Οικογένεια!

114 16 19
                                    


Οικογένεια κατά την γνώμη μου αξίζει να ονομάσουμε τα άτομα που μας αγαπούν και μας στηρίζουν χωρίς αντάλλαγμα αλλά επειδή μας νοιάζονται. Για όλους τους ανθρώπους υπάρχει κάποιος εκεί έξω που τους αγαπά για αυτό που πραγματικά είναι ακόμα και αν δεν έχουν το ίδιο αίμα, δηλαδή κάποια συγγένεια.

Σωστή οικογένεια για μένα είναι αυτή που αποδέχεται τα ελαττώματα των μελών της και προσφέρει απλόχερα τη βοήθεια της. Αυτή την οικογένεια θεωρώ ως κάτι το πολύτιμο που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας.

Η βιολογική οικογένεια του καθενός αποτελείται από την μητέρα , τον πατέρα και τα αδέρφια αγόρια , κορίτσια.

Η μητέρα στην οικογένεια είναι το πρόσωπο που πρέπει να φροντίζει και να αγαπά τα παιδιά της με τρυφερότητα. Να τα αφήνει να κάνουν λάθη αλλά και να μην αδιαφορεί. Να τα στηρίζει και όχι να τα κατακρίνει αν δεν πάρουν μια σωστή απόφαση και να τα συμβουλέψει για το καλύτερο.

Ο πατέρας με τη σειρά του , είναι το στήριγμα της οικογένειας. Σέβεται τη γυναίκα και τα παιδιά του και τα αγαπά. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνει τις σωστές ηθικές αξίες για να φτιάξουν αργότερα και αυτοί τη δική τους οικογένεια. Είναι αυστηρός αλλά και στροργικος.

Οι γονείς πρέπει να τους αφιερώνουν χρόνο όσο δύσκολο και αν είναι τη σήμερον ημέρα. Έτσι δεν θα αισθάνονται παραμελημένα. Τέλος πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει , έχουν τα δικά τους όνειρα και ότι δεν είναι υποχρεωμένα να ακολουθήσουν τον δρόμο που εκείνη ονειρεύονται.

Τα τελευταία μέλη της βιολογικής οικογένειας είναι τα αδέρφια ανάμεσα στα οποία πρέπει να υπάρχει κατανόηση και αγάπη όχι ζήλια και φθόνος. Ο σεβασμός στους γονείς είναι επίσης σημαντικός. Πρέπει να καταλαβαινουν ότι εκείνοι έκαναν πολλές υποχωρήσεις για να υπάρχουν σήμερα και να σταματήσουν να τους κρίνουν συνεχώς. Κάνουν λάθη γιατί ανησυχούν και γιατί δεν είναι θεοί!

Αυτή είναι η ΣΩΣΤΉ οικογένεια! Θα πρέπει να υπάρχει μέσα σε αυτή η λέξη αγάπη. Για αυτό το λόγο την τόνισα χρησιμοποιωντας την πολλές φορές.

Διαβάζω όμως συχνά αλλά και ζω γύρω μου σκηνές που προκαλούν φρίκη και σοκ. Τα διαζύγια , οι υιοθεσίες και οι παρατήσεις των παιδιών σε κατώφλι σπιτιών είναι τα λιγότερα που μπορούν να συμβούν.

Γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους ή αντίστροφα παιδιά τους γονείς. Βιασμοι μέσα στην οικογένεια καθώς και σωματική ή ψυχολογική βία. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι κρύβεται πίσω από μια κλειστή πόρτα.

Αυτές οι " οικογένειες " είναι κατεστραμενες και δεν θα έπρεπε να είχαν υπάρξει ποτέ. Και όμως πολλοί άνθρωποι σήμερα αναγκάζονται να τα υποστούν όλα αυτά. Οι άνθρωποι που σε πληγώνουν ψυχικά ή σωματικά δεν είναι οικογένεια σου ακόμα και αν έχετε το ίδιο αίμα. Οικογένεια σου θα ονομάσεις αυτόν που θα σε αγαπήσει ΑΛΗΘΙΝΆ. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος σου , γνωστός , ακόμα και κάποιος που γνώρισες πριν λίγες μέρες αλλά σου απέδειξε ότι αξίζει να μπει στη ζωή σου....

Περιμένω σχόλια. Αν σας άρεσε πατήστε το αστεράκι! Επίσης πείτε κάποιο άλλο θέμα για το οποίο θα θέλατε να μιλήσουμε!!❤❤

Θέματα Συζήτησης!!!Where stories live. Discover now