11- EXO Yes Magazine Dergisi Röportajı (03.05.2013)

189 14 18
                                    


EXO okul yıllarını ve çıkış zamanını anlatacak

Suho: Her zaman bir şarkıcı olmayı istemiştim, ortaokuldayken bir kamu faaliyetine katılmıştım. Biri yanıma gelerek bana kart verdi ve seçmelere katılmamı söyledi ve bundan sonra 7 yıllık eğitim sürecim başlamış oldu.

Kai: Üyeler arasında kendi başıma katıldığım seçmeler sonucunda gruba dahil olan tek kişi benim. Yılda iki dans çeşidi öğrenmeme rağmen bunun yanında jazz ve baleyi de öğrendim. Ama hiç bir zaman şarkıcı olmayı düşünmedim. Bir keresinde bir sunbaenimin performansını televizyonda gördüm ve onun sahnedeki cazibesinden çok etkilendim bunun sonucunda da şarkıcı olmayı istemeye başladım ve şarkıcı olmak için bir buçuk yıl boyunca durmadan pratik yaptım.

Sehun: Ben ilkokul 6.sınıftayken bir gün sokakta arkaşlarımla ddeokbokki yiyordum ve bir temsilci noona yanıma gelip seçmelere katılmamı istedi o zamanlar çok küçüktüm ve bu bana büyük bir sürpriz oldu. Bana sonra kartını verdi ama annem bana sürekli garip kişiler yanına geldiğinde oradan uzaklaş diyordu bende o yüzden kartı alıp teşekkür ettim ve kaçmaya başladım. Noona beni yarım saat boyunca kovaladı ve sonunda onun istediği gibi seçmelere katıldım.


Zor bir stajerlik geçirmek. Sm'in kişileri seçmek için sıkı eğitim yöntemleri kullanıyor. SM altında birçok sanatçının 5 yıllık eğitim deneyimi vardır.
Peki EXO'nun genç üyeleri, cehennem gibi olan bu eğitim süreci boyunca neler yaşadı?



Chanyeol: Stajer olduğum o 4 yıl boyunca aklımda kalan hiçbir kötü anı yok çünkü performans sergilemeyi gerçekten çok seviyorum bu yüzden zor bulduğum ve nefret ettiğim bir şey olmadı ben sadece mutu bir stajerlik dönemi geçirdim.

Suho: Bu 7 yıl içinde, müzik tutkumla sorunsuz ve mutlu bir eğitimi aldım. Aslında stajerlik yaptığım zamanlarda, sert dans yapan diğer stajerlere katılmam çok zor oldu. Onlara katılmaya çalışırken bacaklarım yaralandı bunun sonucunda da çok acı çektim. Yine de ben hızlı bir şekilde daha iyi dans etmek istedim. Uzun olan stajerlik dönemimde bu zorlu koşullara rağmen bir kere bile pes etmeyi düşünmedim.

Tao: Ben Çinli olduğum için ilk önce Kore'ye gittim, kullanılan dil farklıydı bunun sonucunda birçok zorluk çektim ama üyeler iyiydi ve bana yardımcı oluyorlardı bu sayede eğitim sürecim mutlu geçti.

Eksik yaşanılan okul hayatı. Aldıkları eğitim hakkında konuştuk, şarkıcı olma hayallerini yerine getirmek için 12 üye sıkı bir eğitim sürecinden geçtiler ve bunun sonucunda kendi kişisel zamanlarını feda etmek zorunda kaldılar. Az zamanlarında kendi yaşıtları iki eğlenceli okul hayatı yokmuş gibi görünüyor ama aslında onlarında unutulmaz anıları var.

Kai: Lisedeyken, her gün sınıfta uyurdum. Sınıf öğretmenim bir keresinde bana şöyle dediğini hatırlıyorum eğer sınıfta bir kere uyursam sınıfın önüne beni dans ettirecekti. Uyumama gerçekten mani olamıyordum ve sınıfta uyudum tekrardan ve öğretmen benim dans etmemi söyledi. Bunun sonucunda kendime güvenerek dans etmeye başladım ama benim koltuğum ters döndü. Eve gittiğimde bunun hakkında düşündüm ve gerçekten çok utandım.
Sahnede Kai karizma dolu belki de bunun nedeni okulda yaptığı 'dans gösterisi' dir. Okul hayatındaki bu komik hikaye dışında bu duyguları yaşamamızı sağlayan başka anılarda vardır.

Peki Sehun' un üzgün olduğu bir şey var mı?

Sehun: Şubat ayında mezun olsam da her gün eğitim görüyorum bu yüzden halen liseden mezun olduğuma inanamıyorum. Sınıf arkadaşlarımla geçirebileceğim fazla zamanım yoktu bu yüzden bitmesini istemiyordum(okul hayatının bitmesini istemiyormuş). Okula geri dönmem mümkün olmayacak artık, öğretmenlerimi, sınıf arkadaşlarımı, okuldan sonra sınıf arkadaşlarımla sokakta ddeokbokki yeme günlerini ne zaman hatırlasam özlüyorum.

Üyelerin alışkanlıklarını ortaya çıkarmak
Kore'de üyeler arasındaki ilişkiyi derinleştirmek amacıyla, birçok grup birlikte yaşıyorlar. Bu EXO' nun 12 üyesi içinde istisna değil, onlar her geçen gün birbirlerinin ilginç yönlerini öğreniyorlar.
Bugün özel hayatlarında gerçekleşen ilginç olayları ortaya çıkarıcaz!


Suho: D.O gerçekten çok temiz ve düzenli. Ben ne zaman odasına girip dolabını açsam giysileri düzenli bir biçimde katlanmış oluyor. Giysilerini aynı renk ve stillere göre düzenliyor. Onu bu kadar düzgün görünce içimden karışıklık çıkarmak geliyor ona bu tür şakalar yapmak istiyorum ha ha.


Lay: Luhan başkalarının yatağına uzanmasından hoşlanmaz eğer biri yatağına uzanacak olsa hemen onu yatağından atar. D.O'ya benziyor.

Luhan: Kris her zaman uykusunda konuşur, uyurken ne zaman ağzını açsa farklı dillerde konuşuyor, İngilizce, Çince, Korece, Kanton lehçesi vb. Bazen ben bile onu ne dediğini anlamıyorum. Kendini tanıtmak için kanton lehçesi kullandığını hatırlıyorum, gerçekten komikti.

*Ç/N: Kanton lehçesi: Güney Çin dili.

Üyelerle yaramaz başlangıçtan sonra şimdi ev işleri hakkında konuşacağız!


Baekhyun: Genellikle bulaşık yıkamak, evi temizleme gibi işlerde sorumlu seçmemiz gerekir. Bulaşıklar için çoğu zaman herkes kendi bulaşığını yıkasın uygulamasını yapıyoruz. Son zamanlarda ise oyun oynayarak belirliyoruz. Oynadığımız oyunda kim kaybederse bulaşık yıkamak gibi tüm işleri o yapıyor. TV programı 1 Night 2 Days gibi.

Birinci yılları için büyük teşekkürler
Dil, yaşamları, ya da öğrenci hayatları her EXO üyesinin farklı geçmişleri oldu ama ortak rüyaları birlikte yürümelerini sağladı. Farkına varmadan bir yılları geçti ve birinci yıllarını birlikte kutladılar, çok heyecanlı hissediyorlar.


Luhan: Bize sürekli destek olan ve bu bir yıl içinde her zaman bize sevgilerini gösteren insanlar sayesinde bir yılımızı doldurduk. Bir yıldaki deneyimlerimle birçok şey öğrendim. Daha çok çalışıp daha iyi yanlarımı size göstericem.

Kris: İlk olarak EXO üyelerine teşekkür etmek istiyorum bugüne kadar birlikte çok çalıştık ve bizi her zaman destekleyen fanlara teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl herkese en iyi yönlerimi gösteremedim ama ileride en iyisini yapacağıma söz veriyorum bu yüzden bizi sevmeye devam edin!

Chanyeol: Birinci yıl dönümümüzü tüm fanlarla kutlamak istiyorum çünkü bu yılımızda herkes bizi teşvik edip destek verdi. Umarım 2. ve 3.yılımızda da herkes bize destek vermeye devam eder. Hepiniz bizi bırakmayacağınıza söz vermelisiniz~ Hepinizi seviyorum.

EXO~Where stories live. Discover now