5-Fotoğraf

15.8K 450 60
                                    

Yorumlarınızı bekliyorum. Sorularınız için askfm:maideay. Yazmaktan ve sormaktan çekinmeyin.


Kumar masasında oynadıkları her el,kazandıklarını sanan zavallıların kayıp edişidir.

    Gecenin ilerleyen saatlerinde yanında kendisinden biraz kısa arkadaşı ile eve geldi. Eski kitaplığın önüneki koltuğa oturmuş beyaz renkli kitabın sararmış sayfalarını çeviriyordu. Her zaman ki gibi okuma gözlüğünü burnunun biraz ortasına takmıştı. Boğazını temizledi genç. Yaşlı adam kafasını kaldırıp gelenlere baktı.Genç,omuzlarını dikleştirerek

     "Baba. Bu Kerim."

Baba gözüne kırpmadan adama yan bir bakış atar,kafasını kitabına çevirir. Genç bozulsa da belli etmez.

    "Oyunda tanıştık. Yeni ortağım. Kuzeniyle oynarken bana yardım etti."

Adam yavaşça doğruldu. Kitabı kütüphaneye bırakıp elini siyah ceketinin iç cebine götürdü.Tetiği yavaşça çekerek suratında sinsi gülümseli olan çocuğuntam alnına nişan alıp vurması bir oldu. Genç,donmuştu. Rengi aniden kaçmıştı.

   "Neden?"

Parmaklarını gür saçlarının içinden geçirerek hafifçe çekti. Sinirden kudursa da sessiz kaldı.

  "Unutma evlat! Bugün senin için başkasını satan,yarın bir başkası için seni satar."

       

Genç kız uyumak için odasına girecekti ki çaprazındaki kapının altından sızan ışık dikkatini çekti. Seri adımlarla aralık olan kapıyı ittirerek parmak uçlarıyla içeriye girdi. Küçük abajurun aydınlattığı sade döşenmiş çalışma odasını yavaşça adımlarken sağ tarafında duran küçük sehpanın üzerindeki fotoğraf dikkatini çekti. Biçimli parmakları,saf altından yapılmış çerçeveyi kavrayarak kendisine yaklaştırdı. Genç kız dikkatlice iki çiftin olduğu fotoğrafı incelemeye başladı. Uzunca bir adam tespihi tuttuğu eliyle siyah gözlü kadını kavramış ,diğer eli ise ondan biraz kısa adamın ensesini kavramıştı. Ondan kısa olan adamın koluna girmiş uzun saçlı kadın ise adama gülümseyerek bakıyordu.

Siyah beyaz bir fotoğraf ancak bu kadar renkli olabilirdi.

Fotoğrafı özenle yerine bırakırken arkasından gelen sesle irkilerek sıçradı.

"Neden kedilerinngibi uslu uslu uyumuyorsun?"

Yutkunarak arkasına dönünce kalçasının masanın kenarına çarptı. Yüzüne yansıtmamaya çalıştığı acı,kendisini dikkatle izleyen adamın gözünden kaçmamıştı.

"Benim hayatımdaki kararlar seni ilgilendirmez."

Adam uzun boyuyla genç kıza doğru eğilerek ellerini masanın kenarlarına koydu.Genç kız bu temastan ürkesede geri çekilmeyerek cüretkar gözleri ile adama baktı.

    "Senin hakkındaki en ufak şey bile beni ilgilendirir."  

Biçimli kaşları çatıldı. Kehribar gözlerine kısa bir süre uğrayan şaşkınlık geçtikten sonra

     "Neden?"

Adam cevap vermeyip sırıtınca genç kız sinirle küçük ellerini adamın sert göğsüne koyarak ittirmeye çalıştı. Çırpınmaya başlayacaktı ki elinin altından hızla atan kalp genç kızı duraklatmaya yetmişti.

RUHSUZWhere stories live. Discover now