Let's get ready

71 6 2
                                    

Fréyah’s point of view

Ik keek naar de vormen van Louis’ gezicht en liet mijn vingers er kort overheen glijden. ‘Ik denk dat ik met make-up de aandacht wel van je mannelijke kaaklijn wel weg kan werken.’ Ik lachte zacht toen ik Louis’ gezichtsuitdrukking zag. ‘Ja, schatje, je moet make-up op. Dat doen vrouwen nou eenmaal.’ Ik grinnikte.

‘Maar, kan ik geen meisje zijn dat dat niet doet? Ik bedoel, er zijn toch niet alleen maar meisjes die make-up dragen. Je hebt tegenwoordig toch ook van die tomboys?’ Ik grinnikte om zijn opmerking. ‘Ja, Louis. Geloof er nou maar aan. Zonder die make-up ga jij niet door voor een meisje.’ Ik stak mijn tong naar hem uit en wenkte hem dat hij me naar mijn kamer moest volgen.

Ik liep de trap omhoog en schoof de deur naar boven, waarna ik hem op een stoel zette. Ik bleef zelf achter de stoel staan en zette een spiegel voor hem neer. ‘Ik zal het eerst zelf doen, maar over een tijdje moet je de handelingen echt zelf onder de knie krijgen.’ Ik liet mijn handen door zijn haren glijden en pakte mijn make-up erbij.

‘Dit is foundation. Deze matched precies bij je huidskleur, maar ik denk dat je hem niet nodig hebt. Het is om onzuiverheden of pigmenten te vermijden, maar die heb jij niet zo vaak.’ Ik zette het potje aan de kant en keek naar zijn gezicht. 

‘Ik zal de oogschaduw achterwege laten, maar je moet wel aan eye-liner en mascara geloven. Zonder die dingen ga ik niet de deur uit.’ Ik grinnikte en pakte mijn liquid liner en mijn mascara. Ik knielde naast hem neer. ‘Kan je je ogen even sluiten.’ Ik glimlachte tevreden toen hij deed wat ik zei. Tot nu toe viel alles reuze mee. Hij had nog niet heel erg tegen gewerkt. Ik maakt een mooi dun boogje op zijn ooglid en kleurde het in.

Ik liet hem zijn ogen even gesloten houden, zodat het kon drogen. ‘Nu mag je het weer openen.’ Ik glimlachte zwakjes en draaide zijn gezicht weer naar de spiegel. Ik wees naar het ooglid waarop ik de eye-liner had gedaan. ‘Zo moet je de boog ongeveer kunnen maken. Wil je het zelf nu al proberen of moet ik het doen?’ Ik grinnikte.

Ik hoopte dat hij het zelf wilde doen, maar dat durfde hij blijkbaar nog niet. Ik beet zachtjes op mijn lip. ‘Oké, sluit je ogen dan maar weer. Dan doe ik het.’ Ik maakte dezelfde boog op zijn andere ooglid en draaide het potje dicht. Ik keek naar zijn gezicht en grinnikte. ‘Perfect. Dan gaan we nu over op de mascara.’ Ik grinnikte.

Ik pakte mijn mascara van het bureau en gaf het meteen aan in zijn handen. ‘Ik denk dat je dit wel zelf kan. Het is echt een basis. Meisjes van twaalf kunnen het tegenwoordig al.’ Ik grinnikte en liet hem zijn gang gaan. Het ging weliswaar nog een beetje mis, doordat hij te hard drukte en er dus ook wat op zijn huid zat, maar verder maakte dat niet uit. Dat kon hij altijd met make-up remover weghalen.

Ik pakte vervolgens wat blush erbij en zocht naar de juiste kleur om zijn gezicht wat highlights te geven. Ik beet zachtjes op mijn lip en bracht het aan op zijn jukbeenderen. Ik grinnikte toen ik vanuit de spiegel naar Louis keek. ‘Nou, je begin al bijna op een meisje te lijken.’ Ik stak mijn tong naar hem uit.

‘Tot slot wil ik wat lichte lippenstift aanbrengen.’ Ik draaide hem naar me toe en draaide wat kleurtjes uit. Ik vergeleek het met zijn gezicht en gaf hem uiteindelijk de beste. ‘Dit kan je ook wel zelf.’ Ik zag hem knikken en grinnikte toen ik hem met de lippenstift aan de gang zag. Ik had nooit verwacht dat ik mijn broer zoiets zou zien doen. En al helemaal niet voor mij.

Toen hij daarmee klaar was, draaide ik hem mijn kant op. Ik bekeek zijn gezicht en knikte een keer. ‘Niet slecht, als je straks alles zelf kan is het helemaal top.’ Ik glimlachte tevreden. ‘Ik wil alleen nog iets met je haren doen. Misschien een pruik. Ik denk dat ik je niet blij ga maken met extensions.’

Louis’ point of view

Ik keek naar mezelf in de spiegel en spreidde mijn ogen. ‘Oh god, Fré.’ Ik grinnikte en ging met een hand door de pruik. ‘En je weet zeker dat dit zo blijft zitten?’ Ik keek haar vragend aan. Ik zag er echt heel anders uit. Ik zou bijna geloven dat ik écht meisje was.

Fréyah had het voor elkaar gekregen mij in echt meiden kleding te trekken. Gelukkig bespaarde ze me de skinny jeans en had ze een paar wijdere exemplaren voor mij aangeschaft. Daarboven had ik soort topje met een bh aan. Ik had nooit gedacht dat ik een bh zou dragen zonder dat het een grapje was.

Ik keek nog steeds naar mijn spiegelbeeld en zuchtte zacht. ‘Ik denk dat dit het dan maar moet worden.’ Mijn stem was niet helemaal meisjes-achtig. Maar er waren gelukkig wel meer meisjes en vrouwen die een wat zwaardere stem hadden.

En anders nog? Waar maakte ik me druk om? Nou ja, misschien dat iemand door me heen zou prikken en mijn echte identiteit zou ontdekken, maar dat ging hem niet worden. Ik wilde vroeger altijd iets met acteren gaan doen. Dus hierin kon ik mezelf ook weer eens iets laten doen wat ik leuk vond. Ook al was dit niet echt het beeld wat ik er vroeger bij had.

‘Ik denk dat ik het dan zo maar ga doen.’ Ik lachte kort en bleef maar naar mezelf kijken. Ik keek even naar Fréyah. ‘Jezus, dat je me zo ver hebt wegen te krijgen,’ mompelde ik nog.

Ze had me zelf geleerd hoe ik als een meisje moest lopen of hoe ik moest eten. Ze had echt overal aan gedacht. Ik kon gewoon niet meer voor moeilijke omstandigheden komen te staan. Alles was voorbereid. Ik moest alleen zorgen dat ik in mijn rol bleef en ik hoopte maar dat je nergens met zijn allen in een kamer moest slapen, want dan werd het veel makkelijker om door mij heen te prikken. Immers, als ik me omkleedde zouden ze zo zien dat ik geen meisje was. Ik bleef een bobbel van onder hebben en geen twee bobbels van boven.

Ik draaide me om van de spiegel, waarna ik een dikke knuffel kreeg van Fréyah. ‘Louis, bedankt dat je nog niet van gedachte bent veranderd. Het betekend allemaal zoveel voor me.’ Ze drukte een kus op mijn wang en ik knikte maar gewoon. ‘Ja, graag gedaan. Weet dat ik het alleen uit liefde doe.’ Ik grinnikte.

Ik had het voor niemand anders gedaan. Het was immers wel iets beschamends als het uitkwam dat ik echt geen meisje was.

a/n: sorry dat ik zo laat update. Ik heb een toetsweek gehad en gedurende die tijd ben ik bezig geweest met een paar korte imagines van 5sos die je overigens op mijn profiel kan vinden. Ze zijn in het Engels, maar ik moet ze nog verbeteren. Ik ben er achter gekomen dat er nog best veel fouten in staan. In ieder geval, mijn toetsweek is voorbij en ik hoop dat het een beetje goed is gegaan, humpf. Ik zal de komende tijd weer proberen te schrijven. Vote/comment/fan?

Who's that girl? (A Dutch Larry Stylinson One Direction Bromance fanfiction)Where stories live. Discover now