Prolog

83 2 4
                                    

" Kan du hämta posten?" frågar min äldre bror.

" Hämta den själv, latmask."

" Amber, be genast om ursäkt till din bror och hämta posten."

" Båda på samma gång? För alltså det kan bli lite problematiskt," jag tystnar när jag ser mammas blick, det är uppenbart att hon inte står ut med min uppkäftighet så här tidigt på morgonen. 

" Förlåt Jack," mumlar jag, mamma ser fortfarande surt på mig, men accepterar sedan ursäkten och fortsätter äta sin frukost. 

Jag går ut i hallen, det ligger en hög med brev och tidningar vid dörren. Jag kollar hastigt igenom den för att se om det finns något intressant.  Mest bara räkningar till mina föräldrar, något vykort från någon avlägsen släkting och ett tjock förseglat brev med riktigt vax. Det är sånt som man kunde se folk på filmer göra men jag visste inte om att  någon faktiskt gjorde det på riktigt. Jag vänder på det för att se vem avsändaren och möts utav något konstigt emblem med ett H i mitten. Vem är det till? 

Amber North

Näst största sovrummet

York

England

Jag blinkar, och läser om igen för att se om jag hade sett rätt men det måste väl vara mig? Varför skulle man annars skriva så specifikt? Allt är om ett suddigt sken, när jag går tillbaka till vardagsrummet, där resten av familjen sitter.

" Kom det något intressant?" pappa tittar inte upp från sin tidning utan fortsätter att läsa och dricka sitt morgonkaffe.

" Räkningar, ett vykort och lite reklam," säger jag medans jag lämnar all post mitt på bordet. Sedan öppnar jag mitt brev.

Käre Miss North,

Vi har nöjet att meddela er att ni har tilldelats en plats vid Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom. Härmed bifogas en lista på alla böcker och all utrustning som behövs.

Terminen börjar den första September . Vi förväntar oss er uggla senast Juli 31.

Er tillgivna, Filius Flitwick

Biträdande rektor

Nu har Jack gjort sitt bästa skämt igenom tiderna, jag marscherade fram mot honom.

" Nu har du verkligen lyckats, vem är Flitwick, vad är Hogwarts?" han fortsätter se förvirrat på mig, antingen så är han en skicklig skådespelare eller så har han faktiskt ingen aning vad jag pratar om.

" Ambs, vad pratar du om?" jag dinglar med brevet framför hans ögon och han rycker det snabbt ur mitt grepp, han ögnar hastigt igenom det och han blick skiftar mellan förvåning och chock.

" Jag har inte skrivit det här, jag lovar," säger han med en sådan uppriktighet man inte kan fejka.

" Vem har då skrivet det? Och vad är Hogwarts? Alltså det låter som en skola för häxor och trollkarlar. Sådana som Gandalf eller?" han rycker på axlarna som om brevet plötsligt blivit tråkigt. Han pekar mot ytterdörren och jag ser ut igenom fönstret som fanns. Det stod en gammal man där, klädd en lång tweedrock som var ganska sliten och andra kläder han mest försökt sätta ihop.

" Vet du.."

" Vem det är?" Jack skakar på huvudet, just då ringer det på dörtklockan.

" Amber, då står upp så du kan öppna," pappa ser för första gången upp från tidningen och ser förvånat på oss. " Vad händer?" jag ger honom brevet och går för att öppna dörren för främlingen med annorlunda klädstil.

" Är du Amber North?"

A secret behind the doorحيث تعيش القصص. اكتشف الآن