9

469 9 1
                                    

VANUIT MECHELS

"Ze kunnen haar niet helpen!" schreeuwt eva. Eva is heel erg boos! Zo boos heb ik haar nog nooit gezien. Ik schrik ervan, ik kijk wolfs aan die er blijkbaar ook van schrikt. "Ik kan haar helpen, alstublieft mevrouw." smeekt ze bijna. Ik weet gewoon niet wat er gebeurt. Waarom doet ze nou zo? Waarom denkt ze dat zij haar wel kan helpen? "Waarom kan jij haar dan wel helpen?" schreeuw ik terug. Ik zie dat ze tranen in haar ogen krijgt. "Omdat ik het zelfde heb meegemaakt! ik weet hoe ze zich voelt!" schreeuwt ze terug. Dan rent ze mijn kantoor uit. Verslagen kijken wolfs en ik elkaar aan. Ik had dit niet verwacht. Ze heeft het ook nooit verteld. "wist jij hiervan?" vraag ik aan wolfs. Hij schud zijn hoofd. "ik merkte wel altijd wel dat ze met verkrachtingszaken.... dat eeh... ze had het moeilijk met verkrachtingszaken. Als we dan thuis waren kon ze wel een hele nacht wakker liggen van zo'n zaak. Ze is dan heel stil." zegt wolfs verslagen. "ik zorg dat eva met dat meisje kan praten, ga jij dan nu even naar haar toe?" vraag ik. Wolfs knikt en loopt mijn kantoor uit.

VANUIT EVA

Ik zit huilend op een bank in de kleedkamer. Wolfs en Mechels weten het nu ook. Ik schrok van mezelf maar ben ook erg opgelucht dat ze het nu weten. Ik hoor de deur zachtjes open gaan en Wolfs komt binnen en gaat naast me zitten. "waarom heb je het nooit aan me verteld?" vraagt hij zachtjes. "ik... eeh.. was bang dat je me zwak zo vinden." zeg ik eerlijk. Hij kijkt me verbaasd aan en zegt. "tuurlijk vind ik je niet zwak eef. Ik vind je juist sterk." "kan je me er misschien iets meer over vertellen als je er klaar voor bent?" vraagt hij. "misschien vanavond." zeg ik.

even later loop ik naar het kantoor van mechels, ze wilde me spreken. Ik doe de deur open en ga zitten "u wilde mij spreken?" vraag ik. "ja, gaat het?" vraagt ze ik knik. "Je mag met dat meisje praten als je dat wilt en verder gaan met de zaak." zegt ze me een glimlach. Ik bedank haar en wil het kantoor uitlopen maar dan houd ze me tegen. "van dongen, als er iets is mag je altijd naar me toe komen." "bedankt....

tips? vragen? ideeen?

Pas op jezelf (FM)Where stories live. Discover now