4. Bölüm

4.1K 174 11
                                    

sabah yüzüme vuran ışıkla kalktım.çok güzel uyanmıştım

Yalan!!

Kağan beyin ''merve. uyan artık!'' demsi ve sarsması ile uyandım. ya bi ansan böyle uyandırılır mı ya? gözlerimi zorla da olsa gözlerimi açtım. ve herkes odamın bir köşesinde oturuyordu. çok meraklıymışsınız  be! ''hadi merve. öt artık'' kağan hala ısrar ediyordu. herkes de bizi izlemesi ayrı bir gıcık zaten. şimdi ne yapacağım ben. anlatsam hepsi dalga geçer veya inanmaz fazla saçma biliyorum ben bile inanmakta güçlük duyuyorum. kağan ın kaşları çatılmıştı ve merakla beni izledi. ''ya burası çok kalabalık. anlatamam ki ben ya.'' deyip biraz zaman kazanmak istedim. kağan onlara bakıp. bir işaret yaptı. ve hepsi odadan çıktı. tabiki kağan hariç. ''merve zaman kazanmaya çalışma. anlat ki bizde bilelim'' derken biraz sesi sinirli çıkmıştı. gerçekten çok korkunç duruyordu. ''şey... hmm.. ya biri var işte. beni özel numaradan arayıp. ne yaptığımı , ne giydiğimi , ve nerede olduğumu fala-'' tam biraz daha söyleyecektim ki ne kadar kızgın olduğunu fark ettim. ''ve sen bana bunu söylemedin öyle mi merve?'' gerçekten bunu söylerken fazla korkunç ve kızgın görünüyordu. ''şeyy.. hemde seni tanımıyorum bile?" sadece bunu söyleyip zaman kazanmaya çalıştım ''ağlama sebebin bu değildi. bunun için 'gitti' demezsin herhalde'' deyince gözlerim büyüdü. Hemde söylediğim 'seni tanımıyorum' cevap bile vermemişti. söylemek istemiyorum. ama söylemezsem daha kötü şeyler olacağından emindim.

''dün eve girdiğimde. tekrar aradı 'mervecim evde tek olduğunu duydum ne kadar güzel. dua et ki başına bir şey gelmesin deyip telefonu yüzüme kapattı. bende korkarak yattım. sabah mediha aradıktan sonra bir kaç dakika geçmeden alt kattan sesler geldi ve bende kapımı kitleyip banyo ya saklandım. ve annemin çığlık sesi geldi. hemen banyodan çıkıp camdan baktım ve annemi arabaya bindiriyorlardı ve evimizin önünden iki araba gittiğini gördüm.'' tek nefeste söylemiştim ve bunları anlatırken içim acımıştı. gözlerimin dolduğuna bahse bile varım. ama Kağan hala kızgındı. ama burada canı yanan taraf bendim. o niye kızıyordu ki. ''ben anneni bulacağım. merak etme. ve artık evden dışarı çıkmadan bana haber vereceksin.'' vayy emredersiniz Kağan bey başka? ''Çok saçma ama tamam'' istemeyerek 'tamam' demiştim başka çarem yoktu ne yapayım.

Kağan odamdan çıkınca kendimi yastığa bıraktım. öğrenmişti ve kızmıştı. bir dakika ya ben şimdi her gittiğim yeri haber mi verecektim? Hem ben anneme bile haber vermezdim ki Kağan a vereyim. tam gözlerimi kapatacakken tekrar telefon çaldı 'özel numara' bu sefer açmayacaktım başıma ne geldiyse bu yüzden geldi. telefonu tekrardan komidin in üstüne koydum. ve tekrar yattım. zaten telefonumun zil sesi çok rahatlatıcıydı.

1 veya 2 saat sonra uyandığımda telefonu komidin in üstünde bulamadım.  hayır! kesin Kağan tekrar aldı. hemen yataktan kalkıp aşağı ya indim. herkes oturma odasında oturuyordu ve kapıdan geçince herkesin gözü bana döndü. tabi bora , alper ve kağan fazlasıyla kızgındı. acaba özel numara dan arayan kişi ile mi konuştular. hayır!!!

Özel Numara (düzenlenecek)Where stories live. Discover now