~~Büyük Yaralar~~

13.4K 1.1K 175
                                    

MUCİZE SOYLU'DAN

Başımı yasladığım huzurlu omzundan konuşmasıyla irkildim.

''Mucize hadi uyan,geldik.''

Gözlerimi hafifçe araladım ve mahmur gözlerle Fırat'a baktım.

''Ne çabuk geldik.''

Gözlerimin içine bakıp gülümsedi ve beni incitmemeye çalışarak dikleştirdi.Burak denen o polis tarafımda açılan kapıdan önce Fırat indi,sonra elini uzatarak inmeme yardım etti.Kardeşim,beni gerçekten çok seviyordu.Tıpkı özmüşüm gibi...

Elimden tutarak indiğimiz arabanın ön kapısından babamın inmesi içinde kapı açılınca oda indi ve koluna girdim.Bir tarafımda babam,bir tarafımda bu hayatta bana kardeş eksikliğini yaşatmayan biriciğim...

Onlar yanımdaydı şimdilik.Biri sağ diğeri Sol kolumda.Ama...Annem eksikti işte bu hayatta.Bu güzel hayatta o yanımda yoktu.Asansöre doğru binerken babamla,Fırat'ta aramızdan binmişti.Yanaklarımda bir ıslaklık hissederken,babamın koluna girmiş olan kolumu çıkardım ve baş parmaklarımı yanaklarıma götürdüm.

Gözlerimden gelen yaşlar beni şaşırtmıştı. İçimden ağlama hissi gelmiyordu ama,gözlerim yaşarmıştı
Bu durumdan pek birşey anlamazken babamın bana baktığından habersizdim.

''Kızım,neden ağlıyorsun?''

''Aslında ağlamıyorum baba,ama gözlerim yaşardı.Neden anlamadım.''

Fırat'ın atik konuşması hepimizi güldürmüştü.

''Burak denen sapık yüzündendir,belki kahkahasını içinden atmıştır enişte.Ondan gözleri yaşarmıştır.''

Babam Fırat'ın başına hafifçe patlattı.

Bizde bu arada dördüncü kata çıkmıştık bile.Bugün güya cumartesi diye ve ben dinleneceğim için seviniyordum.Ne cumartesi ve ben ne dinlendim ama (!)

Kapıdan içeri hepimiz besmele çekerek girdik ve Fırat koluma girerek beni odama çıkardı.Babamın tok sesi odayı doldururken bizde onu dinleyerek odamıza ilerledik.

''Üzerinizi değiştirip yemeğe inin!''

Babam hızla mutfağa doğru ilerlerken,bizde yavaşça merdivenleri çıktık.Aslı'nın evi iki katkı olmasına rağmen bizim eve nazaran gerçekten çok daha güzel bir evdi.

Ama,evi ev yapan,içindeki huzurdur. Mutluluktur ve sevgidir.Şefkatli bir anne,güçlü bir baba.Kılınan namazlar ve evin duvarlarına işleyen dualar,evi ev yapan,o evden duyulan ayet kokusudur.

Aslı'nın evi,bizim evden daha güzel olsa ne olur.O evden Rabbim razı olmadıktan sonra,evde zina ve yalancılık söz konusu olduktan sonra...

Fırat kapıyı hafifçe aralayıp beni odaya soktuktan sonra dudaklarını araladı.

''Ben küçük odada seni bekliyor olacağım.Güzel bir duş al ve üzerini giyin.Sonrada aşağı inelim.''

''Emredersiniz komutanım.''

Birbirimize bakıp en içten gülümsemelerimizi yollarken,o dediği gibi yapıp odaya gitti. Bende yorgun bedenimle banyoya...

***

MUCİZE SOYLU'DAN

Babam önüme sıcak çorbayı bırakırken,mis gibi kokusu burnuma dolmuştu.Rabbine bir kez daha hamdettim bize bu güzel nimetleri nasip ettiği için.

''Ne ara pişirdin baba?''

''Karambole geldi biraz kızım.Hazır çorba bu.''

Babama şaşkın gözlerle baktım.Çünkü o,hazır yemekleri asla hoş karşılamazdı ama,bugün hazır ve çabuk yemekler yapmıştı.El çabukluğudur,mecburi diye düşündüm ve hemen sağımdaki Fırat'a çevirdim bakışlarımı.

Kolejdeki Feraceli (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now