Capitolul 4: Tigarile si Adblocker-ul

98 8 2
                                    

-La O luna-

O luna a trecut, inca noua inainte. De-ar trece asa repede toate momentele, viata ar fi cat un stranut.

Pana acuma am stat intr-o ploaie de zece, dar simt ca acest lucru e pe cale de a se sfarsi deoarece, azi am testul la geografie pentru care am tocit toata noaptea (...stand pe LoL...).

Si, ce s-a mai intamplat in aceasta luna? Aniversarea de 30 de zile al lui Luka si Shun, da, fata asta s-a cuplat cu el din prima saptamana de scoala (Au vorbit toata vara pe whatsapp, ce te asteptai?).

Mda... si in luna asta am devenit foarte buna prietena cu mirobolantul meu coleg de banca, copcilul copac ce hiberneaza langa mine la orele de istorie, Dan (A.K.A Patriarhul Daniel/ Busteanu' din ultima banca/ Copil impertinent, iesi la tabla!/ Bajetu, da-mi si mie o foaie.)

Trec primele trei ore ca prin magie si mergem la cantina. Ajunsi acolo, Shun si Luka se tin de mana si rad de poreclele pe care si le pun altii... Iar, eu sunt complet pe dinafara...

Oricum, ei isi zambeau cald si iubitor cand, ca prin farmec (Firma mea preferata de cosmetice), apare prietenasu' meu.

"Ok, am inteles, va iubiti, luati-va o camera de hotel!"

"Asta ziceam si eu." ii dau dreptate lui Dan.

Ne luam toti mancarea si ne ducem la masa. Luka si Shun, din nou, stau fata in fata pentru ca, indragostiti.

"De ce mananci atata praz?" intreaba mirat Dan.

"Pentru ca pot si imi place."

"Imi dai si mie?"

"Nici gand, nu impart mancarea cu nimeni."

"Of, bine, daca sa faci..." face el o mutra de catelus esuat in ploaie asa ca, atunci cand nu se uita, ii pun pe furis o bucata in farfurie.

Mancam si apoi mergen in clasa asteptand foaia ce ne va secera capetele si curma viitorul intr-un mod subit.

Testul imi este inmanat de doamna profesoara, ce is purta masca de persoana draguta si calda, dar care, spre surprinderea ei, nu se potrivea cu tenul plictisit pe care il avea.

O coala alba pline de intrebari la care nu as putea sa le retin raspunsurile oricat as dori. Dar, asta este adevarat doar in privinta mea, nu si a satenului de langa mine, care nu ezita in a umple fiecare casuta cu un raspuns. As vrea sa ii cer ajutorul dar, testul era pe numere si nu cred ca as vrea sa ma auda adultul din spatele catedrei ca vorbesc asa ca, incep sa scriu tot ce stiam, legat de lectie dar foarte departe de intrebarile respective.

S-a terminat si ora, testul meu era mai pe dinafara ca Eminescu atunci cand se certa cu Veronica, dar nu asta conta.

Trec si celelalte doua ore apoi, in sfarsit, ies din cladirea rece, de beton in care am fost incuiata pentru ultimele 6 ore.

Fug repede prin marea de oameni, departindu-i precum a despartit Moise Mare Moarta si fug intr-un suflet la gardul ce delimiteaza cele doua zone salbatice, jungla fals, aspra si dura din BCA si peisajul pur, usor cetos (Aspect specific lunii octombrie) si calm al copacilor ce stau parca la sezatoare impresionandu-te cu maretia lor.

Ma urc pe spatiul dintre cele doua, un perete facut din tevi de fier si plasa de Buzau apoi imi scot caietul cu partituri si imi las mintea sa zboare sub note muzicale cu o sonoritate placuta urechii mele si imi pun sulfetul in aceste randuri, acordandu-le o poveste in catrene, rime si metafore.

Bayview's Saint Nicholas High (Bakugan x Vocaloid f.f)Where stories live. Discover now