Kapitola 12. Nightmare realm (part I.)

1.4K 124 5
                                    

Oba dva dopadli na tvrdou zem.  Dipper vykřikl a chytil tlustý černý jazyk kolem svého kotníku. Do prstů, jako by ho praštila statická elektřina, žaludek se mu převrátil. Měl pocit, že se mu rozskočí hlava a že tam někde brzy hodí šavli. 

Ale bolest hlavy bylo to nejhorší. Tepala mu ve spáncích společně s krví a snažila se ho roztrhnout napůl. Najednou si Dipper s překvapením uvědomil, že ho jazyk už nikam netáhne. Zvedl proto oči od svého kotníku po jeho směru. Přál si, aby to býval neudělal. 

Sklonil se na všechny čtyři a se slzícíma očima se snažil si vykašlat žaludek. V krku ho pálily žaludeční šťávy.

O kus od něj ležela mršina Noční můry. Rozsápaná na cáry, zem byla pokryta tmavě fialovou krví a vnitřnostmi.

Dipperovi po tvářích stékaly horké slané slzy, které pálily jako peklo a celé jeho tělo se třáslo.

"Vzpamatuj se, Pine Tree..není to skutečné" Cizí ruka mu přistála na rameni, ale Dipper byl tak ztuhlý, že sebou ani netrhl. Jak to nemůže být skutečné? Cítí ten zápach tlejícího masa, tělesných tekutin rozlitých po zemi společně s krví a to-to všechno!...

"Tohle je Nightmare Realm, není to místo pro smrtelníky. Tvůj mozek prostě nestíhá" Trhnul mu Bill s ramenem k sobě. Chytil Dippera za bradu a natočil ho k sobě. 

"Podívej se na mě! Tak podívej!" Dipper párkrát zamrkal, aby přes své slzy viděl na démonovu tvář. Bill byl bledý a ne tváři měl stín únavy.

" Musíme jít, Pine Tree, dobře? Ta Noční můra tu už sice neleží, ale je mrtvá, zbyly tu po ní jen malé zbytkové kousky energie, které tě nutí vidět tu mrtvolu. A jelikož je ta Noční můra mrtvá, někdo ji musel zabít. A ten někdo nebude daleko, protože takový náskok neměla. Tak se zvedej, ano?" 

"A-Ale-" Snažil se protestovat Dipper. 

"Dippere" 

Dipper na Billa jen nevěřícně zíral. Řekl mu právě...'jménem'?

"Podívej se znovu" 

Dipper chtěl protestovat. Vážně chtěl, ale něco mu říkalo, že to má udělat. A tak to udělal. Místo, kde předtím ležela mršina Noční můry zelo prázdnotou. "C-Co?" Zašeptal Dipper.

"Vidíš? Tak pojď, zvedej se, nemáme čas" Dipper se postavil na vratké nohy, stejně jako Bill. Ale narozdíl od démona se na nich udržel. Ten se zlomil v pase a s rukou přes rty začal kašlat. Po kožených rukavicích se honily kapičky krve a padaly na zem. 

Dipper vytřeštil oči a zachytil démona, než se mu podlomily nohy.

"Bille!" 

Cipher se k němu přitiskl a trhaně, chrčivě dýchal. Celý se třásl.

"N-Nemůžu- n-e- m-moc slabý-" Zašeptal mezi nádechy.

"Co tví přátelé?! Nepomohli by ti?!" Napadlo Dippera, protože dost pochyboval, že démonovi dokáže pomoct sám.

Bill se i přes bolest rozesmál, až mu chrastilo v plicích.

"Jsme démoni, Pine Tree, nejslabší poslouží jako potrava pro silnější, tak to prostě je. Mí 'přátelé' by si mě v tomto stavu rádi podali jako svačinku" Zamumlal vysíleně, hlas slabý. 

"Tak co mám dělat?!" Dipper začal být zoufalý. Pokud Bill zemře, jak tady přežije sám? Ve světě démonů? Dipper si nehodlal přiznat, že by mu démon chyběl, to by bylo neskutečné.


"Na jih" Zašeptal Bill a Dipper ho musel sevřít pevněji, protože se na něj sesunul celou svou vahou.

"Cože?!" Vyhrkl.

"J-Ji-h" Ozval se ještě tichý šepot a pak už nic. Billova víčka se zavřela, jeho tělo v Dipperových rukou ztěžklo. Dipper polknul a utřel si obličej do rukávu. Ty horké slzy ho rozptylovaly. 

"T-Tak dobře, Dippere. Musíš jít na jih - na jih" Zamumlal si sám pro sebe, rozhodnutý se nervově nezhroutit. Při pohledu na bledého démona, který jen stěží dýchal, si tím však nebyl až tak jistý.

Ale kde je tady jih? 

Dipper se poprvé pořádně rozhlédl kolem sebe. Krajina kolem byla podivně pokroucená, barevná, nemožná. Ale co čekal jiného? Je to přeci jen domov démonů, Nightmare realm, země podivnosti. 

Dipper si připadal jako Alenka v Říši divů. Jen s tím rozdílem, že on neměl žádného Bílého králíka, který by mu ukázal cestu.

...

Jeho nohy už se vzdávaly. Pod dvojitou tíhou, kterou musely nést, už vypovídaly službu. Bill už se neprobral a Dipper netušil, jestli ještě dýchá. Jestli ještě žije. A jak dlouho ještě bude žít on.

Nohy se mu pletly, každý krok byl čím dál tím pomalejší a těžší udělat.

Měl neskutečné nutkání zastavit a počkat, až bude někdo tak milosrdný, že ho zabije. Jediné, co ho drželo nad pomyslnou vodou byla vzpomínka na Mabel. Musí se k ní přeci vrátit!

Celé široké okolí kolem pokryl stín. Dipper zastavil a pomalu zvedl hlavu.

Ocitl se tváří v tvář další Noční můře. 

Nemá dost síly utéct. Ať už s Billem, nebo bez Billa. Věděl to. Jen si nikdy nepředstavoval, že jeho smrt bude vypadat takhle. 

Náhle se ozvalo ostré, vysoko položené zahvízdnutí. Noční můra otočila to, co měla být hlava po směru zvuku a pak zpátky na Dippera s Billem. 

Dipperovi proběhly mžitky před očima a zapotácel se. Měl dost. 

Jeho tělo narazilo do vysokého, pevného, cizího. Dipper viděl jen matné šmouhy fialové, modré a černé, než ho přivítala vlažná temnota bezvědomí.

...

Eh...ehm xD Tak tady máte první část...zítra MOŽNÁ přibude druhá, nwm jak to budu stíhat, ale vynasnažím se :D (Praxe mě zanechává jako přejetou parním válcem -_-") 

Určitě pořád vítám komenty, názory, slušnou kritiku a vote! :)

Hope you like it :)

AdyOtaku aka Morningstar

P.S. Troufne si někdo tipnout, kdo to umí tak krásně hvízdat? x'D (Já nic neprozradím, identitu se dočtete až v příští části, ale nechávám vám volnou ruku.  Postava z Gravity Falls? Fandom postava? Můj vlastní charakter? Just guess if you like :D <3)

Still Alive (GF ff/CZ)Where stories live. Discover now