11-Kanıt

172 31 6
                                    

İntihara teşebbüs vakalarında, kanunen 72 saatlik süre ile sınırlı gözetim sonunda, doktorun onayıyla hasta, hastaneden ayrılabilmekteydi. Psikiyatristine olayın kaza olduğunu, kendisini savunmak amacıyla kalemi savurduğunu sakin bir dille anlatan Alex de, daha önce benzer bir problem yaşamadığı için salıverilmişti.

Melinda'nın şüpheli hareketlerinden dolayı, Alex ona belli etmeden araştırmasına devam edecekti. Öncelikle Melinda ile öldürdüğünü iddia ettiği adamın neden birlikte olduklarını çözmeliydi. Ardından Melinda'nın avukatla bağlantısına sıra gelecekti. Kalemi avukatın verdiğini nasıl biliyordu?

Yüzbaşı taburcu evraklarını imzalamıştı ama karakoldan çıkarken kendisini tutmaya çalışan iş arkadaşına vurduğu için Alex'e bir haftalık idari ceza vermişti. Üstelik o arkadaşından resmi özür dilemesi gerekiyordu.

Yüzbaşıya birkaç gün sonra gelip tüm problemleri halledeceğini ve resmi özür dileyeceğini söyledi. Bu sayede kazandığı birkaç günü, araştırma yaparak değerlendirecekti. Kalemi adamın elinde görmüştü, kanıt deposunda olmadığına göre, adamı bulup kalemi geri almak daha kolay olacaktı.

Tek sorun, adamın adını veya adresini bilmiyor oluşuydu. Melinda adamı tanıyordu, belki kadını izlerse adama ulaşabilirdi. Kadını arayarak hastaneden çıktığını ve kalemi geri almak için kanıt deposuna resmi başvuru yapacağını söyledi. Kendisine verdiği bilginin yalan çıkacağını bildiği için Melinda'nın diğer adamla iletişime geçeceğine güveniyordu.

Sabırla bekleyerek evi gözetlemeye devam etti. Sonunda Melinda'yı çıkarken görmeyi beklerken, adamın eve geldiğini gördü. Bir süre bekleyip adamın peşinden eve doğru ilerledi. Ruhsatlı tabancasını rahatlıkla ulaşabileceği bir yere sıkıştırdı. İçeriyi duyabilmek için kulağını kapıya koyup bekledi. Melinda'nın sesini duyunca merakla dinlemeye başladı.

"Alex kalemin kanıt odasında olmadığını öğrenirse bana olan güveni kaybolur. Bu kadar zamandır kazanmaya çalıştığım bağı riske atamam."

"Kalemi geri vermek mi istiyorsun?"

Diğer adamın sesi kızgın geliyordu. Kalemi geri vermeyi düşünmediği belliydi.

"Büyük resme bak, günü kurtaramazsak gelecekte olacak olaylarda onu yönlendiremeyiz."

Adam bir süre cevap vermedi. İsteksiz olduğunu belli eden bir ses tonuyla konuşmaya başladığında Alex dikkat kesildi.

"Tamam, haklısın. O zaman ben kalemi kanıt deposuna koymak için gerekli işlemleri yapayım. Merkezde bana yardımcı olacak birilerini tanıyorum. Sen de onu elinden geldiğince oyala. Kalem kanıtlar arasına girmeden gitmesin oraya."

Alex bunu duyunca kaleme kavuşma arzusu ağır bastı. Silahlı bir şekilde zorla almaktansa, onları kendi oyunlarında yenerek kalemi almayı uygun gördü. Sessizce evden ayrılıp yola çıkarken telefonu çaldı.

"Alex, biraz konuşmak için bana gelebilir misin?"

"Ne oldu Mel? Kalem için resmi istek formu doldurmak amacıyla merkeze gidiyordum."

"Lütfen, çok önemli Alex, sana kalem hakkında bildiklerimi anlatacağım."

Alex kadını kıvrandırmaktan zevk alıyordu. Fakat sonunda, iki şekilde de kendi kazanacaktı. Hem kadından bilgi alacaktı, hem de kalemi depoya koymaları için zaman verip, kalemi geri alacaktı.

"Tamam, on beş dakikaya kadar gelmiş olurum." Alex telefonu kapatıp apartmanın çıkışını görebileceği bir yere saklandı. Tahmin ettiği gibi adam evden çıkıp bir taksiye bindi ve hızla uzaklaştı.

Alex biraz daha bekleyip Melinda ile görüşmek için eve girecekti. Fakat o daha eve doğru ilerlemeden, avukatın eve girdiğini gördü. Bu üçlünün ne işler karıştırdığını iyice merak eden Alex, yine gizlice kapıyı dinlemek için adamın peşinden ilerledi.

-DEVAM EDECEK-

Yayımlanma Tarihi: 01.06.2016 

Gerçekleri Yazan Kalem (SY)Where stories live. Discover now