Epiloog

4.8K 138 17
                                    

5 jaar later..

"Niet te geloven dat het echt gaat gebeuren" fluister ik. Cat ritst mijn jurk dicht (zie hierboven) en Emily maakt mijn haar af. (zie hieronder)

Ze glimlachen naar me. "Je verdient het, jullie zijn trouwens echt een geweldig koppel" antwoord Cat. Emily knikt. "Dank je, kom hier voordat ik moet huilen" zeg ik half lachend en geef ze een knuffel. Ze geven een knuffel terug. "Hup hup, de liefde van je leven wacht" ik lach om Emily's opmerking.

Ik loop naar de deur toe en neem nog even diep adem. "Je kunt dit Alice, hij houd van je jij houdt van hem" fluister ik zachtjes in mezelf. Ik open de deur en zet een stap vooruit.

De muziek gaat aan en iedereen staat op en kijkt me aan. Ik kijk sprake en hulpeloos om me heen. Ik kan dit niet.. Ik durf dit niet.. Ik.. Nee..

Daniël pov.

Ik kijk nog even in de spiegel en loop dan naar de deur. Ik ben er klaar voor. Ik ga met de vrouw trouwen waar ik al jaren van hou. En de liefde van mijn leven is.

Ik loop uit de deur en loop vooruit. Ik kijk om me heen iedereen is er. Familie, vrienden, iedereen behalve Alice die komt zo.

Ik ga op mijn plek staan en wacht tot mijn prachtige verloofde er is.

Daar is ze.. Ze is zo adembenemend.. Ik ben sprakeloos als ik haar zie. Maar dan stopt ze met lopen. Midden op het pad, ze is aan het nadenken. Ik zie het aan haar. Wat is er met haar? Twijfelt ze? Wil ze niet meer trouwen? Wil ze niet meer trouwen met mij? Ineens overvalt mij een grote golf van onzekerheid. "Alice? Is er iets?" vraag ik voorzichtig.
Ze kijkt op, verward en met tranen in haar ogen.

"Hey, hey wat is er?" vraag ik ongerust en zacht. Ik geef haar een knuffel. "Ik.. Ik ben bang.. Wat als we te jong zijn.. Wat als we de spanningen en problemen niet aan kunnen?. Ik wil je niet verliezen.. Misschien was het een verkeerde keuze om zo snel te trouwen.." fluistert ze. Haar lichaam trilt helemaal ik bekijk haar gezicht en zie dan dat ze huilt.

"Hallo allemaal, ik en mijn geweldige verloofde moeten even wat bespreken. Alleen. Ik zou u willen vragen om momenteel even te vertrekken en ons wat privacy te geven. U kunt straks allemaal weer terug komen. Dank u wel. Onze gastheren en vrouwen zullen u drankjes schenken." verkondig ik.

Dan richt ik me weer op Alice. "Kom we gaan even zitten" ze knikt en volgt me. Ik ga op een van de vele stoelen zitten en Alice komt langs me zitten.

"Gaat het weer een beetje?" vraag ik verontrustend. Ze knikt langzaam. "Ik.. Sorry.. Ik heb heel deze dag verpest en.. Sorry" verontschuldigd ze zich. Ik leg mijn hand op haar wang. "Rustig.. Liefje wat is er? Je hoeft niet bang te zijn ik zal je nooit verlaten" ze kijkt op.

"Ik zal nooit van mijn leven twijfelen over deze beslissing. Want Alice Grey ik hou van jou en dat zal ik altijd doen. Als je niet wilt trouwen doen we dat niet en blijven we vriendje en vriendinnetje als we maar samen blijven. Want Alice ik kan niet zonder je" zeg ik vol overtuiging. "Daniël" fluistert ze. "Wil je nog met me trouwen?" vraag ik voorzichtig. Ze denkt even na maar knikt dan langzaam. "Wil jij me dan beschermen tegen het slechte van deze wereld? En beloof je altijd van me te houden? En beloof je dat je niks tussen ons zal laten komen?" vraagt ze nerveus. Ik pak haar handen zodra ze beginnen te trillen van de zenuwen. "Ja, ja en ja. En die beloftes zal ik nooit verbreken." ik geef haar een kus op haar mond en pak haar hand vast. "Kom je?" ze knikt glimlachend. "Met jou durf ik het wel aan" lacht ze. Ze is zo leuk.

*

Daar komt ze weer maar dit keer met een grote glimlach zodra ze mij ziet, ik glimlach terug.

"Neemt u Alice Grey, Daniël Johnson aan tot uw wettige echtgenoot en zult u beloven de verplichtingen van de huwelijlse staat te voldoen? Wat is daarop uw antwoord?" "ja" antwoord ze zonder twijfel. Nadat de ceremoniemeester het heeft herhaald maar nu voor mij. "Ja, zeker weten" antwoord ik.

Klaar!
Omg het is gewoon afgelopen!
Mijn allereerste boek: het is klaar.
Ik kan het niet geloven!
Er komt nog een dankwoord en dan is het helemaal klaar.

Xx

Vergeet niet te voten dank je❤🙏

Love For The Badboy (Voltooid: 14-7-2016) Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang