Reiki

1.2K 27 2
                                    

Reiki bütün evrende bulunan sonsuz şifa enerjisine verilen isimdir. Bu enerji herkes tarafından kullanılabilir ve uygulama bir kere alındıktan sonra ömür boyu kullanılabilir. Alternatif tıp bilgileri içinde yer almasına rağmen alternatif tıp yöntemi değildir. Tıbbi bir müdahale değildir, destekleyici bir tedavidir.

Her canlı her an sahip olduğu bir yaşam enerjisi vardır. Bu yaşam enerjisine farklı isimlerle anılsa da aslında hepsi aynıdır chi-bioenerji. Enerjiniz ne kadar yüksek ise hastalıklara yakalanma oranınız azdır daha mutlu ve pozitif olursunuz. Enerjiniz düşükse de bunların tam tersine depresif bir ruh haline bürünürsünüz. Reiki de bu tür zamanlarda sizin enerjinizi yükseltmenizi sağlayan bir enerjidir.

Reiki 4 aşamalı bir eğitim sürecinden geçer.

1. seviye,2. seviye,3. seviye birde masterlık seviyesi vardır. 3. Seviye 2 a ve b bölümü olarak ayrılır.

1. seviye reiki eğitimini siz almak isteyebilirsiniz bunun için bir master'a ihtiyacanız olucaktır. Eğer reiki eğitiminin devamını getirmek istiyorsanız buna Master'ınız karar verir eğer master sizi 2. seviye için yeterli görmezse devam edemezsin bu aynı şekilde 2 den 3 , 3 ten master geçerken de geçerlidir. Tabi bazı kişiler bu seviyeleri ücret karşılığında da geçirebilir.

Reiki nasıl çalışır ?

Reiki  1. seviye uyumlamayı aldığınız andan itibaren bir kanal olmuşsunuzdur siz bu enerjiyi istediğiniz zaman kullanabilir başkalarına aktarabilir. Başkalarına aktarırken hem o kişinin şifalanmasına hem kendinizin şifalanmasını sağlarsınız. Bu enerji akıllı bir enerjidir siz kendinize veya başkasına vermeye başladığınız andan itibaren sadece verdiğiniz bölge de değil bütün vücutta ki gereken yerlere etki eder ve şifalandırır. Reiki sadece bir şifa enerjisi olarak görmek bir hata olur bu enerji vücudunuz da ki çakraların her birinin dengelenmesini sağlar. Auranızı güçlendirir böylece etrafınız da ki negatif enerjilere karşı daha güçlü olursunuz. Ve daha bir sürü etkisi vardır

Dr.Mikao Usui

 1800'lü yılların sonuna doğru Japonya da yaşamıştır. Tıp eğitimi yaptığı söylenmektedir. Daha sonraki yıllard, Kyoto şehrinde Doshisna üniversitesinde müdürlük yaptığı sanılmaktadır. Bu yıllarda bir öğrencinin ''İsa'nın hastalara şifa verdiği'' sorusu üzerine bunun nasıl olduğu konusun da araştırmalara başlamıştır. Bu arayışlar sırasın da birçok seyehat yapmıştır: Chicago'da 7 yıl teoloji eğitimi almış, Çince ve Sanskritçe öğrenerek eski çin ve hint yazıtlarını incelemiştir. Seyehatleri sırasında Budist tapınaklarında çalışarak ve şifacılıkla ilgili sorunlarına yanıt arayarak bütün Japonya'yı gezmiştir.

Tibet'e giderek oradaki tapınaklar da araştırmalarına devam etmiş ve konuştuğu bütün rahiplerden aynı bilgiyi edinmiştir. Evet, daha önceleri fiziksel bedeni iyileştirme yolları biliniyordu; fakat zamanla ruhsal şifaya daha çok önem verildiği için bu bilgiler unutulmuştu. Seyehatleri sırasında tanıştığı bir zen rahip O'nu kendi tapınağına davet ederek  orada çalışabileceğini söylemiştir. Rahip de aynı konu ile ilgilenmekte ve Usui'ye bu konuda destek olmakta idi. En sonun da bir hint yazıtında, şifa veren yüksek enerji kaynağı ile temas kurulabileceği bir formül buldu. Japon imparatoru Tenna, Usui'yi çalışmalarından dolayı doktora ile ödüllendirmiştir.

Beynimizin Saklı GüçleriWhere stories live. Discover now