Seria,, ONE"- Vol. 2: One for Another

333 23 6
                                    

Pentru început, as vrea sa vă spun că acesta carte este preferata mea in aceste momente, și cred că va rămâne pentru mult timp asa. Într-un viitor, cred că-i voi propune genialei autoare să-mi faca un exemplar pe care să-l pun în bibliotecă.
Cartea spune povestea lui Cezar, lupta lui pentru a-și reveni după pierderea persoanelor dragi. Lupta pe care el o crede pierdută din prima clipa. Doborat de sentimentul de vinovăție, de coșmaruri și de viață va reuși să lupte pentru aceea persoana care vrea să-l readucă la viață?
Prologul începe cu momentul accidentului, atunci când el își pierde logodnica și pe fiul. După aceasta pierdere, Cezar devine alt om, alege să-și facă rău, consumând băutură și pierzând nopțile crezând că odată va ceda și va ajunge lângă persoanele dragi lui. Devon, micuța domnișoară psiholog, are misiunea de al readuce pe Cezar la viata. După pierderea celor mai dragi persoane din viata lui, Cezar nu numai că și-a înecat amarul în băutură, dar s-a îndepărtat și de persoanele care vroiau să-l ajute și să-i fie alături. Întâlnirea celor doi este una neobișnuită pentru poveștile de pe wattpad, deoarece eu nu am mai întâlnit asemenea poveste, iar omul de legătură dintre cei doi protagoniști este fratele lui Cezar, James. Acesta aflat într-o cafenea auzind cuvintele pline de lauda la adresa ei, venite din partea lui Greyson, verișorul Devonei, hotărăște să o contacteze și să-i explice situatia dificilă în care se află fratele lui.
Devon este genul acela de femeie căruia nu-i place să renunțe la ceva ce-si propune. Optimista, pasionată de ceea ce face, în fata oamenilor, dar sensibilă,doborata de greutăți și vulnerabilă în în spatele ușilor închise, în intimitatea .Doborâtă de boală incurabilă de care suferă mama ei, și de nevoia de bani pentru operația salvatoare a mamei, Devon își practică meseria cu multa daruire și pasiune. Când primește telefonul lui James, nu ezită și se duce împreună cu el pentru al vedea, pe Cezar. Impresionata de starea acestuia accepta fara ezitare să-l ajute. Numai știti zicala aceea : ,, socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg ". Ei bine după câteva sedinte, cei doi încep să se cunoască, Devon accepta ca ședințele de terapie să nu se desfășoare în cabinet, ci într-un loc ales de Cezar, acesta alegând încet încet să se deschidă în fata ei.
Coșmarurile, întâmplările prin care trec cei doi, anumite articole din ziar, îi aduc pe cei doi în fata unor sentimente care sunt conștientizate de, Devon de la bun început. Acestă apropie de Cezar, dorința de al ajuta să se facă bine, de a trece mai ușor prin aceste lucruri, ajutorul primit de la Cezar într-un moment critic, o fac să se îndrăgostească de el.
După un anumit timp, fiind nevoit să se lase de pastilele care îl linisteau și nu-i mai creau coșmaruri, acesta ajunge să locuiască cu Devon în același apartament făcând un compromis și totodată o promisiunie.
Timpul petrecut cu ea, privirile pe care i le aruncă, dar și săruturile dintre cei doi, îl fac pe Cezar să aibă mustrări de conștiință, acesta gândindu-se că în acest timpu o înseala pe fosta lui logodnica, Sara.
Un element de legătură între primul volum al seriei,, one" și acesta este relația de rudenie dintre Cezar și Hope. La sfârșitul primului volum Hope aflând de la mama ei naturala ca, are un frate, decide să nu se lase până nu-l găsește. Relația dintre Hope și Cezar, începe cu stângul deoarece, acesta nu accepta că are o sora, dar cum Devon are acest dar îl convinge că nu are nimic de pierdut dacă o cunoaște și comunică cu ea, în scurt timpul relația dintre cei doi o ia pe drumul cel bun, iar Cezar și Chris devin amici.
După mutarea lui Devon, în apartamentul lui Cezar, apare un personaj cheie care le va face unele probleme, dar îi va apropia din ce in ce mai mult.
Volum numără până acum 15 capitole pline de dramă, mister și dragoste.
După cum v-am spus și la început îmi place enorm de mult acesta carte din prisma faptului că evenimentele relatare au avut un impact foarte mare asupra mea. Acestă carte este gândită din vremea când, autoarea trăia momente nu chiar plăcute din viata ei, a reușit să renască din propria cenușă și să-și transpună sentimentele, cuvintele, ofurile și uitati ce a ieșit. Nu multa lume poate înțelege prin ce trece Cezar, dar autoarea înțelege cel mai bine, ea se regăsește în acest personaj.
În momentele grele, persoanele din jurul ei au încurajat-o să fie tare și să facă ce știe ea mai bine, drept urmare a început să-și transpună cuvintele pe foaie. Așa ca pot afirma cu tărie, chiar dacă nu știu firul narativ al poveștii ce va continua, personajul Cezar este aceea,, pasare Phoenix " care va renaște din propria cenușă, precum autoarea.
După cum autoarea a spus, același lucru il afirm și eu, acesta carte are un rol moralizator, fiecare trecem prin momente grele, fiecare pierdem o persoana draga, dar viata merge înainte și cândva ne vom reîntâlni cu ei acolo undeva.
Devon vine in acesta situatia de a aduce speranța și este aceea mâna care îl ridică pe Cezar de jos.
În incheiere, am ales melodia de la media, deoarece cred că i se potrivește lui Cezar.

Recomand acestă carte, nu veti regreta daca o veti citi!

RecenziiWhere stories live. Discover now