörröppningen. Och jag ger honom en konstigt blick. "Vi måste faktiskt till base, nu." Jag ler, och nickar.
När vi kommer ner till hallen står både Felix och Ogge där, och drar på sig sina skor. "Julia åker du med mig?" Ogge har en moppe, som han åker runt på nästan hela tiden. "Nej." Han suckar. "Ska du vara sur på mig föralltid eller, men vem åker du med då?" Han ser surt på mig. "Jag åker med Omar, tunnelbanan." När jag uttalar dem orden så tittar Felix konstigt på oss, och ger oss en blick. Som tyder på avundsjuka. Och Ogge drar med sig Felix ut.
"Såå, ska vi ta tunnelbanan alltså, det var mer än vad jag visste." Jag ler mot honom, och han börjar skratta. Innan han tar min hand och går ut. Och precis när vi kommer ut drar Felix och Ogge iväg på sina moppar.

Jag släppte Omars hand ganska så snabbt. Eftersom folk, aka foooers kommer få reda på saker, eller tro saker, som inte är sant. För jag och Omar är inget mer än bästavänner.
Men nu är vi iallafall på base, i en av danssalarna, där alla är, alla i min dansgrupp och the fooo. I väntan på min danslärare och fooo crewet. Och jag har suttit i Omars knä, eftersom hela soffan var upptagen, även alla stolar. Och Felix har gett oss avundsjuka blickar hela stunden vi har varit här, vad är hans problem. Han vet att jag har varit bästavän med Omar sedan bandet bildades, och han är avundsjuk nu?
Dörren öppnas och alla för blicken mot dem som kliver in i danssalen med papper i handen, Katia, Johan, daff och Mona, min danslärare.
"Så allihopa, välkomna." Johan börjar prata och ler mot alla ungefär 10 dansare + the fooo. "Som ni säkert redan listat ut så kommer ni att vara dansare under våran konsert, inte till alla danser, men en en del av dem." Han tar en paus innan jag fortsätter. "Men fyra av er kommer dansa med varsin kille under tre danser. Jag har tagit hjälp av Mona att välja, så alla listor och information står på alla scheman som vi kommer ge er."
Katia börjar dela ut schemat till var och en, inklusive Felix, Oscar, Ogge och Omar.
Dansare:
Felix Sandman
Oscar Enestad
Oscar Molander
Omar Rudberg

Lovisa Linden
Lovisa Bengtsson
Hanna Larsson
Andrea Källström
Julia Molander
Max Johansson
Fredrik Karlsson
Tilde Johansson
Felicia Saving
Hanna Lundkvist

Dansarna som kommer dansa med the fooo i tre låtar:
Lovisa Bengtsson - Felix Sandman
Julia Molander - Omar Rudberg
Hanna Larsson - Oscar Molander
Andrea källström - Oscar Enestad

Det är vad som står, även ett schema, att Felix och Lovisa ska dansa, gör mig sur, alltså, hon gillar honom, det vet jag. Och det gör mig vad frustrerad. Jag suckar.
"Okej, det verkar som att alla har kollat på sina scheman, jag vill be alla som inte kommer dansa med varsin kille gå med Mona och daff till danssalen här bredvid och ni andra ska stanna här och öva på andra danser, som är lite svårare, som krävs mer övningstid." Alla nickar och går med Mona och daff till danssalen bredvid.

Efter att alla som skulle gå gick så började vi öva, det gick faktiskt bra, och nu har vi alla varit på donken och köpt mat, en lunchpaus, och vi sitter nu i samma danssal som vi dansade i innan.
Och jag sitter mittemot Omar och spelar spelar med något litet spel, som vi fick med i varsin av våran happy meal som vi beställde. "HHAHAHAHA din sopa." Omar gjorde nyss världens fail på spelet. Omar börjar skratta och likaså jag. Men avbryts av någon. "Kan ni två sluta gulla hela tiden." Vi tittar åt sidan och ser Felix. Som rest sig upp och ser sjukt arg ut. Vilket till och med får Katia att reagera. "Lugn felle." Omar har även han rest sig upp. "Jag tänker inte lugna mig, du fucking flörtar, eller stöter på mitt ex, precis framför mig." Katia reser sig upp och försöker lugna Felix, men han bara skakar bort henne och ser surt på Omar och puttar han i bröstet, så Omar snubblar till baklänges. Och sådär gör man inte mot sin bästavän. Vilket får mig att resa mig upp. "Ta det lugnt vafan är ditt problem?" Jag ser frustrerat på Felix och nästan skriker. "Hur fan kan jag ta det lugnt när Omar håller på och flörtar med dig." Felix nästan skriker rakt i mitt ansikte. "Ja för det var ju det han gjorde också, flörtade med sin bästavän, ja." Jag svarar ett ironiskt och kaxigt svar tillbaka. "Men fattar du inte, han gillar dig?" Felix nästan skriker, och verkar inte bry sig om Ogge, Oscar, Katia och dem andra tre tjejerna här inne. "Vi är vänner Felix, vad fan tror du, jag är din bästavän?" Omar har nu rest sig upp och ställt dig bredvid mig. "Men sluta flörta med henne då?" Felix fortsätter skrika och ser riktigt arg ut, men i hans ögon ser man att han är sårad, då hans ögon är nästintill blanka. "Men ge dig, det är över mellan oss Felix, så sluta bara bry dig." Jag nästan skriker ut orden. Och Felix ser sorgset på mig, men det är allt jag hinner se innan jag har sprungit ut från base, med tårarna rinnande längs mina kinder.

stalker | felix sandman ff / f.sTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang