40.Bölüm

7.6K 398 52
                                    


Arka koltukta daha adını bile bilmediğimiz komşumuzun çığlıkları yankılanırken kocası da Efe'nin omzuna vurup hızlı gitmesi için çığlık atıyodu.Ben kadının bağırışlarıyla eş değer bağırırken Efe sövüyodu.Trafikte ilerlerken arabaların arkamızdan korna çalmasını umursamıyorduk.Adam,karısının elinden tutup eliyle yelpaze yaparken bişeyler mırıldanıyordu.

''Geliyo!'' diye bağırdı kadın yeniden.

''Beşyüzüncü söyleyişinde anlamıştık zaten.'' dedi Efe.Arabaya bindiğimizden beri aynı şeyi söylüyodu.

''Ama geliyo!'' diye bağırdı kadın camları patlatıcak derecede.Üstümdeki hırkayı çıkarıp adama uzattım.

''Al abi,tıka oraya bebek gelmesin.Hastaneye kadar idare ederiz.'' dediğimde adam ceketi alıp kadının kasıklarına götürdü ve eliyle baskı uygulayarak bebeğin gelmesini engellemeye çalıştı.Sonuçta,beyaz ışığı görmeden ilerliyemeyiz.Bebekte görmezse belki kaybolur böbreklerin olduğu yere gider.Öyle bişey oluyo mu acaba?Yok olmuyordur.Eğer oluyosa,kesin ben doğarken olmuştur.Olmadığına göre olmuyordur.Kadın yattığı yerden yükselip kocasının eline vurdu.

''Napıyosun!!Sıçmıyorum,doğuruyorum.Her türlü çıkıcak bu!'' diye bağırıp geri koltuğa yattı.Mantıklı.Kırmızı ışık yandığında Efe durmak yerine gaza bastı.Hastane ne kadar uzakmış ya.Ben doğursaydım çoktan birilerinin etini yüzmüştüm.

''Derin derin nefes al,abla.'' diyip bir elinden tutup okşamaya başladım.Koltukta yan oturmuştum ve bağdaş kurmuştum.Kadın dediğimi yaparken bende onunla yapıyordum.Adam, heran doğurcak gibi.

''Sende derin nefes al,abi.'' dediğimde adam da nefes almaya başladı.Derin bir nefes alıp içine çekti.

''Geri veriyim mi?'' diye sordu nefesini vermemeye çalışırken.Kadın artık naptıysa,adam çok pısırık olmuş.Verme desem tutar mı acaba?

''Ver.Abi normal nefes al sen.Sakinleş.'' dedim.Yazık sonuçta ilk defa baba oluyo.Kadın dişlerini sıkıp ıkınırken tuttuğu elimi de söküp alma niyetindeydi.Elim morardı!

''Çıkıyo galiba bu!'' dedi kadın dişlerinin arasında.

''Hayır,hayır olmaz.Çıkartma.'' dedi Efe telaşla.

''Çıkıyo ama.'' dedi kadın gözlerini büyütüp Efe'ye bakarken.

''Arabayı yeni temizlettim olmaz!Hayır,ya istemiyorum.Doğurma lan arabamda!'' diye sesini yükseltti Efe.

''O zaman hızlı sür lan arabayı!!'' diye korkutucu derecede bağırdı kadın.Sesi,travesti seslerini aratmıyodu.Bağırınca sesinin çirkinleştiğini birisinin söylemesi gerek.

''Tamam yenge,sakin ol.Sen doğurmana devam et,rahatsız olma.'' dedi Efe sakince.Korktu kuzum.Kadın hem ıkınıp hem derin derin nefes alırken hem de kocasını sakinleştirmeye çalışıyodu.Adam o kadar heyecanlı ki;pencereyi açıp 'karım doğuruyo' diye bağırması an meselesi.Kadının karnını okşuyordum.

''Adını ne koyucaksınız?'' diye sordum heyecanla.Ay inşallah benim adımı koyarlar.İlk defa birinin doğumuna şaitlik ediyorum.Hem kısmen bizim sayemizde doğuruyor.Biz getirdik o kadar zahmet ettik.Kendi şeyimizden olduk.Ondan da çok güzel sıyrıldım.

''Allahım!!''diye bağırdı kadın.

''Sanırım o ismi koymak biraz tehlikeli.Tavsiye etmiyorum.'' dedi Efe alayla.Koluna çaktırmadan vurdum.Doğum yapmak bu kadar zor mu ya?Araba yavaşlarken kafamı çevirip camdan dışarı baktım.Hastanenin önünde durmuştuk.

''Geldik mi?Geldik mi?'' diye sordu adam çocuksu heyecanıyla.Üç yaşındaki çocuğu parka getirmişiz gibiydi adamın heyecanı.

''Sanki kerhaneye geldik.Bu ne heyecan?'' diye mırıldandı Efe ve kemerini çözüp arabadan indi.Kadın ıkınırken bende arabadan indim ve arka kapıyı açıp adamın inmesini bekledim.Efe hastanenin içine girip çoktan hemşire ve sedye bulup gelmişti.Kadını dikkatlice yatırırken bizde arkasından gidiyorduk.Hemşire,kadının alnını okşarken napması gerekenleri söylüyodu.Bizde arkalarından hastaneye girdik.Kadını,içeri alırken biz dışarda kalmıştık.Adam yanımıza gelip derin derin nefes eşliğinde konuşmaya başladı.

Rüyalar Gerçekleşirse (Töre2)Where stories live. Discover now