Kapitola 14. Nightmare realm (part III.)

1.4K 138 2
                                    

Dipperovi uvázlo všechno v krku. Doslova všechno. Slova, dech, sliny...myšlenky. Nevěděl jak odpovědět v té rychlosti, se kterou se to všechno událo a jaksi tušil, že pokud jeho odpověď nebude dostačující a velice rychlá, jeho naděje, že tady přežije se sníží pod bod mrazu, který nyní v místnosti panoval. Po podlaze, nábytku a sloupech okolo se rozlézaly pavučinky námrazy a Dipperův těžký, rychlý dech zanechával ve studeném vzduchu obláčky páry.

"J-Já-já-jen-" Vykoktal přiškrceně a zmateně. 

"Pusť ho Williame, jen ho vyděsíš k smrti a to teď zrovna nepotřebujeme" Tad ho neokřikl, jen to s nezájmem poznamenal, jako by se ho to netýkalo - a týkalo vůbec? - a změřil si je oba pohledem. 

"Ale vždyť-"

"Věř mi, to co se stalo Billovi, rozhodně nemohl způsobit tenhle člověk" Tad si blonďatého démona poupravil v rukou. Stále byl v bezvědomí a nehybný.

Rudé oko velice rychle vybledlo do šedivo-modré s protáhlou panenkou a modrovlasý démon Dippera pustil tak rychle, jako by se o něj spálil. z jeho očí si po jeho lících razily cestu mokré, horké kapky slz a po pár vteřinách se ozval i první přidušený vzlyk.

 z jeho očí si po jeho lících razily cestu mokré, horké kapky slz a po pár vteřinách se ozval i první přidušený vzlyk

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dipper na démona zíral, jako by spadl z Marsu. Bylo to jako kouzelnický trik. Jako by někdo lusknul prsty a naprosto nahradil toho hrozivého ledového démona z před pár sekund za tohle rozkošné, nakopnuté štěně. Byl naprosto jiný.

"M-moc se omlouvám, j-já ne-neměl jsem po tobě vyjet...o-omlouvám se, vážně...prosím odpusť..." 

Dipper překvapeně zamrkal a netušil co v nastalé situaci říct, nebo udělat. Se zděšením vepsaným ve tváři se proto obrátil na Tada. Nebyl si jistý, jestli mu dá rozvážný démon nějakou radu, ale modlil se za to. A jeho prosby byly i vyslyšeny, i když....

"No tak co tam stojíš?! Obejmi ho prosím tě, než nám tu vytopí sídlo, já mám plné ruce!" Blesknul po něm Tad očima a již poněkolikáté si Billa poupravil v náruči. Dipper nakrčil obočí a znovu se pohledem vrátil na uboze vypadajícího, vzlyky s otřásajícího démona před sebou. Spolknul svou nechuť i strach a nakročil dopředu. 

Měl dokonce pocit že sebou démon překvapeně cuknul, když kolem něj obmotával své ruce. Démon se v jeho blízkosti brzy přestal třást a vzlykat, Dipper měl dokonce pocit, že ho jemně stiskl nazpět. 

"D-Děkuju" Uslyšel tichý hlas.

"Eh, není za co?" Odpověděl automaticky se zaraženým tónem a démona pustil. Ten si rukávem otřel tvář a znovu se narovnal. "Omlouvám se za to předtím...jsem William Cipher, k tvým službám" Smekl cylindr, téměř totožný s tím Billovým, co měl na hlavě a lehce se uklonil. 

Still Alive (GF ff/CZ)Where stories live. Discover now