Prolog

694 17 2
                                    

I en liten lägenhet, någonstans i norra Sverige satt två flickor och tittade på tv.

Cornelia, med fräknarna spridda över hennes kinder som om någon sprättat målafärg på henne, och Isabella med den bleka hyn som speglade klimatet hon växt upp i. Ute hade det redan blivit mörkt, men till synes verkade ingen av dem så värst brydd. Det var varmt inne i lägenheten, och ljusen på bordet kastade vackra skuggor som dansade över väggarna. De utbytte blickar ibland. Blickar som tydde på helt andra tankar. Deras vän var ute i det blåsiga vädret, ensam.

Den tredje innehavaren av lägenheten nådde tillslut fram till porten och fumlade med kalla händer fram nyckeln. Hon log triumferande då hon fick upp dörren, och blev bemött av den varma luften. Hon fick en skymt av sitt rufsiga, kastanjebruna hår och de rosiga kinderna i spegeln. Isabella som hört henne komma in i lägenheten skyndade sig upp ur soffan men Whaet var redan på väg in i köket.

"Hämta Cornelia" log hon endast, lite finurligt. Med höjda ögonbryn, och förväntansfulla ögon hämtade hon sin bäste vän och de satte sig ned tillsammans runt det lilla matbordet i köket.

Whaet sa ingenting, istället tog hon upp ett kuvert ur innerfickan på jackan och placerade det försiktigt mitt på bordet.

Cornelia och Isabella tittade upp från brevet efter en stund.

"Vad är det för någonting?" frågade Isabella lite nyfiket och väntade på svar. Cornelia satt bara tyst och försökte tänka ut vad som möjligtvis skulle finnas i kuvertet. Whaet log bara till svar och lade huvudet på sned innan hon svarade,

"Det är ett äventyr som väntar."

Vänner för alltid (One Direction, Svenska)Where stories live. Discover now