luku 22 ~ pieni välikohtaus

772 72 8
                                    

Niallin näkökulma

Nyt minua pelottaa. Zayn näyttää huomaavan sen sillä kietoo turvallisen tuntuiset käteni ympärilleni entistä tiukemmin ja alkaa silitellä selkääni.

" Niall ei oo mitään hätää. Voitko kertoo kuka se on" Zayn lohduttelee minua.

" se o-oli m-mu-un i-i-isä" saan sanotuksi. Tosin ihmettelen suuresti jos muminastani sai jotakin selvää.

" mut senhän piti olla" Zayn on sanomassa, mutta keskeytän hänet.

" niin hänen piti olla hoidossa, mutta hän onnistui jotenkin pääsemään vapaaksi. Minulle soitettiin ja kerrottiin asiasta. En ajatellut, että hän tulisi sinun luokseen, niin en ilmoittanut sinulle. Anteeksi. Aioin kyllä kertoa." selitän nyt jo selkeästi vieressäni istuvalle pojalle.

" Niall ei se haittaa. Eihän mitään edes tapahtunut" Zayn sanoo.

" mutta tiedätkö mitään muuta tai siis että etsitäänkö häntä" Zayn kysyy.

" joo hänet on etsintä kuulutettu ja siis poliisit tarkkailevat tätä aluetta tarkasti. Minulle ja äidilleni ilmoitetaan jos jotain ilmenee" selitän.

" hyvä. Mutta olethan varovainen" Zayn sanoo.

" totta kai" sanon.

* * *

On jo myöhä kun olen lähdössä kotiin Zaynin luonta. Ja ulkona on jo pimeää. Menen eteiseen Zaynin kanssa ja alan pukemaan kenkiäni ja sen jälkeen takin. Ilmettelen kun Zayn tekee saman perässäni.

" mihin sä ootat menossa" kysyn.

" sattamaan sua. Enhän mä nyt sua voi yksin tonne pimeään laskea" Zayn sanoo.

" ei sun tarvii. Kyllä mä pärjään yksinkin" yritän estellä tuota.

" mutta mä haluan saattaa sut kotiin turvallisesti" Zayn sanoo. On kyllä kieltämättä todella suloista, että tuo haluaa suojella minua.

" no okei sitten" sanon ja lähdemme ulos ovesta, kun kumpikin on ensiksi saanut kenkänsä jalkaan.

Ulos päästyämme tunnen Zaynin käden ottavan kiinni kädestäni. Enkä tieteenkään estä vaan tartun poikaystäväni käteen.

Zaynin näkökulma

Halusin saattaa Niallin kotiin oikeastaan kahdesta eri syystä. Yksi halusin viettää vielä hetken tuon hauskan ja söpön pojan kanssa. Ja kaksi kun sain tietää Niallin isästä, niin haluan varmistaa, että Niall pääsee kotiinsa asti turvallisesti.

Olen selittämässä Niallille erästä hauskaa tapahtumaa, mikä minulle oli käynyt joskus, kunnes yht'äkkiä tunnen Niallin pysähtyvän. Katsasdan Niallin joka on ihan paniikissa. Tuo tuijottaa eteensä eikä hievahdakaan.
Käännän katseeni siihen suuntaan mihin Niall tuijottaa ja nyt tajuan, miksi Niall on jähmettynyt aloilleen. En voi olla varma kuka tuo mies on, mutta voin vaikka vannoa, että se on Niallin isä. Miehellä on tummat vaatteet ja huppu päässä, mutta olen lähes varma, että tämä sama mies kävi kimppuuni viimeeksi. Yht'äkkiä mies vetää taskustaan aseen ja osoittaa sillä minua. En kerkeä tehdä mitään, kun Niall on jo tullut eteeni, niin että suojaa minua. Yritän itse siirtyä Niallin eteen sillä en halua, että hänellä käy mitään, mutta Niall estää sen.

" ei hän voi ampua omaa poikaansa" Niall kuiskaa, niin hiljaa että vain minä kuulen sen.

" Niall väisty tai ammun" tämä Niallin isä sanoo.

" en" Niall sanoo hyvin päättäväisenä. Mies kohottaa asettaan paremmin.

" Niall oletko ihan varma tästä" kuiskaan.

" olen. Laita äidille viestiä, että on hätä ja soittaa poliisit tänne" Niall kuiskaa ja ojentaa puhelimensa. Teen tietenkin työtä käskettyä. Hyvin pian Maura vastaa jo, että poliisit ovat tulossa.

" Nyt Niall väisty" hänen isänsä sanoo.

" En ennen kuin ollaan puhuttu" Niall sanoo ja tajuan tuon pelaavan aikaa meille.

" hoidossa" kuiskaan ja toivon Niallin ymmärtävän mitä tarkoitan. Niall ilmeisesti tajuaa, sillä nyökkää huomaamattomasti.

" No mistä haluat puhua" Niallin isä kysyy.

" Puhutaan vaikka siitä miksi haluat tehdä tämän, mitä sinä saat siitä. Mielihyvääkö? " Niall sanoo. Voin kuulla Niallin äänestä kuinka hermostunut ja peloissaan tuo on.

" Itse asiassa kyllä saan" Niall isä sanoo.

" ai saat mielihyvää siitä, että satutat omaa poikaasi" Niall kysyy.

" Sinä et ole poikani. Et enää sen jälkeen, kun muutuit homoksi" Niallin isä huutaa. Voin kuvitella kuinka paljon tuo sattuu Niallia, mutta hän näyttää pysyvän vahvana.

" Eli silloin en olisi ollut poikasi enää viimeisiä kolmea vuotta, vaikka tiedät kyllä varsin hyvin itsekin, että olet pitänyt minua poikanasi viimeisen kolmen vuoden aikana" Niall sanoo.

" Nyt riittää väisty tai ammun sinutkin" Niallin isä sanoo. Siinä vaiheessa minua alkaa hermostuttaa. Missä hemmetissä ne poliisitkin viipyvät. Siinä samassa kuulen kuinka poliisit tulevat paikalle sireenit soiden. Niallin isä tajuaa tilanteen " hemmetti" tuo huutaa ja siinä samassa kuulen myös aseen laukauksen, kerkeän vetää meidät Niallin kanssa sivuun, mutta kuulen kuinka Niall parkaisee kivusta. Luoti siis osui häneen. Katson Niallia ja huomaan tuon jalasta tulevan verta. En edes kerkeä tajuta tilannetta enkä tajua yhtään mitä ympärillä tapahtuu. Olen aivan shokissa. En tiedä mitä tehdä. Niall istuutuu maahan ja minä vain tuijotan häntä. Hemmetti Zayn, Niall juuri pelasti henkesi ja sinä vain seisot siinä. Tee nyt jotain, sanon itselleni. Siinä samassa alan toimia. Otan takkini pois ja sen jälkeen paitani. Puen takin itselleni ja paidan sidon Niallin jalan ympärille. Niall ei ole tajuissaan, mutta hengittää.

" Niall rakas, sä selviät kyllä" sanon tuolle. Ja nostan tuon syyliini.

" ambulanssi on pian täällä" yksi poliiseista tulee sanomaan ja nyökkään tuolle.

" miehestä ei ole nyt enää haittaa. Hän päätyy vankilaan todennäköisesti" tuo jatkaa.

" ai niin haluaisin vielä esittää teille muutaman kysymyksen. Sopiiko se" poliisi kysyy.

" totta kai" sanon. Tuo kysyy siitä mitä tapahtui ja vastaavaa. Selitän hänelle kaiken nopeasti.

" hyvin toimittu" poliisi sanoo ja samassa kuulen taas kuinka sireenit soivat, mutta tällä kertaa ambulanssin.

Miehet nostavat Niallin ambulanssiin ja minä kysyn lupaa päästä mukaan ja saan luvan. Ambulanssi lähtee sireenit soiden kohti sairaalaa ja hoitajat alkavat hääräämään Niallin ympärillä. En ole vieläkään täysin tietoinen mitä on tapahtunu ja siinä samassa tajuan ilmoittaa Niallin äidille, että tulisi sairaalaan. Katson Niallia makaamassa edessäni. En kestä, jos hänelle sattuu jotain. Jos hän ei enää palaa entiselleen tai jos hän ei parane olleenkaan. Jos hän kuo.. En pysty ajattelemaan asiaa loppuun. En voi elää ilman Niallia. Hänen on pakko selvitä.Rakastan häntä aivan liikaa ja tämä ei voi loppua näin lyhyeen. Rauhoitu Zayn Niall selviää. Niall selviää, mutta jos ei selviäkään..

Moikka, tässä uusi luku. Vihdoin.

Nyt yritän saada uusia lukuja nopeammin valmiiksi. Ainakin vielä vähän aikaa. Sillä varotan jo nyt että uudenvuoden alettua tulee taukoa. Koska kevään kirjoitukset lähenevät. Mutta onneksi sinne on vielä aikaa :)

Kommentoikaa ja votetkaa, kiitos. Saatte nopeammin, koska kommentit auttaa mua jatkamaan nopeammin

Eipä tässä muuta. Kiitos kaikille lukijoille

2+2=2Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz