23

216 8 0
                                    

Ik kwam aan in het ziekenhuis en liep naar Eric zijn kamer maar maakte snel een tussenstop in het winkeltje voor een flesje cola. Na mijn aankoop vervolgde ik mijn weg naar Erics kamer. Ik klopte op de deur en liep binnen 'dag schat' zei ik voor ik mijn lippen op die van Eric drukte. 'Dag schat hoe was je afspraak met Tess?' 'Goed we hebben een deugdzaam gesprek gehad.' zei ik en nam plaats in de stoel naast Eric zijn bed. 'Is de dokter al langs geweest met de papieren?' vroeg ik. Eric schudde zijn hoofd 'hij ging tegen 15 uur komen dus dat is over een halfuurtje' zei Eric. 'Dan zal ik al beginnen je spullen in te pakken dat je hier zo snel mogelijk weg kan' zei ik en liep naar de kast waar Erics kleren lagen. Na alle kledij in een zak gestopt te hebben nam ik de sleutels van de auto uit mijn handtas en zei 'schat ik ga deze zak al in de auto zetten eh' Eric knikte. 

Ik kwam de kamer van Eric weer binnen en zag dat de dokter er net was met de ontslagpapieren 'dus meneer Buelens het is belangrijk dat u over 2 weken nog eens op controle komt' Eric knikte 'Wanneer zou ik terug mogen werken?' typisch Eric hij leefde voor zijn werk. 'Deze week moet u het nog rustig aandoen maar vanaf volgende week mag u terug beginnen werken maar u moet het wel kalm aan doen en u niet forceren.' Er verscheen een lachje op Eric zijn gezicht toen hij hoorde dat hij volgende week terug mag werken. 'Oke bedankt dokter' zei Eric en schudde zijn hand. Ook ik schudde de dokter zijn hand ' dank u voor de goede zorgen' zei ik. De dokter verliet de kamer en ik draaide me naar Eric die al op de rand van zijn bed zat en zijn schoenen aan het aandoen was. 'Je wil hier echt snel weg eh' lachte ik. 'Ik heb hier veel te lang gelegen ik wil naar huis' zei hij en stapte richting de deur. Snel stond ik op en volgde Eric naar buiten. Toen we het ziekenhuis buiten stapte nam Eric enkele keren diep adem 'Buitenlucht, dat heb ik gemist' zei Eric al lachend. 'Ocharme schatje toch' zei ik en leunde tegen hem aan. 'klaar om naar huis te gaan?' vroeg ik. Eric knikte uitbundig. We liepen naar mijn wagen en stapte in. Een kwartiertje later parkeerde ik voor mijn huis. Ik nam de zak met Eric zijn kledij uit de koffer en liep naar de voordeur waar Eric al stond te wachten. ik opende de deur en Eric liep meteen naar de zetel en plofte neer. 'doe maar alsof je thuis bent' lachte ik. Ik zette de zak met Eric zijn kledij neer naast het wasmachine want alles moest gewassen zijn en kroop dan dicht tegen hem aan in de zetel. Met mijn hoofd op zijn borstkas en zijn arm over mij heen keken we een film. Tot ik plots Erics maag hoorde grommen. Ik lichtte mijn hoofd 'heb je honger?' Eric knikte 'een beetje wel ja' 'wat wil je eten?' 'maakt niet uit' 'anders bestel ik gewoon een pizza ik heb geen zin om te koken' lachte ik. 'ja voor mij een pizza al tonno' zei Eric. Ik toetste het nummer van de pizzeria in en bestelde onze pizza's. Na onze bestelling te plaatsen keken we onze film verder. 

Ons gezellig momentje werd onderbroken door de bel. Ik pauzeerde de film en liep naar de voordeur waar de pizzakoerier me opwachtte me twee pizza's ik betaalde de man en liep naar binnen. Eric begon meteen gulzig te eten. 'schat ik ga het je niet afpakken hoor' zei ik en gaf hem een serviette zodat hij zijn mond kon afkuisen. 'ja sorry schat maar het smaakt zo goed. Wat wil je na zolang ziekenhuis eten'. Na onze pizza keken we nog even tv maar ik merkte dat Eric moe werd. 'gaan we slapen schat?' Eric knikte. We liepen naar boven en legden ons dicht tegen elkaar aan in bed. 'Slaapwel schat' 'slaapwel' antwoordde Eric en gaf me nog een kus voor hij in slaap viel. Ook ik viel niet veel later inslaap 

de buurtpolitie- secret holidayWhere stories live. Discover now