2. fejezet: Új szoba

165 14 12
                                    

Keze gyengéden simult Helena kezéhez. A lány halvány mosolyt ejtett mire a kerítés menti virágok elkezdtek kibontakozni.
- Francba- motyogta Helena és gyorsan elengedte a meglepődőtt Logan kezét.- Basszus ne már!
Szúrós pillantást vetett az egyik nyíló kisvirágra, ami sorvadni kezdett.
-Juj!! Ne, ne! Nem akartam sajnálom! Ne haragudj!- rogyott le a lány a kisvirág mellé.-Redbe fogsz jönni. Megígérem- mosolygott rá halványan mire a növény nyomban életre kapott.
A lány ezek után remegve állt fel, ahol Logan nyugodt tekintettel figyelte az eseménysort.
-Mostmár jobb, ha bemegyek...Még nem is láttam a házat belülről- pirult el Helena.
- Jól van. Menj csak. Később még találkozunk- mondta, majd sarkon fordult és eltűnt a házuk ajtaja között. A megszeppent lány magára maradva nézett a fiú után. Miután észbe kapott gondolataiból, besietett az új lakásba, ahol édesanyja már javában pakolászott kifelé a dobozokból. Helena megmosolyogta anyja tettét, aki úgy sűrgött új otthonukba, mintha egy kisgyereket látna, aki épp kellemes változáson menne keresztül.
-Melyik az én szobám?- kérdezte, mielőtt elindult volna a kacskaringós lépcsőn.
- Ahogy felérsz a lépcsőn, rögtön balra a második ajtó-válaszolta édesanyja fel sem nézve az újan kinyitott dobozból.
  Helena felemelte egyik karját és magához intette nyolc nagy dobozát, amik engedelmeskedve lebegtek a lány után.
  Felérve újdonsült szobájába, enyhe fintor jelent meg az arcán. A falak méregzöld színben pompáztak, a berendezés is egyszerű volt: az ajtóból nézve, balra az írósztal foglalt helyet a falnak taszítva, az ajtóval szemben egy egyszerű kétszemélyes ágy volt látható, az ajtótól balra pedig egy magányos egyszerű szekrény álldogált, mellette egy összepiszkolódott tükör, ami félig össze volt törve. Na jó.-gondolta Helena. Egy intéssel a fapadlóra terelte a dobozokat, aztán megropogtatta újjait és hozzákezdett. Lassan elkezdte felemelni mindkét kezét. Ahol keze végigjárt, a fal szép halvány rózsaszínbe öltözött. Mikor ezzel kész lett, mintha kezéből kirázná a festéket, úgy burkolta a barna bútorokat fehér színbe. Ezek után, Helena ránézett az ágyra, és egy huncut mosoly kíséretében nagy kört írt le jobb karjával az ágy előtt, mire abból gyönyörű ágy keletkezett. A kicsik az ilyen tipusú ágyat hercegnős ágynak nevezték. A plafonból csüngő karikából fehér és falhoz illő rózsaszínű "függönyök" törtek ki, amelyek az ágy négy sarkához rögzültek. Az ágy szépen lekezelt fehér színt váltott. Halvány rózsaszín paplana és fehér párnái remekül illetek a környezetükhöz. Nemsokára az ágy mellett fehér éjjeliszekrény foglalt helyet és azon fehér színű rózsaszín pöttyös éjjelilámpa pihent, a tükör is megtisztult, az immár fehér szekrényt faragások díszítették és a fehér keretű ablakon átlátszó fehér-rózsaszín pöttyös függöny díszelgett. A fehér padlódeszkázásra babarózsaszín puha óvális szőnyeg került. A szekrény mellett kis sminkesasztal húzódott, amin már javában álltak a különféle parfűmök és ékszerek. A sminkesasztal szekrényében már bent voltak a sok sminkkellékek.
  Hát így könnyű: egy kézlegyintés és minden a hején: az íróasztalon lapok, füzetek, írószerek, színesceruzák sorakoztak, a szekrényben ruhák sora állt. Az utóbbi idöben a tükör szélére fehér keret került, amin szintén faragások ékesedtek. A szoba nagyon szépre sikeredett.
   Helena elismerő pillantást vetett művére. Azt meg kell hagyni, hogy tényleg nem semmi. Ledőlt bevetett ágyára és olvasni kezdte kedvenc Harry Potter könyvét.
   2 és fél óra múlva kopogást lehetett hallani a fehér faragott virágmintával diszített  ajtón.
-Szabad!-kiáltotta Helena. Az édesanyja lépett be rajta.
-Hú... Kislányom, szép munkát végeztél- dicsérte meg elismerően lányát.
-Köszi. Gyere ülj le. Miért kerestél?
-Csak azér, hogy szóljak, az új szomszédaink áthívtak vacsorára. Kezdj el készülődni. Egy óra múlva indulunk.
-Oké.
   Az anyuka biccentett és kilépett az ajtón. Na szuper. Most komolyan, anya?- gondolta Helena.  Vajon kik az új szomszédok? Rendesek? Remélem nem égetem le magam. Mi lesz, ha véletlenül kibökök valamit? Ez nem fog menni…- ehhez hasonló gondolatokkal kelt fel pihe-puha ágyából, majd kezdett készülődni Helena.

Sziasztok! Itt az új rész, remélem tettszik nektek. Ha olvassátok egyáltalán annyian:) Hamarosan hozom a következő fejezetet. Kérlek továbbra is olvassátok a könyvem. Köszönöm nektek!

Szárnyaló PillangóWhere stories live. Discover now