Batı Devletlere Selam Olsun

101 14 4
                                    

Türkiye'ye her daim yapmadığı bir soykırımı dayatan Batılı, gelişmiş(!)ülkelerin geçmişlerine baktığımızda zulüm ve soykırımlarda karnelerinin epey kabarık olduğunu görüyoruz. Bu durum kendi ayıplarını başkalarına çamur atarak kapatmak istedikleri düşündürüyor. Eğer Türk milleti de İspanyolların, Amerikalıların ya da Fransızların yerlilere yaptığı gibi bir soykırım uygulamış olsaydı, Yeryüzünde Ermeni nüfusu heralde bu kadar olmazdı.

• İspanyolların ve Amerikalıların Kızılderililere uyguladığı acımasız soykırım:
1492'de, Kristof Kolomb Amerika kıtasına ayak bastığında nüfusu 8 milyon olan Arawaks yerlilerinin neredeyse tamamı katledildi. 8 milyon olan yerli sayısı 22 yıl içerisinde 28 bine indi.
İspanyol ve Amerikalıların soykırım karnesi: 7 milyon 970 bin Kızılderili...
• İngilizlerin Avustralyalı yerlilere uyguladığı amansız soykırım
İngiltere krallığının 1788–1938 tarihleri arasında sömürmek amacıyla işgal ettiği Avustralya'da yerli halk Aborjinler, sistematik olarak yok edildi. İngilizlerin aralarına salgın hastalık yaydığı, bununla da yetinmeyip yemeklerine zehir katarak yok etmeye çalıştığı 750 bin siyah derili Aborjinden geriye sadece 31 bin kişi sağ kalabildi.
İngilizlerin soykırım karnesi: 670 bin Aborjin...
• Almanların Batı Afrika'da Namibyalılara uyguladığı soykırım
Almanlar 1891 yılında Güney Batı Afrika'yı (Namibya) sömürgeleştirmek için işgal ettiler. Bölgedeki çok zengin altın ve zümrüt madenlerini ele geçirmenin yolunun yerel Herero ve Nama halklarını yok etmek olduğuna karar veren Almanlar harekete geçti. Alman askerleri yaşlı, kadın, çocuk dinlemeden herkesi katlettiler. Katliamdan kurtulanlar işkenceyle öldürüldü. Yaklaşık 132 bin yerliden geriye 15 bini sağ kalabildi.
Almanların soykırım karnesi: 117 bin Herero ve Nama yerlisi...
• Almanların Yahudilere uyguladığı soykırım
1933–45 yılları arasında büyük alman imparatorluğunu kurmak ve mükemmel alman ırkını yaratmak hedefiyle Almanlar, Yahudileri topluca kurşuna dizerek, toplama kamplarında fırınlarda yakarak ve gaz odalarında zehirleyerek soykırıma uğrattılar. Bu kapsamda milyonlarca Yahudi Almanlar tarafından sistematik bir biçimde öldürüldü.
Almanların soykırım karnesi: 6 milyondan fazla Yahudi...
• Danimarkalıların Alman mültecilere uyguladığı soykırım
İkinci dünya savaşı'nın bitiminde Sovyet ordusunun Alman topraklarına girmesinden dolayı kaçan 250 bin Alman mülteci Danimarka'ya sığındı. Üçte birini 15 yaşından küçük çocukların oluşturduğu Almanlar tel örgülerle çevrili toplama kamplarına alındılar. Danimarka bu ölümlere bile bile göz yumdu. Binlerce çocuk ve yetişkin tifüs, barsak iltihabı, ishal gibi sebeplerden dolayı yaşamlarını kaybettiler.
Danimarka'nın soykırım karnesi: On binlerce Alman...
• Dresden'de Amerikan ve İngiliz vahşeti
Amerikalılar ve İngilizler, Almanların savaşı kaybetmelerinin ardından, Dresden kentine sığınan Alman göçmenlerin üzerine üç gün süreyle havadan on binlerce bomba yağdırdılar. Bu yok etme harekâtında çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu 200 bin kişi öldü.
Amerikalıların ve İngilizlerin soykırım karnesi: 200 bin Alman...
• Amerika'nın Japonlara uyguladığı katliam
Amerika 1944 yılında Hiroşima ve Nagazaki'ye attığı iki atom bombasıyla birkaç saat içinde 135 binden fazla Japon'un feci şekilde öldürdü. Bu rakam atom bombasının dolaylı etkisiyle 450 bini aşmış durumda.
• Amerika'nın Vietnam katliamı: Irak gibi 1969–1974 yılları arasında işgal ettikleri Vietnam'da Amerikalılar, 70 bin kişiyi öldürdüler.
• Fransızların Cezayir soykırımı
Fransızlar 1830 yılı ile 1962 yılları arasında işgal ettikleri Cezayir'de sistematik bir soykırım uyguladılar. Bu dönemde Cezayir'de 1 milyon kişi Fransızlar tarafından öldürüldü.
Fransızların soykırım karnesi: 1milyon Cezayirli...
• Bulgarların Türklere karşı uyguladıkları etnik ve kültürel soykırım
1970–89 yılları arasında Bulgar hükümeti Bulgarlaştırma adı altında ülkede yaşayan 1,5 milyon Türk, Pomak ve çingenelere karşı bir asimilasyon kampanyası başlattı. Ülkede yaşayan 310 bin Türk'ün isimleri polis zoruyla Bulgar ve Hıristiyan isimleriyle değiştirildi. Çocukların sünnet ettirilmesi yasaklandı. Bu baskılara dayanamayıp protesto gösterileri yapan Türklerin üzerine askeri birliklerce ateş açıldı. Yüzlerce Türk öldürüldü. Binden fazla sayıda Türk Belene'deki toplama kampına gönderildi. Baskıların giderek artması sonucu 360 bin Türk zorunlu olarak Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı.
• Jozef Stalin'in uyguladığı soykırım
Stalin 1934–1939 yılları arasında Rusya'da uyguladığı soykırımda 13 milyondan fazla insan mülteci konumuna düşerken 100 binlerce insan öldürüldü.
• Leonid Brazhnev'in Afganistan'da uyguladığı soykırım
1979–1982 yılları arasında Rus işgali altında kalan Afganistan'da 900 binden fazla insan öldürüldü.
• Slobodan Miloseviç'in katliamları
1992–1996 yılları arasında Batının da göz yummasıyla Yugoslavya'da çoğu Müslüman 180 binden fazla insan öldü.

Unutulan TarihHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin