Tajna

662 49 3
                                    

    Kroz veliki prozor koji je prekrivao jedan cijeli zid u knjižnici dopirale su tople zrake sunca. Tek kada je jedna pala na knjigu koju je Lena držala u ruci, shvatila je koliko su zapravo dugo u knjižnici. Maknula je kosu s lica i stavila knjigu koju je držala pod pazuh i krenula slušati Igorove i Josipove misli da ih prije nađe. Prvo je naišla na Josipa te mu rukom dala znak da ju slijedi, pa je tražila Igorove misli i slijedila ih. Kada je i njega našla, povukla je obojicu za ruku. Kada su došli do stola odložila je knjigu i rekla:

- Predugo smo tu, moramo otići ostalima reći plan. - obojica su samo kimnula glavom, ne pogledavši jedan drugoga.

Kada su došli do velikih vrata na koja su ušli. Lena je stala između vrata i Josipa i Igora, krenula je nešto reći, ali joj je riječ zapela u grlu. Spustila je glavu. Njih dvojca su stajala neko vrijeme i čekala da sama nešto kaže, no kada su skužili da joj je teško i ne može sama, Josip joj je prišao i prošao rukom kroz kosu.

- Što je bilo? Što te muči? Valjd' si do sad shvatila da nam možeš sve reći... - rekao je tiho. Podigao je njezinu glavu i nasmiješio joj se.

- Ja sam vampir i succubus, samo moram naučiti kako koristiti jedno i drugo. Nikolina nema nikakve šanse protiv mene, ali najbitnija stvar je u tome da ovo ostane tajna! - sve je to rekla s toliko odlučnosti da su se Igor i Josip značajno pogledali i samim time potvrdili da misle isto. - Znam o čemu pričam! Pročitala sam to, čak sam našla i knjigu o kojoj piše o vrstama demona, pa tako i succubus i incubus. - pročitala je njihove misli koje su tražile još objašnjenja pa je odmah nastavila. - Succubus i incubus su kraljevske vrste demona, oni se razlikuju od običnih demona ili drugih vrsta, jer hrane ljudskom energijom, najčešće požudom jer im je nju najlakše izazvati. Često znaju i usmrtiti ljude, jer su neumjereni u uzimanju energije. - zastala je. - Proučavala sam i mamino obiteljsko slabo, jer jedan od roditelja mora biti succubus ili incubus kako bi dijete to moglo biti isto, pa me zanimalo što su baka i djeda. Djeda je incubus i lako moguće da je živ, a baka je Jinn. To su zapravo nevidljivi demoni koji su poznati po tome da mijenjaj oblik, od ljudskog oblika do oblika bilo koje životinje, što bi moglo značiti da je i ona živa, ali male su šanse da ikada saznam tko je. Čak je i to nasljedno, samo što moja mama to nije znala, što mi daje prednost. Ja sam succubus i mogu mijenjati oblik, a u isti mah sam i brzi okretni vampir koji čita misli. No, to i dalje ne znači da ne trebam pomoć svih demona i vampira koji su spremni boriti se uz mene. I ponavljam vam, ovo mora biti tajna! - to tajna je naglasila jer je to smatrala glavnom prednosti nad Nikolinom, ona je ipak samo vampir i dijelom čovjek.

- Da, dobro, ostat' će tajna, jer - rekao je Igor dok se lagano saginjao u naklon. - Vaša želja naša je zapovijed, kraljice.

Sve troje se nasmijalo i uputili su se van knjižnice. U onoj velikoj prostoriji već su svi bili okupljeni, a kada su se na vratima pojavili Lena, s njezina desna Igor, a lijeva Josip, svi su se naklonili. Ona je samo kimnula glavom i sjela podalje od ostalih na povišeno mjesto, gdje je izgleda prije stajao tron. Razmijenila je nekoliko riječi s onima što su sjedili tamo dok Larisa nije došla i sjela nedaleko od njih. Nakon još nekoliko minuta Lena se ustala i pogledala po dvorani. Kada su prisutni skužili, svi su se okrenuli prema njoj i čekali da počne. Kako je Lena mogla čitati misli znala je da čekaju njezinu riječ.

- Tko se od vas želi boriti na mojoj strani? Uz mene, da zauzmemo tron i mjesto koje nam pripada? - rekla je ohrabrujućim glasom kakav se čuje samo u rijetkih ratnika. - Neka ustane!

Svi do zadnjega su ustali i nestrpljivo gledali u Lenino blijedo lice što će se dalje dogoditi, što će dalje reći, na što će ih pozvati, jer na sve su spremni.

- Imam plan, a s pripremama počinjemo odmah. - rekla je i stala pričati im plan.

***

Nakon priprema i spremanja oružja koje je Lena sada prvi puta vidjela, odlučila je raditi na sebi, točnije otkriti što sve to može. Pozvala je Josipa i Igora na u perivoj dvora. Gdje su sjeli na travu. Obasjani suncem imali su osjećaj kao da su na odmoru, a ne da se spremaju na veliku bitku. Lena koja je do sada sjedila jednako udaljena od Igora i Josipa primaknula se bliže Igoru.

- Postoji li nešto što mi nikada ne želiš reći jer misliš da bi me povrijedilo? I ne brini, neću ti čitati misli. jer želim nešto drugo isprobati. - rekla je i nasmijala se, a Igor je odahnuo i zamislio se.

- Postoji. - rekao je tiho i okrenuo pogled od nje, a ona mu se približila još više.

- I baš nikada mi to ne bi htio reći?

- Ne, jer se bojim kako bi reagirala i koliko duboko bi te to povrijedilo. - osjetila je grižnju savjest u njemu i koliko ga to boli i tišti, ali i jaku snagu volje da joj nikada neće reći.

- Znaš - govorila je dok mu je stavljala ruku na obraz - ti mene ne možeš povrijediti nikako i nikada.

Njezina ruka postala je topla, ugodna. Igor se opuštao i nije više bio napet. Osjetila je tu promjenu, pa mu je rukom mazila obraz, dok joj je ruka postajala još toplija.

- Što god mi ne želiš reći, moraš mi sad reći, odmah. - rekla je zapovjednim tonom, a njegova jaka volja je slabila i postajao je slabiji, njezina toplina, bila je omamljujuća. Imao je osjećaj da bi sve napravio za nju u ovome trenutku pa iako reći i ovo. Osjećala je da se pokušava odupirati, stoga ga je uhvatila za vrat drugom rukom koja je bila jednako topla.

- Ja... Ja sam nagovorio Helenu da te damo ljudima. - rekao je brzo, a ona kao da to nije ni čula, već je bila zadivljena time što je napravila.

- Moje ruke su bile tople, a vampir sam. - rekla je začuđeno gledajući si u ruke kao malo dijete.

- Succubus. -tiho je promrmljao Josip.

- Da, znam, ali nisam mislila da će djelovati isto kao da i nisam napola vampir. - rekla je sva u čudu. Pozitivno iznenađena. Igor je promatrao njezinu reakciju, kao da nije mogao vjerovati da je ignorirala njegovu najveću tajnu. Ona je naravno to znala, te se okrenula prema njemu i zagrlila ga. - Ne brini ništa, drago mi je da sam bila odgajana od strane ljudi, jer da sam od malena bila tu s vama, možda bi bila jača na nadnaravnim stvarima, ali falio bi mi ovaj dio ljudskosti.

***

Dani i noći su prolazili u pripremama i obukama. Lena je učila i mijenjati oblike, trčati brže, izolirati misli, naučiti manipulirati ljudima dodirom i mnoge druge stvari. Prema dogovorenom planu imali su manje od mjesec dana da sve usavrše, ali svi su bili uvjereni da će uspjeti. Kolovoška vrućina im nije smetala, jer svi su bili nadnaravni, koji su imali motivaciju. Svakim danom kada bi sve više upoznavali Lenu sve im se više sviđala i sve su više htjeli da im bude kraljica.      

Klinci (završena)Where stories live. Discover now