Chapter18- Следваща дестинация- Корсика

1K 75 5
                                    

       Две минути?! Да измина цялото това разстояние за две минути?! Аз да не съм супермен?! Господи, в какво се забърках!

Огледах тялото си и пъхнах камъка в задния джоб на панталона си. Слязох бавно от короната и внимателно запристъпях по перилото. Успоредно на мен вървеше Хенри, който следеше с уплаха всяко едно мое движение. Аз също не откъсвах очи от него, просто защото някак присъствието му ме успокояваше. Изведнъж образът на Стивънс изчезна от очите ми. Уплаших се и се огледах, когато осъзнах, че почти съм стигнала до края на перилото.

Вратата се отвори и ръката на Ленард се протегна към мен. Сграбчих я веднага без дори да се замисля и преди да мигна бях издърпана на безопасно място. Откинс откачи кукичката на гърба ми, след което ме притисна силно към себе си и започна нежно да гали главата ми. В заетата от нас поза можех да чуя забързаният ритъм на сърцето му. Изглежда не само аз бях уплашената тук. Студен вятър повя и ме накара да потреперя. Не бях усетила колко ми е студено, точно до преди секунда.

- Добре се справи, малката!- прошепна младежът и ме пусна. Той свали от релсата въжето, на което до преди малко се крепях, и затръшна вратата зад себе си.- Сега да побързаме, преди да са ни хванали.

Кимнах и се опитах да разкопчея катарамите на жилетката, но ръцете ми все още трепереха и не можех да ги помръдна.

- Дай на мен!- намеси се Ленард и със светкавична скорост премахна всички катарами и свали жилетката от гърба ми. Преди да се усетя коланът също бе свален от кръста ми и момчето бутна в ръцете ми дрехите, с които дойдох.

- Къде е Хенри?- попитах докато обличах палтото си.

- Чака долу, но в момента това не е най- големият ти проблем- отговори Откинс докато тъпчеше в един сак приспособленията, които ползвах.

- Защо да не е?- учудих се аз, а момчето си изправи и ме потупа по рамото.

- Защото рискуваш да те хване полицията.

Ококорих очи и без да чакам и минута повече се затичах по витите стълбички, по които се качих на идване. Краката ми все още трепереха от изживяния ужас и на негово място идваше следващо приключение, което ме караше да треперя още повече. Нямам думи просто. Толкова много стрес за една вечер никога не съм понасяла.

The Eros Stone Место, где живут истории. Откройте их для себя