Peki Şimdi Ne Yapacağız?

1.6K 36 7
                                    

Zihninizle cisimleri hareket ettirmenin ilk yapıtaşı artık elinizde. Şimdi sırada çalışmak ve özgüveninizi arttırmak var.
   Özgüven önemli, zira biz insanlar, ancak mümkün olduğunu düşündüğümüz şeyleri yapmayı sürdürürüz. Bir oyun oynamaya devam etmemiz için o oyunu kazanabileceğimizi düşünmemiz gerekir.
   Başarınızla gurur duyun, çünkü bu ilk adımdı. Şimdi üzerine inşa edeceğiniz bir temeliniz var, yani bunu çok küçük çapta olsa da yapabileceğinizin bilgisini edindiniz. O bilgiyle, artık gücünüzü artırmaya başlayabilirsiniz.

2. Adım
   Bakın bakalım o sarkacın herhangi bir yönde daha fazla salınmasını sağlayabilecek misiniz? Sonra sarkacı başka birine tutturup, hareket etmesini istediğiniz yönü bu kişiye söylemeden, hareket ettirmeyi deneyin.
   Eğer bu kişiye sarkacın hangi yöne hareket etmesini istediğinizi söylerseniz, istemeden de olsa onun zihniyle iletişime geçerek sarkacın hareket yönünü etkileyebilirsiniz. Yani sadece hangi yönde hareket etmesini istiyorsanız ona konsantre olun, hayal edebileceğinizden de başarılı olduğunuzu görüp hayret edeceksiniz.

3. Adım
   Artık sarkacınızı bir kancaya ya da çiviye asabilir ve onu bu şekilde hareket ettirmeye odaklanabilirsiniz. Buradaki püf noktası başlarken hareket ettirdiğiniz cisme olabildiğince yakın olmaktır.
   Bunun nedeni de titreşimlerin küçükken (mesela ilk başladığınız zaman) bir cismi hareket ettirmek için yeterince uzağa ve gereken şiddetle gitmeyecek olmalarıdır.
   Mesela üzerinde su dolu bir bardak olan bir masaya vurduğunuzu düşünün. Masaya vuran eliniz mutlaka titreşimleri masanın içinden gönderecektir. En güçlü titreşimler elinizin yakınlarında oluşacak ve masa boyunca titreşirken bir yandan da zayıflayacak, masanın, su dolu bardağın durduğu diğer ucuna ulaştıklarında da iyice zayıf düşmüş olacaklar.
   Çoğu insan cisimlerden olabildiğince uzak durma hatasına düşmektedir. O yolla da bazı sonuçlar elde edebilirsiniz, ama daha yeni başlamakta olduğunuz için kendinize yüksek başarı şansı tanıyın. Bu nedenle o cisme mümkün olduğunca yakın bir konumdan başlayın, yeteneğinizi geliştirdikçe uzaklaşabilirsiniz.
   Burada çok çok küçük, ama giderek büyüyecek adımlarla ilerlediğinizi unutmayın. Her bir adım bir sonrakine bağlanıyor. Başarılarınızı takdir edip yeteneğinizi pekiştirmeye devam etmek önemli. Yetenekleriniz gelişmeye devam ettikçe o cisimden gittikçe uzaklaşabilirsiniz.
   Örneğin tam şuanda sarkacı tutuyorsunuz. Onunla fiziksel olarak temas halindesiniz ve düşünceleriniz bu cismi hareket ettirmek için bedeninizin içinden yol alıyor. Yaptığınıza odaklanmış durumdasınız bu nedenle de titreşimin gücü en üst seviyede.
   Bunun nasıl yapıldığını kavradıkça, sarkacı kendiniz tutmak yerine bir yere asıp hafifçe dokunarak hareket ettirme üzerinde çalışabilirsiniz. Sonra bunu da başardığınızda, elinizi birazcık uzaklaştırın (çok yakında ama dokunmayacak şekilde) ve yavaş yavaş mesafenizi arttırın.
   Telaşa gerek yok. Ne kadar odaklanırsanız, ne  kadar çalışırsanız, o kadar ustalaşacaksınız.
   Burada en çok düşülen hata; sarkacı hemen odanın diğer tarafında bir yere asıp hareket ettirmeye çalışmak olacaktır. Bir defada çok yüklenmiş olacaksınız ve muhtemelen bu esnada da kendinizi baltalayacaksınız.
   Dünyanızı ve hayatınızdaki unsurları hareket ettirmede farkına varmadan ustalaşmanızı sağlayacak olan bu başlangıçtaki minik adımlardır.

TELEKİNEZİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin