Meritxoll és molt lleig!!!

731 25 4
                                    


Entro mirant el terra i noto com en Marc no tarda en posar-se al meu costat de manera protectora, m'assec al final de tot i clavo els ulls sobre la superfície verda de la taula, diria que mai m'havia fixat de lu llisa que és i els reflexes que s'hi creen... 

La directora comença a parlar fent que em distregui del meu anàlisis taulí, però segueixo sense aixecar la mirada.

—Bé nois, feu silenci un moment que us he de comentar un canvi d'última hora. Com vàreu veure ahir, el vostre tutor va tenir un petit incident, res pel que preoucupar-nos, però els metges li han recomanat que a partir d'ara s'agafi la vida amb més calma ja que té un petit problema a l'hora de respirar, cosa que va causar que s'empasses el xiclet d'ahir. Des de l'escola li hem recomanat la jubilació anticipada, i així ho ha fet. Em disculpo en nom de tot el consell escolar per aquesta decisió d'última hora, però com compendreu es tractaven d'una causa major. Però ja no m'entretinc més, i tampoc us heu de preoucupar per el retràs de cap classe, ja que en David, serà el vostre tutor d'aquest any.

Em glaço.

M'ho hauria d'haver imaginat quan l'hem vist a l'entrar, però una cosa no treu l'altre i començo a notar una presió al pit.

Són nervis cap d'ou, digues les coses pel seu nom.

Us presento a la marevellosa de la meva conciencia, la qual només decideix fer acte de presència quan em pot insulatar o enriure's de mi.

Au va! Si saps perfectament que tinc raó. Són nervis perquè tens por de...

Au calla una estona!

Ets una desagraïda. Et vinc a ajudar a identificar les teves emocions i ni tant sols m'has posat nom encara.

Gilipolles, aquest serà el teu nom. Contenta?

Saps que sóc tu, no? És a dir que tècnicament t'estàs dient gilipolles a tu mateixa. Sky ets gilipolles!

Suspiro.

Et diràs Meritxoll. Va bé?

Meritxoll és molt lleig!!!

Haig de deixar de discutir amb la Meritxoll perquè la directora se'n va i ens deixa amb en David. Noto com la presió, bé, els nervis, em creixen una mica més perquè no he pogut evitar desenganxar la mirada de la taula quan s'ha mogut per acostar-se, ja que fins el moment havia estat recolzat a la paret.

—Bueno, com ja sabeu a hores d'ara sóc en David, el vostre tutor a partir d'avui... com que és el meu primer dia també crec que estaria bé començar per les presentacions, així que què us sembla si comencem per la tipica roda de noms? Així trenquem una mica el gel, i després em podeu explicar alguna cosa de vosaltres, com us agradaria que funcionessin les meves classes... o podem resoldre qualsevol dubte que tingueu.

A poc a poc cada alumne es presenta i fins i tot puc distingir algun punt d'emoció en algunes veus, en David és el centre i únic punt d'atenció de mitja classe, i estic segura que n'és totalment concient i que li encanta. Però quan arriba el meu torn i em mira, per uns instants no sé si m'he equivocat perquè de cop tot sembla ennuvular-se una mica i només hi som ell i jo a la classe. I durant aquests segons em sembla notar que el seu punt d'atenció i únic interès sóc jo.

Sky, dir el teu nom no és tant difícil...

—Skyler Curtos.— Dic seca intentant que no em tremoli la veu.

En David es rasca la nuca i desvia la mirada empassant saliva, per un moment crec que està... nerviós?

Els comapanys de classe que falten per presentar-se no tarden en continuar sense adonar-se'n que el nus del meu estòmac s'apreta més i més a mida que un record es va obrint pas fins a omplir tota la meva ment.

El temps canvia a les persones (revisant)Where stories live. Discover now