Jessica Jones/Karakter Dosyaları 1

1K 37 13
                                    

Geçtiğimiz haftalarda dizisi yayınlanan ve oldukça sevilen Jessica Jones karakterinin karakter dosyası sizlerle!

(Geekyapar'dan alıntıdır.)

Orijin Hikayesi

Jessica Campbell, Midtown High lisesinde okuyan, normal bir kız. Bir gün; annesi, babası ve küçük kardeşinin olduğu bir araba yolculuğu esnasında babası bir dikkat dağınıklığıyla arabayı bir kamyona çarpıyor, kamyonun içerisinden kimyasallar dökülüyor ve bunlar Campbell'a güçlerini veriyor. Yetim kalan Jessica, Jones adlı bir aile tarafından evlat ediliniyor. Eski okuluna geri dönen genç kız, burada Spider-Man'i savaşırken görünce ilham alıyor ve Jewel adı altında süper kahramanlık yapmaya karar veriyor. Yalnız, olaylar pek de iyi gitmiyor, Jessica süper kahramanlığı beceremediğine kanaat getiriyor ve Alias Investigations adı altında bir özel dedektiflik bürosu açıp, kostümünü emekliye ayırıyor. 

Güçleri

Jessica'nın güçleri hiçbir zaman net olarak tanımlanmadı. Süper güce sahip olduğunu biliyoruz, ama bunun sınırları tam olarak belirgin değil. Yani şöyle; bir arabayı rahatlıkla kaldırabiliyor; ama Thor'u yumruklasa ne olur, ondan pek emin değiliz. Aynı şekilde üstün dayanıklılığa da sahip, ama kurşun geçirmez değil ve aynı zamanda yaralanabiliyor da. Kısa süreli ve çok da isabetli olmamak kaydıyla uçabilme yeteneği de var. Bir de, Jean Grey sağ olsun, zihin kontrolüne karşı dayanıklılığını sağlayan bir beyin eklentisine sahip. 

Yaratıcıları

Jessica Jones Marvel'ın "mimar" yazarlarından Brian Michael Bendis ve Michael Gaydos tarafından, 2001 senesinde yaratıldı. Yukarıda anlattığımız hemen hemen her şey, Bendis ve Gaydos'un 2001 – 2004 seneleri arasında devam eden Alias serisinde aktarıldılar. Jones'un Jewel geçmişi, Midtown High'da okumuş olması, Avengers ekibiyle tanışıklığı Alias esnasında geçmişe retconlanarak sokuldular Bendis ve Gaydos tarafından. Aslen Alias serisinin başrolünde Jessica Drew, yani Spider-Woman'ın olması planlanıyordu, fakat sonradan bunun çok fazla devamlılık problemi yaratacağı fark edilince, yeni bir karakter oluşturmaya karar verdi Bendis. Burada şöyle bir ilginç detay da var: Jones bugüne kadar Marvel evreni bünyesinde yüzlerce çizgi romanda boy gösterdi, ama bunların gerçekten kayda değer olanlarının hemen hemen hepsi, Brian Michael Bendis imzalı eserler. Yani başından sonuna kadar, Bendis'in bebeği Jones. Karmaşık geçmişinden, evliliğine ve Avenger olarak maceralarına kadar, hep Bendis'in kalemini takip etti. 

İlişkileri

Jessica Marvel evrenine sonradan retconlandığından, Bendis'in "ben oldu dedim" şeklinde yazdığı iki ilişkisi var. Birincisi, aynı liseye giderken yanık olduğu Peter Parker. Parker ile hiçbir zaman doğru düzgün tanışmıyor, Parker uzaktan Mary Jane'e iç çekerken, Jessica da aynı şekilde Peter'a yanıyor. İkincisi ise aralarında çok tipik -ve dürüst olmak gerekirse, ilk resmedildiğinde baya bayağı ve can sıkıcı- bir "Hollywood kadın ilişkisi" paylaştıkları Carol Danvers. Carol ile yakın arkadaş oldukları uyduruktan teyyare ekleniyor devamlılığa ve tabii ki iki kadın oldukları için aralarına bir erkek giriyor ki; bu da SHIELD ajanı Clay Quartermain. Neyse ki Bendis sonradan bunda ısrar etmiyor.

Quartermain haricinde Jones'un renkli bir aşk hayatı var. Bunlardan tabii ki en ünlüsü ve en önemlisi, Luke Cage ile olanı. Cage ile kısa bir süre Knightress adında takılırken tanışan Jones, bu kısa ikinci kostüm denemesini, bir kavgadan sonra açıkta kalan çocukları evine alabilmek için kimliğini açıklamak suretiyle yakarak Cage'i etkiliyor. Oradan tanışıyorlar, flörtleşiyorlar, biraz git gel yaşanıyor, Jones Cage'den hamile kalıyor ve bebek doğunca da evlenmeye karar veriyorlar. Fakat Cage'e gelene kadar, Jones'un bir süper kahraman sevgilisi daha var: Scott Lang. Carol Danvers'ın ayarladığı ikili, birkaç kez buluşuyor, fakat sonradan olay çok filizlenmeden son buluyor. Hakeza Jones, bir ara Matt Murdock, yani Daredevil'a karşı da inceden hisler besliyor.

Marvel RehberiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin