7. Putování

1.4K 128 15
                                    

Arwen vzhlédne vysoko k obloze. Už je to celý jeden den, co vyšli na cestu. Trpaslíci se hned po opuštění Roklinky začali radovat. Jen naší malé hobitce moc do smíchu nebylo. Nebyla si jistá, jestli její volba byla správná. Každou chvíli se chtěla otočit a vrátit se zpátky k Faileonovi.

Později se dozvěděla, že se trpaslíci vsadili, jestli bude pokračovat. Většina prý vsadila, že ne, takže na tom hodně prodělali. Hlavně to Arwen upevnilo v názoru, že ji trpaslíci mají stále za tu hobitku z Kraje, která byla jen nechtěná přítěž. Vždyť nedokázala ani pořádně zacházet s mečem.

Když se trpaslíci v čele s Thorinem a čarodějem zastaví, Arwen dostane nápad.

„Fili! Kili! Pojďte sem," zavolá na oba bratry a ty k ní v rychlosti přiklusají.

„Co potřebujete?" zeptá se zvědavě Fili.

„Stalo se snad něco?" zeptá se trochu vyděšeně Kili.

„Ne, nic se nestalo," ujistila oba dva a pak pokračovala „Jen mě něco napadlo. Myslíte, že byste dokázali někoho jako jsem já naučit bojovat? Aspoň šermovat mečem nebo něco takového?" Oba dva se na ni zamyšleně podívali.

„A co bychom z toho měli?" zeptá se jeden z bratrů.

„Mohli byste si mezi sebou rozdělit mou čtrnáctinu pokladu," oznámí jim a oni se na ni překvapeně podívají. Ví, že něco takového trpaslíci neodmítnou.

„To myslíte vážně?" vyřknou stejnou větu s ten samý moment.

„Ano myslím. Nepotřebuji bohatství, abych byla šťastná. Tak, co na to říkáte?" zeptá se.

„Musíme si to rozmyslet," oznámí jí a ona nad tím jen v duchu protočí oči. Ví, že její nabídku přijmou, na to je zná až moc dobře. Trpaslíci se chvíli radí a pak se otočí zpátky k Arwen.

„Přijímáme vaši nabídku," odpoví Fili.

„Ale máme jednu podmínku," doplní ho Kili.

„Sem s ní," řekne dívka a čeká, co zase řeknou.

„Jestli vám to moc nepůjde, nebude to naše vina a ani náš problém," přednese Kili.

„A dodržíte svůj slib, i když možná lekce nesplní vaše očekávání," doplní jej bratr.

„Přijímám," odpoví lehce a potřese si s rukou každého z bratrů, aby svůj slib zpečetili.

Později ještě toho dne se celá výprava zastaví. Všichni musí dočerpat síly a přečkat noc. Ušli pěkný kus cesty a podle toho, co dívka slyšela mají ještě dost času, takže i když se trochu zdrželi v Roklince, mohou si dávat během cesty zase o něco delší přestávky.

Někteří trpaslíci se právě snaží rozdělat oheň a Arwen se rozhodne trpaslíky přimět splnit jejich slib.

Za chvíli už stojí s oba bratry na pomyslném bojišti a snaží se pochopit, co jí právě Fili pracně vysvětluje. Něco o tom,že si má pořád chránit obličej a že se nemá k nepříteli přibližovat moc blízko, protože by pak byla ve značné nevýhodě a podobně. Vlastně to tak nějak beze jedním uchem dovnitř a druhým ven. Nedokáže ve své hlavě udržet tolik informací najednou.

Když ale přijde na samotný boj, hned se dívka vzpamatuje a na mysl jí přijde myšlenka, proč se jen chtěla naučit šermovat. Vždyť bylo jasné, že to nikdy nedokáže. Snažila se uskakovat před nepředvídatelnými pohyby Kiliho a pak i Filiho meče, ale většinou byla moc pomalá. Útočit, to už vůbec nedokázala. Bylo to těžší, než se na první pohled mohlo zdát. Prostě jen nechce nikomu ublížit.

Hobitka: Neočekávaná cesta ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora