17 - Michael

560 45 25
                                    

'Als ik nog één keer zo'n foto voorbij zie komen, mag je een andere baan gaan zoeken Jake. Dit gedrag is niet getolereerd, wij zijn een professionele organisatie!' Ik knik snel alsof ik een brave puppy ben en sta op zodra Harvey me zegt dat ik mag gaan. Ik loop de gang op en Calum kijkt meteen op van zijn telefoon. 

'Wat zei hij?' Ik sluit de deur en loop naar hem toe. 

'Dat het nooit meer mag gebeuren en dat ik ontslagen word als het wel gebeurt.' 

'Oh jeetje ik was echt even bang dat hij je ging ontslaan, tegen mij deed hij al heel gemeen en jou had hij gewoon kunnen ontslaan.' Calum slaat opgelucht zijn armen om me heen en ik verstijf. Gelukkig heeft hij het snel door en laat hij me los. 

'Oeps, dat was niet zo slim.' Zijn gezicht wordt rood en ik moet lachen terwijl we samen terug naar onze kamers lopen. Ik ga mee naar Calums kamer, omdat blijkbaar iedereen daar is en Calum wou dat ik meeging. Als we binnenlopen zie ik dat inderdaad iedereen in de kamer zit en ik plof neer op de bank naast Britt en Ashton. 

'Niet ontslagen?' vraagt Britt nieuwsgierig. Ik schud trots mijn hoofd en ze geeft me een high-five. 'Hij zei dat het gedrag niet getolereerd werd en dat soort onzin. Het kwam erop neer dat het niet nog een keer moet gebeuren.' 

Ashton feliciteert me ook een high-five en ik glimlach naar hem. Ik besef me dat ik weinig met Ashton heb gepraat sinds ik Jake ben, en hetzelfde geldt voor Luke. Ik mis ze als vrienden en het is niet altijd fijn om elke dag zo dichtbij ze te zijn zonder dat ze echt weten dat ik dichtbij hun ben. Maar als Jake kan en zal ik geen beste vrienden met ze worden en als Michael mag ik mezelf niet vertonen. Dus, ik moet het er maar mee doen en toekijken hoe ze samen lol hebben terwijl ik er naast zit als hun bodyguard. 

Ik pak mijn telefoon, scrol door Twitter heen en besluit dat er niets interessants te vinden is. Ik blijf nog even een stom spelletje spelen op mijn telefoon, maar ik zie dat Lana opstaat en vraag aan haar waar ze heengaat in de hoop dat ik mee kan gaan. 

'Ik ga naar Josh,' zegt ze met een brede glimlach. 'Luke gaat ook mee want hij kent hem ook.' 

En hij is je vriendje, wil ik eraan toevoegen, maar ik hou mijn mond dicht daarover. 'Mag ik mee? Ik verveel me.' 

Lana rolt met haar ogen en ik vertel haar dat ze toch echt een bodyguard nodig hebben aangezien Luke meegaat en ze Josh gaan ontmoeten, waardoor ze toch instemt. Ik loop met een grijns achter haar aan en zeg gedag tegen de rest. Lana vertelt me dat ze hadden afgesproken bij een café dat nog geen vijf minuten lopen ligt van het hotel. Luke had het afgesproken met hem en leidt ons dan ook de weg. Lana is enthousiast aan het ratelen over hoe blij ze is dat ze Josh eindelijk gaat ontmoeten en ik glimlach naar haar. Ze kennen elkaar nu al een tijdje en ik ben blij voor Lana dat ze elkaar nu eindelijk ècht kunnen ontmoeten. 

Uiteindelijk komen we eerder aan bij het café dan Josh en bestellen we allemaal wat te drinken en een stuk taart om de tijd te doden. 'Sinds wanneer ken je Josh eigenlijk?' vraagt Luke aan Lana. 

'Wist je niet dat ze Josh kende?' vraag ik hem verbaasd. Hij schudt zijn hoofd. 

'Ze zei het tegen me toen ik vertelde dat we gingen afspreken.' Luke klinkt alsof hij beledigd is, wat ik ook wel snap aangezien zijn vriendin achter zijn rug om met een andere jongen heeft gepraat. En die jongen was ook nog eens een vriend van hem. 

'Ja, ehm, ik ken Josh al wel een tijdje. Hij begon tegen me te praten en eerst vond ik het maar raar, maar hij is eigenlijk heel lief.' Lana neemt een slok van haar drinken en ziet duidelijk het gekwetste gezicht van Luke niet. 

Ik verander snel het onderwerp zodat er geen ongemakkelijke situaties ontstaan en we kletsen nog een tijdje terwijl we wachten op Josh. Hij is overduidelijk te laat, maar Luke zegt dat hij dat wel vaker is dus trek ik me er niets van aan en eet ik mijn stuk taart op. Als Josh er een kwartier later nog niet is, besluit Luke hem te bellen, en net op het moment waarop Josh binnen komt lopen gaat zijn telefoon af. Hij kijkt op het schermpje en stopt zijn telefoon weer in zijn zak als hij ziet dat het Luke is. 

Inmiddels is Lana al opgestaan en rent ze naar Josh toe en knuffelt hem. Ik schud lachend mijn hoofd en zie dat ze nog even praten voordat ze samen weer terug komen lopen naar de tafel en Josh Luke begroet. Josh en Luke raken meteen diep in gesprek en ik probeer het nog een beetje te volgen, maar het gaat over dingen waar ik zelf niks vanaf weet dus besluit ik mijn mond maar te houden en aan mijn inmiddels nieuwe drankje te beginnen. 

Lana is de hele tijd verdacht stil en ik besluit ernaar te vragen als we terug zijn in het hotel. Vreemd, want eerst was ze nog hartstikke enthousiast om Josh te ontmoeten. Dus, de rest van de tijd dat we in het café zitten blijf ik met Lana kletsen, die telkens naar Josh kijkt en duidelijk niet oplet in het gesprek omdat ik bijna elke zin moet herhalen. Ik raak geïrriteerd en gelukkig stelt Lana dan voor om weer terug te gaan naar het hotel, waar ik natuurlijk mee instem. Luke en Josh willen nog niet terug gaan, dus zij blijven in het café terwijl ik met Lana terug loop. 

'Wat was er gebeurd? Viel hij tegen ofzo?' vraag ik haar nieuwsgierig. 

Ze schudt haar hoofd. 'Nee, waarom zou er wat zijn?'

'Omdat je er nogal teleurgesteld uitzag toen je Josh had ontmoet. Je was nogal stil, ik had verwacht dat je wat enthousiaster zou zijn.' 

'Ik was gewoon zenuwachtig,' mompelt ze zachtjes. Ik haal mijn schouders op en hou de deur van het hotel voor haar open. We lopen naar binnen en gaan met de lift naar boven. Lana gaat terug naar haar eigen kamer en ik ga weer naar Calums kamer in de hoop dat Britt en Ashton daar ook nog zijn. 

Zodra ik de deur open word ik verwelkomt met luid gelach en de geur van popcorn. Ik loop verder de kamer in en zie dat Ashton, Calum en Britt op Calums bed liggen en een film kijken, waarschijnlijk een comedy. Ze kijken allemaal op als ik de deur achter me dichtsla en Britt zwaait enthousiast naar me terwijl ze van het bed af klimt. 'Hoe was het?' vraagt ze enthousiast. 

'Hij was een halfuur te laat en toen hij er eindelijk was, was Lana helemaal stil en ze heeft de rest van de avond niet meer tegen hem gepraat.' Ik zucht en plof neer op de stoel de naast het bed staat. 

Britt gaat op de andere stoel naast het bed zitten. 'Heb je gevraagd wat er was?' 

Ik knik. 'Ja, maar ze zei dat er niets was en het alleen de zenuwen waren. Maar toen Josh net binnenkwam was ze helemaal blij en rende ze op hem af en knuffelde ze hem.' 

'Oh god,' zucht Britt. 'Denk je dat..?' 

'Dat ze nooit met Josh heeft gepraat?' maak ik haar zin af. Ik had er nog niet echt over nagedacht, maar eigenlijk is het ook helemaal niet logisch dat ze met Josh Dun heeft gepraat op internet. Ik bedoel, welke beroemdheid zoekt er nou op internet naar een relatie als ze genoeg mensen in het echte leven hebben die een relatie met ze willen?

Ze knikt voorzichtig en zucht. 'Wat nu?' 

'Ik denk dat we eerst maar moeten vragen of het echt zo is, want misschien valt het allemaal wel mee uiteindelijk. En daarna zien we wel, hopelijk reageert ze niet heel heftig.' 

Britt knikt weer en staat op. 'Ik ga wel naar haar toe, ze zit in haar kamer toch?' 

'Ja, succes.' Britt bedankt me en staat op. Zodra de deur dichtvalt kruip ik naast Calum op het bed en kijk ik mee met de film. Ashton vraagt me nog waar Britt heen ging en Calum vraagt me wat er aan de hand was, maar ik vertel ze gewoon dat er niks was en gelukkig vragen ze er verder niet naar. Dus gelukkig kan ik genieten van Calums schouders waar ik tegenaan leun en zijn arm die om mijn schouders is geslagen en misschien zouden we het niet moeten doen in verband met Harvey, maar wat maakt het eigenlijk uit?

Helllooo

We hebben dus vakantie dus dan merk je pas om half 12 s avonds dat het dinsdag is, uhm ja oopsies

De vraag is of je al naar het nieuwe nummer van 5sos hebt geluisterd of dat je wacht tot vrijdag :'))

Groeties

Never Undercover AgainWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu