Hoofdstuk 18

509 40 14
                                    

"Kom, we gaan vechttraining doen." Miauwde Uilklauw. Het was 3 zonsopkomsten na de grote vergadering. "Ik kan niet, ik moet het bedmos van de oudsten verschonen." Miauwde Grindpoot somber. "Nog steeds?" Vroeg zijn mentor. "Dan ga ik wel iets anders doen." Miauwde hij en hij liep naar een groepje krijgers.

Grindpoot liep het hol van de oudsten binnen. Hij had genoeg bedmos meegenomen, zodat hij niet steeds meer moest halen. Als ik snel ben kan ik nog vechttraining doen dacht Grindpoot. "Hoi" miauwde Eenoog schor. "Hallo" begroette Grindpoot hem terug. Grindpoot begon het oude bedmos uit het hol te brengen terwijl Zwarthart het verhaal van Vuurster vertelde. Grindpoot had het al vaak gehoort, maar het bleef een leuk verhaal. Voordat Vuurster hem hielp, dacht Grindpoot dat het maar een verhaal was. "En, denk jij dat het echt is?" Vroeg Zwarthart. "Ehmm, ja." Miauwde Grindpoot. "Ik denk van niet." Miauwde Eenoog. "Ik heb al veel meegemaakt in mij leven, maar niets dat op het verhaal lijkt." Miauwde hij. "Denk Grindpoot dat het verhaal over Vuurster echt is?" Grindpoot draaide zich om. Zandpoot stond in de ingang van het hol. "Dat kan nooit echt zijn. Het is maar een verhaal verzonnen door een of andere kat en nu word het voor de lol verteld." Miauwde Zandpoot. Maar een verhaal! Dacht Grindpoot woest. "Het is niet zomaar een verhaal." Mauwde Grindpoot met knarsende tanden. "Hoe weet jij dat nou? Heb je de grote "Vuurster" dan ooit gezien?" Miauwde Zandpoot. Hij sprak "Vuurster" uit alsof het verotte prooi was. "Niks zeggen, ze geloven je niet als je zegt dat ik bestond" miauwde Vuurster in Grindpoots hoofd. Grindpoot zweeg. "Ik ben klaar" miauwde Grindpoot en hij liep langs Zandpoot het hol uit.

Grindpoot liep het woud in. Hij had geen zin meer in de drukte van het kamp, en niet in Zandpoot. "Grindpoot" miauwde een stem achter hem. Grindpoot draaide zich om en zag Ijskit naar hem kijken. "Kijk!" Riep ze. "Ik heb een goede vechts tactiek bedacht! Ik ren tussen de poten van de vijand door en dan bijt ik in zijn staart." Miauwde Ijskit vrolijk. "Leuk bedacht." Miauwde Grindpoot. "Maar als je groeit kan je niet meer tussen de poten van je vijand meer lopen." Herinerde Grinpoot haar. "Oja" miauwde ze en haar staart ging omlaag. "Ik word zo leerling!" Miauwde ze opeens weer opgewonden. "Ik word een betere krijger dan jou!" Miauwde ze erachteraan. "Ga naar het kamp terug, haar ceremonie begint straks en het is hier te gevaarlijk voor een kitten." Miauwde Vuurster in Grindpoots hoofd. "Kom mee" miauwde Grindpoot. "Oke" mauwde Ijskit en ze liep braaf achter Grindpoot aan

"Ijskit!" Gilde Witbloem. Sprong op haar kitten af. Askit trippelde er achteraan. Hij wierp een boze blik naar Grindpoot. Nog steeds kijkt hij zo naar me... Dacht Grindpoot. "Waar was je?" Vroeg Witbloem streng aan Ijskit. "Ik ging Grindpoot mijn vechtstactiek laten zien." Miauwde ze. "Je mag niet zomaar het kamp uit." Miauwde Askit. "Jij bent gewoon jaloers." Mauwde Ijskit naar haar broertje. "Bedankt voor het terugbrengen van Ijskit." Miauwde Witbloem dankbaar tegen Grindpoot. "Geen dank." Miauwde Grindpoot terug. "Jullie ceremonie gaat zo beginnen." Miauwde Mospels die aan kwam lopen. "Ja!" Miauwde Ijkit opgewonden en ze stormde naar de Hoge Richel. Askit sprong achter zijn zusje aan. "Alle katten die oud genoeg zijn om hun eigen prooi te vangen moeten zich verzamelen onder de Hoge Richel!" Riep Vleugelster. Katten kwamen hun holen uit. "Ik heb jullie bijeen geroepen omdat Askit en Ijskit nu 6 manen zijn. Het is tijd dat ze leerling worden." Riep Vleugelster en hij keek naar Askit. "Askit" miauwde Vleugelster. Askit klom de Hogen Richel op en ging naast Vleugelster staan. "Tot de dag dat je krijger wordt, zul je bekend staan als Aspoot. Ik vraag de Sterrenclan om over je te waken en je genoeg moed en kracht te geven zodat je uiteindelijk een krijger wordt." Miauwde hij. "Appelvacht, beloof jij Aspoot alles te leren wat jij hebt geleert en hem te trainen tot krijger?" Vroeg Vleugelster. "Dat beloof ik" miauwde Appelvacht. Appelvacht klom naar Aspoot toe en ze raakte elkaars neuzen aan. "Ijskit, tot de dag dag je een krijger wordt, zul je bekend staan als Ijspoot. Ik vraag de Sterrenclan om over je te waken en je genoeg moed en kracht te geven om een krijger te worden." Miauwde Vleugelster. Ijskit klom al struikelend de Hoge Richel op. "Zwartoor, beloof jij dat je Ijspoot alles zal leren wat jij ooit hebt geleert en haar zal trainen tot krijger?" Vroeg Vleugelster. "dat beloof ik" miauwde Zwartoor. Zwartoor en Ijspoot raakte elkaars neuzen aan. Iedereen riep Ijspoots en Aspoots naam. "Oke, de ceremonie is afgelopen." Riep Vleugelster toen het geroep minder werd. De zon ging onder. "Ik ga het bos in." Besloot Ijspoot. "Nee, het wordt donker." Miauwde haar mentor. "Ga maar naar het leerlingen hol." Miauwde Zwartoor. "Oke" miauwde Ijspoot teleurgesteld. Samen met haar broertje liep ze het leerlingenhol in. "Er is geen plek voor mij meer!" Miauwde Aspoot. "Hier is een plekje, het is wel krap, maar het past." Miauwde Zandpoot. Grindpoot ging het leerlingenhol in en ging in zijn nest liggen. Hij viel meteen in slaap.

Warrior Cats Blauwe Ogen (#1)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن