18: Norbert de Noorse Bultrug

439 40 10
                                    

James gaf het boek blindelings aan Lily die het verbaasd aan pakte en begon met lezen.

Het was bloedheet in Hagrids huisje. "Dus jullie wilden wat vragen?"
"Ja." zei Harry. "We vroegen ons af of jij weet waar de Steen nog meer door bewaakt wordt, behalve Pluisje." Hagrid keek hem fronsend aan.
"Dat ken ik tuurlijk niet zeggen. Ten eerste weet ik 't zelf niet en ten tweede weten jullie al veels te veel, dus ga ik dat echt niet aan jullie neus hangen."
"Kom nou Hagrid. Misschien wil je het niet zeggen, maar natuurlijk weet je het best. Jij weet tenslotte alles wat er hier gebeurt." zei Hermelien hartelijk en vleiend.

"Die kleine gluiperd. We denken allemaal dat Hermelientje zo aardig en eerlijk is, maar in tegendeel, ze is een kleine gluiperd." zei James grijnzend.

"Nou, 't ken geen kwaad om dat te vertellen. es effe kijken.. hij heb Pluisje van me geleend.. en toen heb een stel leraren betoveringen uitgesproken.. professor Stronk - professor Banning - professor Anderling - professor Krinkel.. O ja, en professor Sneep."
"Sneep?"
"Ja - zijn jullie daar nog steeds over bezig? Hoor es, Sneep heb geholpen die Steen te beschermen. Dan zal ie hem zekers niet gappen."

"Mag er een raam open? Ik smelt zowat."
"Sorry, Harry. Dat gaat niet." zei Hagrid. Harry merkte dat hij even naar het haardvuur keek en dat deed Harry ook.
"Hagrid - wat is dat?" Onder de waterketel, in het hart van het vuur, alg een enorm zwart ei.
"Hoe kom je daaraan, Hagrid?" zei Ron. "Dat moet een fortuin hebben gekost."

ESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESV

Op een dag, tijdens het ontbijt, bracht Hedwig een briefje voor Harry. Er stonden maar drie woorden op: Het komt uit.
"Hermelien, hoe vaak zien we nog een draken ei uitkomen?"
"We hebben les, we komen in de problemen en dat is nog niets vergeleken met de problemen die Hagrid krijgt als ze merken wat hij-"
"Hou je mond!" fluisterde Harry. Malfidus kwam net langs en was op nog geen meter afstand blijven staan om te luisteren. Wat had hij gehoord? De uitdrukking op zijn gezicht beviel Harry helemaal niet.

"'t is al bijna uitgekomen!" ze gingen snel naar binnen. Het ei lag op tafel en zat vol barsten. Er bewoog iets in de schaal en er klonk een gek, klikkend geluid. Het ei barstte open en de babydraak plofte op tafel.
"Is 't geen plaatje?" murmelde Hagrid. Hij stak zijn hand uit om de kop van de draak te strelen en die hapte naar zijn vingers. "Ach het schatje. Kijk, hij kent zijn baasje." zei Hagrid.
Hagrid sprong overeind en rende naar het raam. "Wat is er?"
"Iemand gluurde tussen de gordijnen door - een of ander joch - hij holt gauw terug naar school." Harry sprintte naar de deur en keek naar buiten. Zelfs op die afstand was de gedaante onmiskenbaar. Malfidus had de draak gezien.

"Oh nee! Oh nee, oh nee!" riep Lily. "Wat gebeurd er? Wat als ze gepakt worden? Wat als ze van school gestuurd worden? Hij heeft nog zo veel te doen met zijn leven! Harry! Waag het niet om nóg meer in de problemen te komen, jongeman!" Na haar hele speech was ze knalrood en helemaal buiten adem.

ESVESVESVESVESVESV--Een stuk verder in het verhaal--ESVESVESVESVESVESVESV

Het was een stikdonkere, bewolkte nacht. Hagrid had Norbert al klaarstaan, in een grote kist. "Hij heb ratten zat en een sloot cognac voor onderweg." zei Hagrid gesmoord. "En ik heb z'n teddybeertje ingepakt, voor als ie zich eenzaam voelt."

"Hagrid, je hebt een hart van goud, echt waar jongen." zei Remus.

"Dag Norbert, dag schatje!" snikte Hagrid, terwijl Harry en Hermelien de onzichtbaarheidsmantel over de kist gooiden en er zelf ook onder kropen. "Baasje zal je nooit vergeten."
Het was een raadsel hoe ze erin slaagden om de kist naar het kasteel te zeulen. "We zijn er bijna." hijgde Harry toen ze bij de gang onder de hoogste toren waren. Plotseling zagen ze iets bewegen en lieten de kist bijna vallen. Ze vergaten dat ze onzichtbaar waren en deinsden terug in de schaduwen. Professor Anderling, met een haarnetje en een geruite ochtendjas, had Malfidus bij zijn oor. "Straf!" riep ze. "En dit kost Zwadderich twintig punten! In het holst van de nacht door het kasteel zwerven! Hoe durf  je!"

James probeerde een recht gezicht te houden tijdens het lezen maar liet het maar gaan toen hij Sirius' gezicht zag. Remus moest grinniken en Lily schudde glimlachend haar hoofd.

"U begrijpt het niet, professor. Harry Potter komt zo- hij heeft een draak!"
"Wat een onzin! Hoe durf je zulke leugens uit te kramen! Vooruit, kom mee- hier zal professor Sneep van horen, Malfidus!"
Gniffelend om Malfidus wachtten ze af, terwijl Norbert tegen de wanden van zijn kist beukte. Charlies vrienden waren een vrolijk stel. Ze lieten Harry en Hermelien het geïmproviseerde tuig zien waarmee ze Norbert tussen zich in konden hangen en ze hielpen allemaal om Norberts kist stevig vast te gespen.

"Nou dat ging gelukkig helemaal goed." zuchtte Remus. "Dat had zo veel erger gekund."

Toen ze de gang in stapten, doemde het gezicht van Vilder plotseling op uit de duisternis. "Wel, wel, wel." fluisterde hij. "Zijn wij er even gloeiend bij!' Ze hadden de onzichtbaarheidsmantel boven laten liggen.

"Nee! Niet Vilder!" riep Lily. "Serieus? Ze waren zo dichtbij en toen moest Vilder weer langskomen om alles te verpesten!"
"Het komt wel goed, Lily.."
"Nee! Kan Harry nou niet een gewone, brave, leerling zijn. Zoals..  nou ja, zoals ik."
James grijnsde.  "Nou nee, want hij is zoals.. nou ja, zoals mij."

ESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESVESV

Hey! Hopelijk was het weer leuk en hebben jullie genoten! <3

xx HPLOVER1010

Een saaie vakantie (COMPLEET)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang