Cap XIV

83 10 0
                                    

.........................................
Sala era cuprinsă de diferite beculetele ,care luminau in toate părțile.Tot felul de prăjituri si aperitive bine alese ,stăteau pe masa din lemn,acoperită cu un voal ruginiu.Mama purta o rochie bufanta,albastră,încercând cu greu sa stea drept.Peruca gigantică o trăgea inapoi.Ea astepta alaturi de Elisse in fata usii,zambindu-le invitatilor.Rand pe rand veneau oameni în sala..Vedeam diferite chipuri..Dar...Elisse a spus ca toata lumea sa isi pună măstile pe fata(abia la ora 00:00),pentru ca tema "balului mascat"sa fie respectată .Pana atunci puteai doar sa stai in îmbrăcămintea sofisticată .Asta era de-adreptul o idee buna,dat fiind faptul ca aveam posibilitatea de a o urmări pe Lorensa.Stăteam curioasă langa masa cu mâncăruri,asteptând.Mi-am pus o esarfa la gât,încercând sa imi acopăr pe cat posibil gura.Rochia era deranjanta in toate felurile.Era mai rosie decat sângele in sine,plina de sclipici.Ma tot întrebăm daca un curcubeu a vomitat pe aceasta îmbrăcăminte,pe care Elisse o consideră :citez "frumoasa,eleganta si sofisticata".Gill încă nu sosise.O cautam cu ochii prin toate părțile,dar totul era in zadar.
"-Salut! Plictisitoare mai e petrecerea ,nu?!"ma întreba o persoana,îmbrăcată intr-un soldat, purtand o mască neagră pe față,care ii acoperea ochii.
"-Ă..Da"am raspuns eu distrată. Cine esti??
"-Sunt un pirat de mana a-2-a,iar tu domnița,esti..Ă...O printesa??O ducesa?...In Ce esti costumata??
"-In nimic"am raspuns eu sec.
Nu voiam sa vorbesc cu nimeni,fiindca atenția imi era atintita asupra venirii d-nisoarei Gill.
"-Dar este un bal mascat.Toți ar fi trebuit sa se îmbrace in costume, ce simbolizează regalitatea"
"-A,da??!Soldații nu sunt regali,sunt doar...Soldați"
"-Sunt mai mult un cavaler.Sunt ferm convins ca existau numerosi cavaleri la curtea regală"zise individul, pe un ton surprinzător de prietenos si melodios.
"-Hmm....Da..Dar nu sunt de viță nobila"
Invidul statu pe ganduri
"-Se pare ca nu sunt intr-utotul pregătit pentru aceasta petrecere."
"-Da"am raspuns eu,nebagandu-l pe soldat in seama.O idee imi intra in minte.Daca acest soldat era un spion din cealalta tabara??Trimisul lui Gill,poate.Cine stie??! Nu cred ca a venit la mine din întâmplare.Daca Lorensa nu avea de gand sa -si facă aparitia la petrecere,atunci ar trebui sa imi țintesc atentia asupra acestui individ misterios.
"-Cine esti??"am intrebat eu foarte curioasă si energică.

AGENT-ZDonde viven las historias. Descúbrelo ahora