Trettiåtte - sjalusi og tatt på fersken

4.9K 212 57
                                    

"Unger!" Hører jeg mamma si like før hun kommer trippende inn på kjøkkenet, iført et stramt, svart skjørt, en hvit skjorte med en mørk blazer over som matcher skjørtet, og håret satt opp i en donut på hodet.

Hun skal tidligere enn vanlig på jobben i dag, og stresser derfor litt ekstra. Hun skal i et viktig møte med sjefen eller noe.

Jeg svelger munnfullen min med corn flakes og løfter blikket for å se på moren min.

Det er onsdag, klokka er omtrent kvart over syv og vi spiser frokost. Daniel, som sitter ovenfor meg, legger hodet på skakke og gransker mamma med blikket. Daniel har på seg et par mørke, hullete jeans, en hvit hettegenser og en grå caps bak frem på hodet.

"Hva?" Spør jeg og laster i meg en ny skje med corn flakes mens jeg heller konsentrer meg om maten min igjen.

"Jeg må bare fortelle dere en ting," sier mamma med et usikkert smil mens hun raskt heller litt corn flakes i en bolle og heller over litt melk. "Jeg skal dra for å møte pappa igjen, som for noen uker siden."

"Jasså, så dere koste dere altså?" Gliser Daniel og mamma himler med øynene.

"Det gjorde vi faktisk," svarer mamma, og jeg tror ikke hun egentlig skjønner hva slags "kosing" Daniel refererte til.

"Men uansett. Han er i Dubai, og jeg tenkte jeg skulle dra på fredag," sier mamma og laster i seg maten sin. "Også hommer jeg pilbake på mandag mesht hannhynlig,"

"Jeg bare regner med at du sa at du kommer hjem på mandag," mumler Daniel og reiser seg fra bordet. "Da blir det vel partyyy," gliser han og gjør en teit bevegelse, noe som får både mamma og meg til å himle med øynene.

"Hvis jeg finner ut at du har holdt enda en fest, skal jeg sørge for at du ikke ser dagslys på en måned," truer mamma og skyller skålen sin i vasken etter at hun har fått i seg den siste skjeen.

"Slæpp æv moder," sier Daniel og dytter henne lekent i skulderen, men mamma ser ikke ut til å synes det er det minste morsomt.

"Jeg mener det," advarer hun og sender Daniel et strengt blikk.

"Jada," mumler Daniel fornærmet, ikke fullt så kul lenger. Jeg biter meg i tunga for å ikke le.

"Uansett," sukker mamma og snur seg mot meg. "Er det greit for deg? Å være alene her med Daniel?"

"Eeeh, jeg skal egentlig til Simon med noen gutter fra treningen på lørdag, det er Halloween vet du," sier Daniel.

"Men jeg kan sikkert finne på noe med Olivia og Nicole eller noe," smiler jeg.

"Er dere sikre? For-"

"Mamma bare dra til Dubai og kos deg med pappa," ler jeg, før jager henne ut i gangen. "Kom deg avgårde nå, ellers kommer du for sent!"

~*~*~

"Kelsey, nå er de her!" Roper mamma fra gangen, før jeg hører at hun åpner døren og jeg kan høre stemmen til Mette som høylytt og glad hilser på mamma.

Jeg kjenner at det kribler inni meg idet jeg går ut av rommet mitt. Jeg går bort til trappen og stirrer ned for å se om Julian har kommet inn ennå.

Hard loveWhere stories live. Discover now