S kamarádkama se člověk nenudí

100 9 1
                                    

Na obrázku je Jennis.

Dnes je sobota dne 2.1.2016 a já se vezu autem na Lhotku. Asi za deset minutek tam s holkama máme sraz. Auto kličkuje zatáčkami.

Konečně taťka zastaví u chatky. Je překrásná. Vypádá jakoby byla z jiné doby. Rozloučím se s taťkou a popadnu batoh.

Chalupa má tak jedno patro a je celá ze dřeva ( teda až na střechu ;-D). Ke dveřím vede dlážděný chodník který z obou stran drží trávník. Sníh už moc není. Zbyly tu z něj jen blátivé louže.

Přejdu k vchodovým dveřím a zazvoním. Vrznou dveře a na mě se usměje Jennis. ,,Čauky ! Co tak zdrželo?" Zeptala se. ,,Ále nákupy, mám dva pytlíky brambůrků, nějaké zbylé cukroví a magnesiu red, tu zbožňuju!" Společně jsme se zahihňaly. Ani jedna z nás moc nemusela colu. Ne že bychom ji nějak odstrkovaly a tak, ale já raději nějaké to ovocné pití.

,,Super mikina! Tu jsi dostala k Vánocům?" Poukázala jsem na její rudou mikinu s bílými rukávy (viz obrázek). ,,Jo! Že je super? I holkám se líbila. Tak jdem?" Přikývla jsem a s úsměvem na tváři jsem vešla dovnitř. Hned naproti mě bylo postaveno dřevěné schodiště do prvního patra. Ze schodů seběhla Amy. Svoje vlasy měla stažené do miniculíčku. Na sobě měla dlouhou volnou oranžovou blůzku, která by se dala považovat za minišatečky. Pod nimi měla rudé legíny.

,,Čau Vio! Doufám že se těšíš. Počkej budeme hrát flašku. Máte se na co těšit princezničky. Mám nový super otázky." Zašklebila se a vyplázla jazyk. Zaksichtila jsem se na ni. ,,Hele kde budeme spát?" Amy zakoulela očima a ukázala nahoru po schodišti. Potom odkráčela do jiného pokoje.

Místnost byla vymalována broskvovou barvou a naproti dveřím bylo jedno plastové okno. No moc se to do takové chatky nehodí, ale proč ne, pomyslela jsem si. Po levé straně byly dřevěné dveře, zjevně do koupelny, zrcadlo, skříň a malovaná truhla.Po pravé straně pokoje stály dvě patrovky a u každé z nich byly dva noční stolky. Na jedné z postelí seděla Staphanie a psala si něco do deníku. Na sobě měla žluté načechrané šatičky a silonky. Vlasy měla vyčesané do culíku.

Když zaslechla že přicházím, vzhlédla. ,,Ahoj Vio, kde jsi tak dlouho?" ,,Nákupy, byla fronta." Odpověděla jsem pohotově. Nic na to neřekla. ,,Nevadí ti ležet nahoře, že ne? Dole si to zamluvila Amy a Jenn." Zakroutila jsem hlavou. ,,Samozřejmě že mi to nevadí, navíc spím nahoře raději."  Steph si skousla ret jakoby o něčem přemýšlela, pak jen naškrábala cosi na stránku knížečky v duhových deskách a zaklapla ji. ,,Jdeme dolů za holkama?" Mrkla na mě. ,, si ještě musím vybalit, teda moc toho nemám ale... Mám si vzít něco slušnějšího?" Poukázala jsem na svoji bundu. Zahihňala se a odpověděla jen stroze: ,,Jo." A poté vyplula z pokoje.

Nebezpečné SílyKde žijí příběhy. Začni objevovat