11. Část

851 45 6
                                    


                   Z pohledu Lily

‚,Nemáš hlad zlatíčko?" pohladila mě Pattie po vlasech. Pokroutila jsem hlavou.

,,Ne, moc ti děkuji" podívala jsem se na ní.

,,Už jsi nejedla 3 dny pořádně, musíš jíst" dala přede mě misku s jídlem. Nemám chuť jíst, jsem přímo znechucená tím, co se tady odehrává. Alespoň kdybych měla kde bydlet, tady už být nechci. Zabíjí mě to tu.

,,Pořád ho miluješ, není to tak?" Pattie si sedla naproti mě. Podívala jsem se na ní a hrála si se svým hrnečkem s kávou.

,,Myslím, že tě taky miluje, vidím to. Přece jenom už mi je 40 a zažila jsem si své. Poznám kluka, který je zamilovaný. Vidím, jak se na tebe kouká a jak se kouká na ní. Rozhodně je tam mezi tím rozdíl".

Přikývla jsem ,,je to pro mě těžký, zabíjí mě tu být a poslouchat jak jsou šťastný, že čekají dítě. Jak moc ji Justin miluje a jak moc se těší" prohrábla jsem si vlasy a vstala.

,,Právě jeli koupit postýlku. Nevšímej si těch řečí, nestojí ti to za to" Pattie mě pohladila po ruce. Pouze jsem přikývla a šla nahoru do patra, kde jsem zahnula do Justinovo pokoje.

Nemohla jsem na to přestat myslet, nechápu, jak mi tohle může udělat. Jak může předstírat, že ji miluje, ale přitom tomu tak není? Však chová svoje city ke mě a ne k ní. Je na tom něco špatného? Proč ji to prostě neřekne? Však by jí to neublížilo a nebo ano?

Podívala jsem se na sebe v zrcadle, můj ret byl stále rozseknutý od Matta úderu.

Zakroutila jsem hlavou, co se to se mnou děje? Můj život už začínal být alespoň trochu lepší. Pak se najednou všechno z ničeho nic pokazilo a všechno hezký bylo zase pryč, jako před třemi lety.

Když jsem se probrala, ten den co mně oživili, byla jsem jiná. V mé hlavě to všechno přeskočilo. Nenáviděla jsem celý svět, všichni mi šli proti srsti. Vyměnila jsem kamarády, začala jsem fetovat a to především šňupat kokain. Hodně mi to všechno ublížilo.

Ale pak jsem potkala jeho. On tam byl vlastně celé čtyři roky na střední, ale já jsem si ho nevšimla. Byla jsem zaslepená bolestí a láskou k Justinovi.

Matt tu byl vždy pro mě, vytáhl mě ze závislosti na drogách a alkoholu. Neříkám, že to bylo lehké, ale on mi vážně hodně pomohl.

Snažil se to utajit před mými rodiči a chodil se mnou do léčebných kroužků, kde jsem se z toho pomalu a jistě dostala.

Všechno bylo růžové a s nim jsem začínala mít budoucnost. Hned po tom, co jsem odmaturovala, tak mě požádal o ruku, což mě hodně zasáhlo, myslím v tom dobrým slova smyslu. Plánovali jsme děti a rodinu.

Ale potom, když se zjevil Justin, bylo to, jakoby se všechny city k němu zase vrátily.

Pocítila jsem ruce na mých bocích a podívala se do zrcadla.

,,Co se děje?" zašeptal do mého ucha.

,,Nic" odsekla jsem. Pohladil mě po bocích a políbil mně na rameni.

,,Lily, já to poznám. Řekni mi, co se ti děje a já se to budu snažit zlepšit"

,,Rozejdi se s ní" otočila jsem se k němu.

,,Rozveď se s Matem" zašeptal a podíval se do mých očí.

,,Nemůžu" špitla jsem.

,,Tak potom ode mě neočekávej něco podobného" pokrčil rameny a otočil se ke mě zády a následně vyšel ven z pokoje.

,,Sakra" zamumlala jsem.

Z POHLEDU JUSTINA

,,Už to máš?" pohladila mě Alex po rameni. Podíval jsem se na ní a přikývl. Vstal jsem ze země a podíval se na postýlku, kterou jsme vybrali. Povedlo se mi to. Poplácal jsem se v duchu hrdě po hrudi.

,,Miluji tě" usmála se a políbila mě. Odtáhl jsem se od ní.

,,Pojedu na malou vyjížďku, nečekej mě dneska v noci v posteli" zamumlal jsem a vyšel ven z pokoje.

,,Ale Justine" povzdychla si.

,,Nečekej mě, mamka ti když tak pomůže" sešel jsem schody dolů. Nasedl jsem do auta a nastartoval. Dneska toho mám plný zuby. Proč po mě chce, abych se s Alex rozešel, když ona nemůže udělat to samé s tím imbecilem?

Však on ji mlátí, já bych na ní v životě ruce nepoložil, ne tímhle způsobem. V životě by jsem ji neuhodil.

*

Seděl jsem v baru a popíjel vodku. Už jsem měl asi třetí skleničku. Neříkám, že nemám dost. Ale doma dneska prostě být nechci.

,,Piješ za žal?" podíval jsem se vedle sebe, kde seděl Matt. Poznal mě nebo ne?

,,Ani na mě nemluv" odsekl jsem.

,,Ona ti za to nestojí. To já jsem Lily vytáhl ze všech těch drogových problémů. Ty ne, ty jsi pykal za to, že jsi se do ní udělal. Je těžký, že z ní neumíš ani vytáhnout ptáka" odplivl si.

,,Drogový problémy? O čem to sakra meleš?" podíval jsem se na něj. O ničem se mi nezmínila.

,,Jo, letěla v koksu a pak mě nechá. A to jsem ji pomáhal" zakroutil hlavou. Podíval jsem se na zem. To není možné.


Důvěra 2: Chyť mě, jestli to dokážešKde žijí příběhy. Začni objevovat