3.2

1.3K 31 0
                                    

(Hoppar lite igen)

Julias perspektiv
Idag är det onsdag, igår hade vi två matcher i gruppen, och vann vi mot både Chelsea, från England och bele Barkarby från Sverige.
Vi vann mot Chelsea med 7-0, lätt match. Och mot bele Barkarby vann vi med 9-1, också lätt match, vad ska man säga liksom?
Idag har vi bara en gruppspelsmatch kvar, den är ikväll klockan sju, och vi mötet conecticut från USA, dem vann vi mot förra året i finalen med 1-0, och dem var riktigt grymma då.
Men vem vet nu, det var ett år sen, dem kan ha blivit bättre, eller sämre, men vi ska vinna mot dem, krossa dem.

Felix perspektiv
Vi är framme i Göteborg nu, jag och resten av the fooo, förutom Ogge som skulle tydligen åka till hotellet direkt och hämta någonting hos sina föräldrar, vad vet jag inte.
Men hotellet låg inte så långt från tåget, så vi skulle vänta på honom vid tågstationen, sen har jag ingen aning om vad vi ska göra, Julias match börjar om en timme och den skulle vi hinna se.
"Omar vilken buss ska vi ta till matchen?" Jag riktar blicken mot Omar som står och tittar på telefonen med sin väska. "Vi borde nog åka hem till mig först och lämna alla väskor." Svarar han och jag nickar. Vi ska ju trots allt sova här i Göteborg i en vecka, och utan väskor är det ju lättare att ta sig fram överallt.

Vi sitter just nu på bussen hem till Omar, där vi ska sova dessa sju dagar vi ska tillbringa här i Göteborg.
"Hinner vi till matchen då?" Frågar jag stressat. Matchen börjar om kanske trettio minuter så det vi måste skynda oss. "Felix du kommer få träffa Julia, ta det lugnt." Säger Ogge och tittar på mig med ett fult flin. "Käften." Suckar jag. "Ja vi kommer hinna, om vi skyndar oss när vi kommer hem till mig." Svarar Omar.
Och precis då stannar bussen och vi tar våra väskor kliver av.
Omars hus ligger inte långt ifrån busshållsplatsen, det tar ungefär fem minuter att gå. "Får vi ta bild med er?" Mitt i mina tankar så kommer tre tjejer som ser ut att vara i våran ålder fram. "Ja, självklart." Svarar Oscar och vi alla ställer ner väskorna. "Vem ska ta kort?" Frågar jag. "Jag har en selfiestick." Svarar en av dem blonda tjejerna och jag nickar.
Efter gruppbilden så ville alla tjejer ha en varsin bild med alla.
"Kan du ta en bild när du pussar mig på kinden?" Frågar den brunetten som ville ha en egen bild med mig. "Ja, självklart." Svarar jag. Och tar hennes mobil ur hennes händer, eftersom hon redan var inne på kameran så höjer jag mobilen och sätter mina läppar mot hennes kind. Och precis när jag tar kortet så vänder hon sitt huvud så våra läppar pressas mot varandra. Och jag drar snabbt ifrån. "Oj." Säger jag förvånat och hon fnissar lite.
Jag ger tillbaka hennes telefon och alla tjejer tackar för bilderna innan dem går åt det hållet vi kom från. Och vi tar upp våra väskor och börjar gå. "Hallå hon pussade dig Felix." Omar sluter sig vid min sida och armbågar mig i magen och jag flinar. "Herregud det var inte ens en puss." Svarar jag och rycker på axlarna. "Julia då? Vad ska hon säga?" Frågar Omar och jag suckar. "Hoppas hon inte blir sur, ska förklara för henne när vi ses sen." Svarar jag.

Vi hann precis på bussen som ska ta oss till Heden där Julias match är.
Fansen gjorde så vi missade första bussen, men det gör inget, vi kommer bara ungefär tio minuter sent till matchen. Så nu är klockan 18.47, och bussen kommer fram till Heden 19.10.
Heden är en stor arena med kanske tio fotbollsplaner eller något. Och bussen stannar precis bredvid fotbollsplanerna.
Det vet jag för att Julia spelade där förra året och då var jag också här och kollade.

Matchen har börjat och det står 0-0, Julias lag, AIK, är dem som haft flest målchanser.
Julia är riktigt grym på fotboll, jag förstår varför hon är kapten.

Matchen slutade 1-1, AIK låg under tills Julia gjorde 1-1 i sista sekunden.
Och jag står och väntar på Julia utanför omklädningsrummet.
Dörren bredvid mig öppnas och dem som kliver ut genom dörren är Julia och Malva.
Julia kommer fram till mig medan Malva går mot sin pappa som står vid parkeringen.
"Hej Felix." Säger Julia när hon kommer fram
till mig och ger mig en puss på munnen. "Så du är inte sur på mig längre." Svarar jag med ett flin och Julia ger mig en suck som svar. "Jag var aldrig sur, bara irriterad på fansen." Svarar hon och tittar ner i backen, lite irriterad. "Jag skojade bara, ta de lugnt." Säger jag och Julia tittar på mig med en dum blick. "Vad ska ni göra sen då?" Frågar jag henne. "Vi ska typ äta, klockan är åtta, så alla skulle köpa en varsin sallad från Ica eller något sånt, sen måste vi sova eller göra något lugnt, för vi har åttondelsfinal imorgon." Svarar Julia och suckar. "Så du kan inte vara med mig?" Frågar jag och försöker göra en ledsen blick. "Nä, men vi kan vara imorgon, matchen är sju imorgon bitti, sen har vi hela dagen." Svarar Julia och flinar mot mig. "Jag måste gå, men vi ses imorgon." Julia kysser mig sen tar hon väskan hon ställt på marken och slänger den över axeln och börjar gå mot Malvas bil, och jag går mot resten av killarna som tydligen stått och stirrat på oss.

stalker | felix sandman ff / f.sWhere stories live. Discover now