3: Het verdwenen glas

668 52 47
                                    

"Geef me, geef me, geef me!" riep Lily enthousiast. Lily pakte het boek over van Sirius en gingen in een kring in de grote Potter woonkamer zitten. Lily zat op de tweepersoonsbank, James op zijn vaders fauteuil en Sirius en Remus zaten naast elkaar tegenover Lily op de andere bank.
"Oké.." zuchtte Lily. "Daar gaan we."

Het was bijna tien jaar geleden sinds de Duffelingen hun neefje op de deurmat hadden aangetroffen, maar de Ligusterlaan was nog exact hetzelfde. Alleen uit de foto's op de schoorsteenmantel bleek dat de nodige tijd verstreken was. Tien jaar geleden hadden er rijen foto's gestaan van iets wat veel op een grote roze strandbal met verschillend gekleurde, gebreide mutsen leek - maar Dirk Duffeling was geen baby meer.

"Geweldig, nu kan die nóg meer schreeuwen, dat verwende nest." mompelde Remus.

Nu stonden er foto's van een dik blond jongetje dat op zijn eerste fiets reed, in een draaimolen zat, een computerspelletje speelde met zijn vader en geknuffeld werd door zijn moeder Niets wees erop dat er nog een jongen in huis woonde.

"Hoezo? Harry woont daar toch al 10 jaar? Er moet wel iets van hem staan om het huis?" vroeg James.

Toch was Harry Potter er nog steeds. Hij sliep, maar dat zou niet lang meer duren. Zijn tante Petunia was al op en hij werd ruw gewekt door haar schrille stem. "Eruit! Opstaan! Nu!"

"Gezellige zus heb je, Lily." lachte Sirius. Lily keek hem boos aan maar wist dat hij gelijk had.

Harry schrok wakker. Zijn tante bonsde weer op de deur. "Eruit!" krijste ze. Harry hoorde haar naar de keuken lopen en de koekenpan op het vuur zetten. Hij ging op zijn rug liggen en probeerde zich te herinneren wat hij gedroomd had. Het was een fijne droom geweest, over een vliegende motorfiets. Vreemd genoeg had hij het gevoel dat hij dat al eerder had gedroomd.

"Dat is hilarisch!" lachte Sirius. "Want.. want dat was.. geen.. droom, maar echt!" riep hij lachend uit. Iedereen keek hem raar aan en Lily ging maar gewoon verder met lezen.

"Ben je al op?" vroeg ze.
"Bijna," zei Harry.
"Nou, schiet een beetje op. Je moet het spek in de gaten houden. En waag het niet om het te laten aanbranden. Alles moet perfect zijn op Dirks verjaardag."

"Oh leuk, het is zijn verjaardag." zei James sarcastisch. "Arme Harry, ik wou dat wij er voor hem waren om zijn verjaardagen mee te vieren." Lily lachte lief naar James en zuchtte. "Nou ja, hij heeft zijn tante en oom."
"Niet dat die veel beter zijn." mompelde Lily boos. "Ik wed dat ze zijn verjaardag niet eens vieren!"
James, Sirius en Remus keken haar geschokt aan. Ze knipperde een paar keer en las weer.

Dirks verjaardag - hoe had hij dat kunnen vergeten? Harry kwam langzaam uit bed en zocht sokken. Hij vond een paar onder zijn bed en trok ze aan, na er een spin te hebben afgeveegd. Daar was Harry aan gewend, want het wemelde van de spinnen in de bezemkast onder trap waar hij sliep.

Lily kneep het boek wat ze in haar hand had bijna fijn van boosheid. Voordat ze iets kon zeggen trok James zijn mond al open: "HIJ SLAAPT IN EEN BEZEMKAST?! WIE VERZINT ER NOU ZOIETS IDIOOTS! GEEN ZOON VAN MIJ SLAAPT IN EEN BEZEMKAST!"
Remus pakte het boek van Lily over toen ze bijna nagelafdrukken in de kaft zette en keek om zich heen. Toen iedereen afgekoeld was, ging hij verder.

Toen hij zich had aangekleed, liep hij naar de keuken. De tafel lag bezaaid met Dirks cadeautjes. Zo te zien had hij de nieuwe computer gekregen waar hij om gezeurd had, plus een tweede televisie en een racefiets. Waarom Dirk een racefiets wou, was voor Harry een raadsel. Hij was moddervet en had een hekel aan alles wat op lichaamsbeweging leek - behalve als hij iemand kon slaan.
Harry was Dirks favoriete boksbal, maar hij kreeg hem net vaak te pakken. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen maar Harry was razendsnel.

Een saaie vakantie (COMPLEET)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu