BÖLÜM 11

10.7K 643 15
                                    


Metin hala çok şaşkındı , bir cesaretle yarı zamanlı iş ilanına başvurmak için girdiği dükkanda Merve ile çarpışmış olmasına inanamıyordu. Merve ise Zeynep'i ya da Aylin'i bu film arama seferberliğine dahil etmemenin pişmanlığıyla aramaktan vazgeçmiş tam eve dönecek haldeydi.

Kapıdan girmek isteyen diğer müşterilerin rahatsız söylenmeleriyle iki genç kenara çekildiler. Merve yürüyüp gitmesi gerekirken neden burada dikilmeye devam ettiğini sorguluyordu. Metin ise neden burada olduğunu merak ediyordu eve dönecekse pek hala beraber dönebilirlerdi hava kararıyordu ve onu yalnız göndermek istemiyordu.

"Eve gidiyorsan birlikte dönelim, ben öylesine girmiştim zaten. Şey...İş ilanı için." diyerek anlamsız bakışmaları sonlandırmıştı Metin.

İş başvurusu yapacak olmasına kendisi de inanamıyordu ama artık bir yerden para kazanmaya başlaması gerektiğini düşünmüş o anda cam da gördüğü yazıyla da kendini içeride bulmuştu.

"Yok başvurunu yap,  bende aradığımı bulamadım dönerim artık herhalde." karşılığını vermişti Merve. Dükkana yeni girmeye çalıştığını biliyordu. Kimseyi işinden alıkoymak istemezdi.

"Sadece beş dakika beklesen ? Bende hemen koşulları öğrenip gelirim. Hava kararıyor yalnız gitmeni istemem hem istersen aradığın film için de biraz daha bakabiliriz." Metin bu kadar uzun süre konuştuğuna kendi de inanamasada bu mantıklı açıklama için kendisini tebrik etmeliydi.

Haklıydı hava kararıyordu ve Merve de yalnız dönmek istemediğini fark etmişti. Olumlu anlamda kafasını sallamakla yetindi.

İş başvurusunun da güzel bir fikir olduğunu düşünüyordu içinden. O sarhoş olduğu gece sayıklamalarına pek inanmamıştı ama  gerçekten değişmeye kararlı olduğuna inanmıştı bu akşam.

O geceyi hatırlayınca gülmeden edemedi. Hangi cesaretle onu içeri aldığını, ayılmadığı için baştan sona ıslattığını kesinlikle kendisi de çözemiyordu. Aralarında ise sessiz bir anlaşma var gibiydi. O geceden kesinlikle konuşmuyorlardı. Fakat başvurusunu gerçekleştiren Metin geri döndüğünde yüzündeki tebessümün nedenini merak etmişti.

"Tamamdır, hallettim. Hadi gidelim. Sen neye gülüyorsun öyle ?" demişti.

"Yok...Şey...Gülüyor muyum?" diye afallamıştı Merve. Güldüğünün farkında değildi ki. Ne cevap vereceğini de bilmiyordu.

"Evet, gülüyordun." demişti Metin.

"Sarhoş olduğun gece geldi aklıma." diyivermişti bir anda Merve. Bunu hiç planlamıyordu.

Metin biraz utansa da bozuntuya vermedi.

"O kadar komik miydim?" diye sordu samimiyetle.

Bu konuşma devam ederken dükkandan da çıkmışlar işlek caddede aheste aheste yürüyorlardı.


"Ee hangi filmi arıyordun?" diyerek konuyu değiştirmişti Metin.

"Elif, kardeşim, tutturmuş Shrek diye bir filmi istiyor. Geçen aylarda vizyondaydı ve işim var diye sinemaya götürememiştim. Resmen intikam alıyor küçük hanım." diyerek derdini anlatmıştı.

"Bulamadın mı çıktığımız dükkanda ?"

"Yok daha yeni olduğu için herhalde kaç yere sordum ama bulamadım. Sen işe alındın mı?" bunu sormadığı aklına gelmişti Merve'nin.

"Pazartesi geleceğim, ayrıntıları konuşacağız, bir deneme süresi olacakmış ama şimdilik evet alındım diyebiliriz. Kartal sokaktaki film ve kitap satan dükkana da baktın mı sen orası daha büyüktür."

Asiye Hanım MahallesiWhere stories live. Discover now