Κεφάλαιο 8

5K 481 40
                                    


Το πρωινό στο βασίλειο του βασιλιά Edward κύλησε ήρεμα δίχως παρατράγουδα. Οι συνομιλίες περισσότερο προερχόντουσαν από τους δύο βασιλιάδες και τον δούκα George ο οποίος ορισμένες φορές κρινόταν να απαντήσει σε ερωτήσεις που οι γνώσεις του, του επέτρεπαν να απαντήσει. Όλοι οι υπόλοιποι άκουγαν ή και ορισμένοι να ήταν βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Όπως για παράδειγμα η βασίλισσα Eliza η οποία κοιτούσε την κόρη της και αναρωτιόταν που οφειλόταν το μελαγχολικό της βλέμμα, αν είχε πάει ενδεχομένως τίποτα στραβά στη πρώτη γαμήλια νύχτα του πριγκιπικού ζεύγους, η δούκισσα Diane απορροφημένη στο να τους κοιτάει και να σκέφτεται τι θα μπορούσε να έγινε το προηγούμενο βράδυ... ο πρίγκιπας αδερφός της την άγγιξε ή το μυαλό του να τριγύριζε ακόμη στην Audrey, αλλά τι σκεφτόταν; Σίγουρα ακόμη τριγύριζε στην Audrey και είχε επιβεβαιωθεί για αυτό το μόλις χθεσινό πρωινό που μαζί με την πριγκίπισσα Caroline τους είδαν στην πίσω πλευρά του παλατιού. Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα εξίσου βυθισμένοι στις σκέψεις τους, με τον πρώτο να σκαρφίζεται σχέδια για την διαφυγή του μαζί με τον «έρωτα» της ζωής του και την δεύτερη να αναρωτιέται ποια θα είναι η κατάληξη της μετά την φυγή των δύο ερωτευμένων... Ο μόνος που δεν φαινόταν να έχει προβλήματα ήταν ο μικρός Alexander, ο οποίος γευόταν το λαχταριστό πρωινό του ενώ παράλληλα κοιτούσε με θαυμασμό την πριγκίπισσα για το πόσο γλυκιά φαινόταν. Αυθόρμητα απευθύνθηκε στον θείο του και είπε το αναπάντεχο...

«Θείε... πολύ όμορφη είναι η πριγκίπισσα Caroline!» τα κεφάλια όλων γύρισαν προς το μικρό αγόρι το οποίο δεν φαινόταν και τόσο καλά αφού ήταν κάπως μικροσκοπικό και κρυβόταν πίσω από τις μεγάλες και γεμάτες πιατέλες, ορισμένα βάζα με λουλούδια.

«Alexander... θεία Caroline δεν είπαμε;» του υπενθύμισε η δούκισσα και ο μικρός χαμογέλασε.

«Ω, συγνώμη μαμά! Θεία Caroline εννοούσα θείε... μακάρι και εγώ όταν μεγαλώσω να παντρευτώ μια τόσο όμορφη σύζυγο!» είπε το παιδί με τους παρευρισκόμενους να γελούν με τον αυθορμητισμό του μικρού.

«Νομίζω George πως ο γιος σου μάλλον θα βιαστεί να νοικοκυρευτεί...» αστειεύτηκε ο βασιλιάς Edward στον γαμπρό του και δούκα.

«Αρκεί να είναι ευτυχισμένος...» σχολίασε ο δούκας.

Για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ο πρίγκιπας, αλλά και ο βασιλιάς πατέρας του αντάμωσαν τις ματιές τους!

Ο Robert εισέβαλε μέσα στην τραπεζαρία και ζητώντας συγνώμη ανακοίνωσε πως η άμαξα ήταν έτοιμοι για να παραλάβει τον βασιλιά Phillip και την βασίλισσα Eliza. Η πριγκίπισσα Caroline στο άκουσμα αυτό κοίταξε τους γονείς της, δεν ήθελε να φύγουν... τουλάχιστον δεν περίμενε να φύγουν τόσο γρήγορα αφήνοντας την πίσω στην καινούργια της ζωή. Εισέπνευσε βαθιά... δεν τόλμησε να πει κάτι, όλοι ανασηκώθηκαν και ακολούθησε και εκείνη σιωπηλά με σκυμμένο κεφάλι από πίσω τους.

...and they lived happily ever after #Wattys2016Where stories live. Discover now