13. Horieť ako fénix

678 78 9
                                    

Pre všetkých študentov Rokfortu dnes nastal deň D. Všetci sa vystrájali do úchvatných rób, dievčatá sa o dušu líčili a skúšali stvárať rôzne kreácie so svojimi vlasmi. Nádherné šaty z rôznych materiálov a rôznych dĺžok zdobili ich krásne postavy ako najžiarivejší diamant na Zemi.

Výnimkou nebola ani mladá Rose Weasleyová, ktorej rodičia sovou poštou poslali úchvatné šaty zelenej farby, ktoré jej dokonale ladili s očami rovnakej farby. Tie zdedila po otcovi. Šaty s tenkými ramienkami a srdcovým výstrihom siahali kdesi nad kolená, ale neboli príliš krátke. Také akurát. K nim si obula béžové lodičky.
Hlavu jej zdobili bujné kadere, ktoré mala pomocou štipca trošku nadvihnuté dohora, pričom vlasy pôsobili ako kučeravý chvost. Líčenia nijako extra nepreháňala. Zelené očné tiene, špirála, rúžovkastý lesk na pery a jemný make-up. Všetko bolo odrazu dokonalé.

Rovnako dokonalá bola aj Veľká Sieň, v ktorej stál obrovský vianočný stromček ovešaný rôznymi guľami, girlandami, začarovanými sviečkami (aby nepodpálili stromček) a inými vecami. Štyri dlhé stoly boli nahradené množstvom menších, pričom každý z nich bol určený pre štyroch až šiestich ľudí. Dnes nezáležalo na tom, do ktorej fakulty je študent zaradený. Dnes bol každý priateľom každého.

Scorpius si dnes nemienil lakovať alebo inak upravovať jeho vlasy. Aj strapaté hniezdo mu dokonale sadlo ku čiernemu obleku, bielej košeli a zelenkastej kravate. Niekto by si bol možno pomyslel, že sa dvaja bývalí frajeri dohodli na vybratej farbe slávnostného odevu, respektíve pri Scorpiusovi výbere kravaty, ale nebolo tomu tak.

Keď už bol nachystaný, zišiel dolu do klubovne, kde mal očakávať príchod svojej dnešnej partnerky. A veru že nečakal dlho. Ani nie o päť minút schádzala dole po schodoch černoška s vlasmi upravenými do precízneho drdolu a nádhernými žiarivými šatami zlatej farby bez ramienok, ktoré siahali až po samotnú zem. Červený rúž a dymové líčenie dokonale zvýrazňovali kontúry jej úzkej tváre, ktorá vyzerala ako vymodelovaná.

Aj sám Scorpius musel uznať, že toto dievča, ktoré bolo skutočnou mrchou, vyzeralo naozaj úchvatne, aj keď vnútri dobre vedel, že pre neho bude vždy dokonalá jedine Rose Weasleyová.

„Ahoj, Scorp," pozdravila ho Georgina.

„Ahoj," odzdravil a slušne nastavil rameno, aby sa ho jeho partnerka chopila.

Ďalšie slová medzi týmito dvoma nepadli, ani keď prišli do vyzdobenej Veľkej Siene. Scorpius sa úmorne snažil v obrovskom dave ľudí nájsť Rose, s ktorou mal zahájiť prvý tanec, ale akosi sa mu nedarilo.

Za jedným zo stolov však zbadal sedieť jeho najlepšieho priateľa aj spolu s Clarissou Higginsovou*, ktorá mu dnes robila doprovod. Po klasickom pozdravení sa tam Georginu nechal a následne odpochodoval preč od stola s cieľom nájsť Rose a zahájiť ples. Očividne ho vôbec nezaujímalo, že sa Albus riadne čudoval výberu partnerky, pretože o Scorpiusovom zákernom pláne, ako sa pomstiť Rose za výber Mikea Finnigana, nemal ani len tušenia.

Mladému Malfoyovi sa napokon predsa len podarilo nájsť tanečnú partnerku na jeden tanec. Sedela za stolom spolu s Mikeom, Jamesom Siriusom Potterom, Avani Zabiniovou, Roxanne Weasleyovou a Liamom Thomasom. Musel sa ubrániť túžbe jednu Mikeovi len tak pre nič za nič vraziť.

„Ahojte," slušne pozdravil, avšak svoj pohľad venoval stále len Rose, začo ona mu ho opätovala. „Myslím, že by sme mali ísť," riekol a Rose sa zmohla len na prikývnutie. Scorp jej gentlemansky ponúkol svoju ruku a ona sa jej ako záchranného kolesa vďačne chytila.

Pred začiatkom prvého tanca nesmela chýbať ani uvítacia reč od riaditeľky školy. Tá srdečne vítala všetkých študentov a hostí, ktorí sa podujali na zúčastnení sa tohto plesu. Nezabudla popriať všetkým príjemnú zábavu a pokojné prežitie vianočných sviatkov tým, ktorí v nasledujúci deň odídu do svojich domovov, ale aj tým, ktorí sa rozhodnú na Rokforte počas prázdnin zostať. Napokon už len ako posledná vec padla zmienka o prvom tanci, ktorý zaháji ples, a ktorí zatancujú dvaja hlavní prefekti na tejto škole.

Drahá Rose [HP FANFICTION]Where stories live. Discover now