Herkes Haddini Bilecek ஐ 6

26.8K 1.6K 72
                                    

Medya; Pera ve Eser

Yorum yapmayı ve oy vermeyi unutmayın, keyifli okumalar! ❤

***
Pera Sancak ▪

Anne karnından bu dünyaya adımımızı atmadan önce yazılmıştı kaderimiz. Ne yaşayacağımız belliydi mesela. Ne zaman öleceğimiz, kimle evleneceğimiz, hepsi belliydi. Karakter özelliklerimiz de bunların içinde yer alıyordu bence.

Benim asi bir kız olmam bilinen bir şeydi. İntikam almadan rahat nefes alamıyor olmam kaderimin belirlediği bir şeydi. Her zaman beğenilen biri olmayı istemem de önceden belirlenmişti.

Mira'nın duygusal biri olması önceden belirlenmişti. Kendini koruyamayacak kadar güçsüz olması, naif bir kız olması kaderin belirlediği bir şeydi.

Bunları değiştiremezdim. Ama Mira'ya kendimi katabilirdim. Bu şekilde yaparak hem kaderi şaşırtır, hem de intikamımızı alırdım. Evet intikamımız. Diğer yarımın ve benim intikamım.

Maşayla iri dalgalar yaptığım saçlarımı elimle karıştırarak doğal bir görünüm kazandırdım. Dolabımdan beyaz, yüksek bel yırtık şort çıkardım. Üstünede koyu renk büstiyer. Gri, salaş hırkamı da giydikten sonra topuklularımı giyerek çantamı koluma taktım. Kesinlikle şu an en paspal halimdeydim ama yapacak bir şeyim yoktu. Sude en fazla bu kadar abartmama için vermişti. Aslında bunun bile çok abartı olduğunu, Mira olmadığımın direkt göze battığını söylemişti ama umrumda değildi kesinlikle daha fazla günlük şeyler giyemezdim, bu en son noktamdı.

Nude tonlarında yaptığım makyajımı tamamladığımda son kez kendimi süzdüm. Boynuma ve bileklerime sıktığım parfüm ise kesinlikle muhteşem bir koku yayıyordu etrafa.

Çok mu güzel olmuştum? Daha iyilerini de görmüştüm ama ilk gün için bu idare ederdi.

Odadan çıkarak kahvaltı yapan annemin beline sarıldım. Babamın dediğini hatırlayınca kulağının arkasını öptüm. Kahkahası tüm odada yankılanırken sarhoş olmuş gibiydim. Babam gerçekten haklıydı; annem çok güzel kahkaha atıyordu.

"Eşek sıpası diye boşuna demiyorum ben!" diye mızmızlanan anneme gülümseyerek yerime oturdum. Gözleri, kıyafetlerime takılınca kaşları çatıldı.

"Hayrola?" diyerek üstümü süzdü. "Defileye mi çıkıyorsun?"

Kıkırdayarak kafamı salladım. "Güzel olmak istedim sadece," dediğimde annem homurdandı.

"Bunları giymeyince değilsin sanki!"

"Anneciğim ya," diyerek suratımı düşürdüm. "Heves ediyorum işte. Şimdi giymeyeceğimde, her yerim buruş buruş olup sarkıncagiyeceğim bu şortu?"

Biraz düşünen annem "Aman be eşek sıpası," diyerek gülümsedi. "Haklısın. Babam da bana giydirmezdi de bak hevesim kaldı şimdi. Sen hevesini al bari. Ayrıca nereden çıktı bunlar? Uzun zamandır alışverişe çıkmadık?"

İKİZİMSİN Where stories live. Discover now