Nezkrotná

1.6K 170 10
                                    

Cole zalapal po dechu a ucouvl.

,,Ty...." Ukázal roztřeseným prstem.

,,....?" Naklonila Asana hlavu na stranu a palcem letmo přejela po nadloketním náramku. Cole nehnutě stál. Asana zaťala pěsti, otočila se na podpatku a rozešla se ke mně.

,,Jdeme, tady to nemá cenu!" Zavrčela a popadla mě za paži. Naposledy pohledem střelím po Colovi.

,,Čarodějnice!" Zakřičel. Asana uprostřed východového oblouku ztuhla. Její sevření zesílilo. Prudce trhla hlavou, opět přešla k mřížím a pevně je čapla.

,,Poslouchej, je mi jedno, co si myslíš, ale MĚ ani Amiru nebudeš urážet! Je mi jedno, jak jsi se k ní choval předtím, ale TEĎ nemáš ŽÁDNÝ práva! Jsi zajatec! Můžeme tě kdykoliv, opakuji KDYKOLIV, zabít, nebo ti uříznout jazyk!" Cole zatajil dech, stejně jako já.

Asana viděla svět jen černý nebo bílý. Buď je někdo špatný, nebo zlý. Nechápala, že je nějaká třetí strana. Nedovedla si vysvětlit, že Cole nemá na výběr. Že byl vyhnán ze své strany. A ona ho nechce přijmout.

Je na třetí lodi, kterou Asana neuznává.

To je ale problém. Nemůže to vidět jen černobíle. Musí poznat i žlutou a zelenou, indigovou a červenou. Není přeci barvoslepá!

,,Asano, dost!" Sevřu jí rameno. Jenže ona nepovolila. Ještě pár vteřin strnule stála, než se uvolila nechat se vést. Přes rameno ale stejně sledovala Cola.

Cole, jestli máš rozum, neopovážíš se cokoliv namítnout....

,,Jen si toho psa odveď!" Do pytle, ty blbče...! Asana bez váhání vystartovala proti němu. Popadla klíč pověšený u vchodu a odemkla zámek.

Saf se postavila za ni, připravená k boji.

Co jsi jí řekla, Asano...?

Cole udiveně zíral a přitiskl se ke stěně. Asana, ač byla v lidské podobě, odhalila zuby. Až teď jsem si všimla, že její špičáky jsou nadměrně ostré a poměrně velké. Cole se snažil nahmatat něco, čím by se bránil.

,,Amiro....co to....pomoz....." Ruply mi nervy.

,,NE! TY sis ji naštval, tak má právo si to na TOBĚ vyřídit!" Zpoza rohu se vynořila Tina.

,,Co se...?" Nedořekla. 

Cole z okenního rámu utrhl kus ztrouchnivělého dřeva. Ač starý, přesto velmi ostrý. Saf se po něm vrhla, on se přikrčil v kolenou a když prolétala nad ním, udeřil ji do hlavy. Vyjekla, kvůli omráčení dopad nedotáhla a bokem vrazila do klece. Ze stropu na ni spadl těžký řetěz. Asana zavrčela. Nevěděla jsem, co mám dělat. Asana se zamihotala a jako drak se vznesla. Vychrlila modrý proud ohně. Cole udělal kotrmelec doprava a jen taktak se vyhnul.

Tina byla pohotovější než já. Skočila mezi ně a srazila Cola k zemi. Ruce mu přišpendlila ke studené podlaze, kolenem ho udeřila do břicha.

Cole hekl a sekl dřevem. Trefil Tinu do ruky, ta zasyčela a ránu si sevřela druhou dlaní. Vytékala z ní proudem krev. Svým úprkem ale dovolila Colovi, aby ji setřásl. Šlo to rychle, když na něm seděla nepřipravená obkročmo. Odkutálela se stranou a svalila tím Asanu. Dračice se přeměnila, zřítila přes ni a zahleděla se na Tiny ránu. Jako by se zastavil čas. Asana zavřela víčka, její chřípí jemně zaškubalo.

Opravdu si k té krvi přičichla?

Cole se vrhl mým směrem, ale já strnule stála. Dívala se, jak se přibližuje, odráží a natahuje.

Spojeni s drakemWhere stories live. Discover now