6.

240 13 0
                                    




"Ik ben eigenlijk gekomen om over Harry te praten." Zei Gemma.

Kenzie's ogen werden groter bij het horen van Harry's naam. Ze zou liegen als ze zei dat Harry niet in haar hoofd zat deze laatste twee dagen. "Wat is er met Harry?"

"Ik heb hem eindelijk laten praten tegen me. Hij vind je aardig denk ik. "

"Wel, hij is erg boeiend. " Lachtte ze. "Praatte hij hiervoor niet tegen je, ofzo?"

Gemma zuchtte en scande de kleine woonkamer. "Daar wilde ik je ook over spreken." Zei ze. "Harry is ... speciaal en slim, hij is een goede jongen, geweldig zelfs. Hij werd overstuur omdat ik je op hem liet letten en omdat ik je helemaal niet verteld heb over zijn stoornis."

"Stoornis?" Haar stem sloeg over. Ze zette haar kop thee neer. "Wat voor stoornis heeft hij?"

"Hij heeft Obsessieve Compulsieve Stoornis oftewel afgekort OCD. Hij heeft het nu een paar jaar. Eerst dachten we dat hij een grap uithaalde met ons, maar kort daarna gingen we naar een dokter die ons vertelde dat hij ook in een depressie zat. Je kunt niet geloven hoe vaak hij in het ziekenhuis heeft gelegen. Hij is ook naar een instelling gegaan voor een tijdje. Ik wil eigelijk alleen maar zeggen dat hij in die tijd nooit een echte vriend heeft gehad. Ik wil je alleen maar zeggen dat hij je een erg leuk persoon vind en dat ik niet wil dat hij gekwetst word."

Kenzie luisterd geboeid. Het maakte meer uit nu ze wist waarom Harry dit gedrag vertoonde. Ze begreep waarom hij woorden herhaalde , waarom hij de deur steeds open en dicht deed. Toen hij haar vertelde dat hij regels in paragrafen telde, dacht ze niet aan een stoornis. Eerder aan een slecht minpunt. "Ik heb altijd gedacht dat hij speciaal was, maar ik dacht nooit aan een stoornis. Zit hij nog steeds in een depressie?"

"Het is moeilijk met hem. Hij word snel boos en gefrustreerd door kleine dingen. Hij neemt ook zijn pillen niet meer. De dokters zeiden dat het niet verplicht was, dus Harry nam ze niet meer. Hij neemt ze nog steeds niet trouwens."

"Oh." Kenzie keek naar haar schoot. "Hij woonde toch niet altijd bij jou? Waar woonde hij vroeger?"

"Hij woonde bij mij moeder in Chesire, m-maar er was een klein .... ongelukje. Hij zat voor één maand in een instelling. Ik wilde hem er echt uithalen, maar hij wilde niet vertrekken. Oh God, hij was aan het wegrotten in die instelling. Dus ik heb gezegd dat hij bij mij kon wonen hier in Londen. "

"Hij zat in een instelling? Wat had hij dan gedaan? "

"Dat kan Harry je beter vertellen." Ze beet op haar lip. "Ik weet zelfs niet of ik alle details wel weet."

"Je hebt gelijk." Ze stak haar hand uit naar Gemma die ze op haar beurt schudde. "Ik kan me denk ik zelfs niet voor stellen hoe moeilijk het moet geweest zijn voor jouw familie." Fluisterde ze.

"Ik hoop dat ik je kijk op hem nu niet veranderd heb."

"Eigenlijk wel." Knikte Kenzie. "Hij is nog een beter persoon dan ik dacht dat hij al was."





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WOOHOO , ik ben in een flow mensen dus zo komt er nog een update en misschien nog een update en blijf ik zo doorgaan.

Haha enjoyy ! :D

OCD-[H.S.]-DutchWhere stories live. Discover now