Naamloos deel 123

13.3K 619 277
                                    

Ik stapte uit het bed van Fatima en strekte mezelf uit. Mijn ogen voelen nog steeds opgezwollen van gisteren. Mijn lichaam voelt nog steeds zwak aan maar alhamdulilah, ik ben allang blij dat ik mijn ogen dicht heb kunnen doen. Alhoewel ik twee keer ben opgestaan om Firdaous pap te geven.

Alles moet nog wennen en bezinken, ik heb veel te verwerken. Namelijk dat mijn ouders me verdenken dat ik het heb veroorzaakt dat Hakeem Soufouan heeft geschoten doordat ik vreemd met Hakeem ging.

En dat is al een kwalijke zaak.. En alsof dat niet genoeg is, ben ik erachter gekomen dat Riham dit onderdruk deed, dat ze onderdruk met Hakeem is getrouwd.. Ach ja, tot in hoe verre ze ook daadwerkelijk getrouwd zijn?

Hakeem heeft gelijk dat hij het me verwijt dat ik het geloofde zonder goed na te denken over hoeveel hij daadwerkelijk van mij houdt. Ik moest het eigenlijk gewoon simpel weg goed verifiëren of hij wel officieel getrouwd was.. Ik moest naar de gemeente zijn gegaan, of naar de imam. Ik moest hem niet zo snel hebben opgegeven.. Ik weet zeker dat hij voor me gevochten zou hebben.

Ik heb Riham gehaat terwijl er geen sprake van haat aan haar kant was, maar integendeel juist liefde voor mij. Het is meer dan duidelijk dat ondanks wat ik haar heb aangedaan dat ze alsnog het goede in mij zag. Subhan Allah.. Kijk wat ik haar allemaal heb aangedaan en alsnog laat ze haar prachtige kind voor me achter.

Ze zou me ook kunnen haten en verafschuwen? Riham had een grote vriendenkring, was zeer actief in de moskee. Genoeg andere zusters voor wie zij haar kind zou kunne achterlaten, maar voor wie laat ze haar kind achter? Voor Aicha, degenen die het zusje is van haar verkrachter, die haar zowat haatte voor wat zij mij 'moest' aandoen.

Omdat ze ergens toch veel vertrouwen in mij had, omdat ze het goede in mij zag.. Subhan Allah..

Hoe moet ik nu verder? Hoe ga ik uitleggen aan Amine dat ik voor Firdaous ga zorgen? Hoe moet ik uitleggen wie Firdaous is? Zou hij mij wel geloven als ik vertel wat Soufouan gedaan heeft? Ik zou het eigenlijk zo snel mogelijk aan mijn ouders moeten vertellen.

Zodat ze erachter komen wat voor ziek persoon hun zoon wel niet is.. Dat hij mij inprincipe gewoon verkracht heeft, dat hij een goede jongen namelijk Hakeem heeft veranderd in een verkrachter.

Dit is een lange cyclus die nooit ophoudt. Keer op keer is er een andere waarheid, wat zou er dan nog kloppen van wat Hakeem me verteld heeft over Saiffedine? Tot in hoeverre is Saiffedine hierbij betrokken? Tot in hoeverre is Delano hierbij betrokken?

Mijn leven is werkelijk waar weer in puin, maar khair in sha Allah. Ik hoop op het beste, ik zal positief blijven staan, ik zal tranen laten vallen maar ik moet mijn vertrouwen in Allah niet schaden. Net als hoe Riham dit niet deed. Zij is mijn voorbeeld, ze zou niet willen dat ik mezelf kapot zou maken om wat ik haar heb aangedaan of wat mij is overkomen.

Ik weet dat haar wens is dat ik Firdaous goed opvoedt, dat ik hier sterk uitkom. Dat Soufouan zijn verdiende loon krijg, dat alles uiteindelijk goed komt. En dat we elkaar ooit nog tegen komen in Jannah.. En het liefst in Jannah el Firdaous.. In Sha Allah.

Ik droogde een traan weg en liep richting de badkamer. Ik had niet eens door dat ik voor me uit aan het staren was, ik was namelijk te diep in gedachtes verzonken.

Na een half uurtje liep ik naar de kamer van Firdaous en maakte zachtjes de deur open. Ik zag dat ze nog aan het slapen was, ik liep naar haar toe en bewonderde haar super schattige gezichtje. Ze is precies de kleine versie van de Firdaous in mijn dromen. Precies dezelfde mooie gladde licht getinte huid, nu heeft ze nog kleine gladde haartjes maar ze krijgt ongetwijfeld krullen. Dat zit gewoon in  onze familie.

Ze is nog zo klein, ik wil haar dood knuffelen maar tegelijkertijd ben ik ook bang dat ik haar pijn doe. Zo klein is ze nog. Een kleine glimlach ontstond op mijn gezicht bij het zien dat ze gaapte.

Gedwongen liefdeWhere stories live. Discover now