Dragonul de gheata

357 21 0
                                    

Pestera se prabusea.Katherine fugi,dar nu inainte de a lasa un mesaj celor patru.

-Nu se termina aici!,spuse ea alergand spre iesire.Iesind aceasta inchise usa pesterii pt ca Jess si ceilalti sa ramana ingropati de vii.

Dar,acestia nu erau simplii muritori,erau vrajitori...si un varcolac.Dragonul de gheata parea fioros,avea puterea a o mie de demoni,iar suflul sau putea ingheta in 2 secunde un sat intreg.Dragonul sufla gheata in toata pestera,insa neatingandu-i pe Jess,Daniel,Lily sau Peter.Facand asta pestera s-a oprit din distrugere,iar tavanul acesteia ingheta.Jess nu stia de ce dragonul a facut asta,stia doar ca trebuie sa fuga naibii de acolo cat mai repede sau o sa moara pe loc.

-Nota personala,nu mai fura nimic din pesteri dubioase.,Lily se inregistra spunand asta in telefon,facand-o pe Jess sa îi arunce ''privirea''.Deodata  dragonul se oprii din zbor,asezandu-se pe centrul pesterii,inchizandu-si aripile si pozitionandu-se neamenintator.Un praf magic îl invalui pe acesta.Nu puteai vedea nimic,nu puteai simtii nimic in pestera pana cand praful s-a risipit in aer,iar in urma lui a ramas...o femeie.

O femeie destul de tanara,cu parul alb ce purta o rochie  alba,ca a craiesei zapezii.Se intoarse spre Daniel si Peter apoi rostii cuvintele ''Fii mei''.Daniel observa o asemanare foarte mare intre mama lui,pe care greu si-o amintea de cand era mic,si femeia aceasta.Dar mama lui avea parul blond starlucitor,nu alb ca cerul dupa o furtuna.Peter nici macar nu indraznea sa spuna ce credea,nu credea de loc ca acea femeie poate fi mama lui.Cum a ajund acolo?

Mama lor a murit ucisa de tatal lor,chiar Daniel i-a vazut cadavrul,chiar el a vazut-o in sicriul de inmormantare,chiar el a vazut-o bagata in gropa,astupata de cazmalele pline de pamant ale groparilor.Femeia aceea era o impostoare,trebuia sa fie o impostoare.

-Tu nu esti mama noastra!,spuse Daniel.

-Ba sunt.Am fost blestemata de catre Magnus sa fiu aceasta bestie,iar cand oamenii au gasit un mod de a ma inchide,m-au inchis in aceasta cutie!

-Am vazut cum mama mea a pierit acum 9 ani.Am vazut glontul din capul ei,am vazut-o in cimitir.

-Asa e,dar Magnus a venit dupa inmormantare si m-a readus la viata,blestemandu-ma sa fiu acest dragon de gheata care distruge totul.Acum mult timp valea asta era locuita de multi oameni,pana ce am venit eu...

-De ce ma rog te-ar blestema Magnus?,intreba Peter  incercand sa se bage in discutie.

-Dragul  meu,Peter,tot el mi te-a luat acum 22 de ani,cand erai doar un bebelus.Nu am vrut sa îl ajut la cucerirea lumii,iar el mi te-a furat.Am incercat sa te i-au inapoi,dar fusesesi deja dat nu stiu cui.În ceea ce priveste blestemul....Magnus a vrut sa imi arate inca o lectie.Presupun ca ai aflat cine m-a omorat...

-Da...,spuse Daniel cu  o voce trista si abia de o putei auzi.

-Stiu ca am multe de spus,dar va jur o sa va raspund la toate intrebarile

-Nu avem timp de intrebari...trebuie sa o oprim pe Katherine.

-Aha...tu esti fiica lui Gabriel.

Jess ramase muta la raspunsul femei.

-E in regula...eu si parintii tai am fost in consiliul vrajitorilor.Sunt oameni buni.

-Au fost...

Jess zambi sarcastic in coltul gurii,pt a nu da intentia cuiva de a spune ca inca îi mai pasa de trecut.Vroia sa uite tot ce s-a intamplat,vroia sa uite de Victor.Pana la urma el e mort,intradevar nu omorat de ea,asa cum a jurat,dar e mort.A primit ceea ce merita,iar moartea acestuia nu a ranit pe nimeni.Nici macar pe Daniel.Ei bine poate putin pe el,pana la urma a fost tatal lui,chiar daca a lipsit din viata lui cea mai mare perioada de timp,plecat fiind la vanatoare de vrajitori.

-Deci..acum ne dai drumul de aici?,intreba Lily

-Legat de asta...nu o pot ...face.Trebuie sa locuiti cu mine pe vecie.,raspunse femeia 

-Poftim?,intreba Jess.Cu toti se uitara ciudat la femeie,ramanand parca inghetati.

-Cineva trebuie sa ramana in cub,altfel pestera nu se va mai deschide.Iar eu nu ma intorc acolo!

-Ce e acolo?Stai nici nu vreau sa stiu,doar intorce-te naibii si lasa-ne sa plecam!,striga Lily

-Nu am de gand sa-mi intemnitez copii,si nici pe Jess,dar tu...tu ai o gura c-am mare...te vei integra pefect acolo!,spuse femeia facand o vraja de retransformare in fiara ce am vazut-o prima oara,dragonul de gheata.Avea o inaltime impresionanta,dar nu destul de mare incat sa distruga incaperea principala a pesterii.Aripile sale aveau turturi de gheata la capete,ce fura aruncate spre Lily in incercarea de a o prinde.

Daniel isi lua sabia faurita chiar de Jess prin magie,aceasta avea initiata lui''D'',gravata pe maner.Incerca sa îi taie aripile,dar nici pomeneala,dragonul,care era si mama sa îl arunca in perete lasadu-l lat.Peter incerca o vraja a focului,dar mama lui i-o bloca.Avea mai multa experienta,asta se putea vedea cu ochiul liber.Daniel incerca sa se faca ca crede in magie,dar nimic,isi pierdu speranta,zacand langa peretele pesterii.Poate nu era destinul lui,poate el nu era vrajitor,poate toti ceilalti greseau.

Ochii lui Jess se facura verzi ca niciodata.Nu avea de gand sa-si lase prietena intr-un cub antic,nu avea de gand sa piarda.


Dragoste de vrajitoareUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum