2.13

2.6K 169 1
                                    

Elmondtam Ryannek amin gondolkodtam. Ő szerinte öljük meg mind kettőt az a biztos,meg hogy ne változtatgassam a tervet. Amint lehet öljük meg. Szerintem viszont ha jó ember és csak Mateo miatt viselkedik így az a lény,hiba lenne megölni. Egy ideig vitatkoztunk ezen meg, hogy még egyszer ne csináljak ilyet hogy elfelejtem a telefont. Igaza van mert ha nem veszem fel az azt is jelentheti számára hogy épp harcolunk és ha nem így van csak feleslegesen idegeskedne. Jobban oda kell figyelnem. Elő kell állnom Debbynek, és sajnos Williamnek is, azzal amire jutottam nagy elmélkedésem során. Kilépek a szobából és lelépkedek a lépcsőn. A nappaliban beszélget Debby Williammel,Franket pedig nem látom sehol.

- Elment ételt venni.- válaszolta meg ki nem mondott kérdésemet William. Gondolhattam volna hogy boltba ment hisz neki való étel nincs a házban.- nos Sarah...

- Átgondoltam. - vágtam közbe.- Mateo él. Rob egyik társa volt és mint a te haverod ő is az érzelmekre tud hatni.  Valószínűnek tartom hogy ő áll a háttérben. Debby elmondása szerint eddig nem voltak gondok...- most hogy jobban bele gondolok a nevét ennyi idő után sem tudom.

- Jason. A  neve.- segített ki Debby.

- Kösz. Tehát Jasonnel nem volt baj úgy öt hónappal ezelőttig. Arra gondoltam ez már előre ki volt tervelve és csak a megfelelő időre várt Mateo.

- Szóval akkor te sem akarod megölni a hibridet. Jól értem?- kérdezte William.

- Ha nem lesz más választás vagy valaki élete függ rajta de,de igen megölöm. Gondolkodás nélkül.
Viszont Mateoval kell végeznünk előbb hogy megtudjuk,nélküle is nekünk támad e Jason.

- Sarah. Valamit nem mondtam még el.- kezdett bele Debby. Kérdőn néztem rá és folytatta.- Rob tényleg kitervelte ezt de, a halálát követő ötvenedik évfordulóra. Mateoról mi nem tudtuk hogy él. Tavaly volt egy beszélgetésünk Jasonnel. Megegyeztünk hogy hagyjuk az egészet hisz Rob halott nekünk meg nem ártottatok. És elveszíteni sem akartuk egymást.

- Ti...szeretitek egymást?

- Igen Sarah de, megtámadt megvadult. Nem tudtam miért,mostanáig. Meg akartam de,így már nem tudnám megölni.

- Ezek szerint egyedül kell megküzdenem vele és rád pazaroltam szinte három hónapot. Ryannel is lehettem volna tudod. Nem én veled voltam Ryanre meg csak két hetet szántam.- a végén már megemeltem a hangom.

- Lányok nyugi. Megkeressük Mateot,megöljük és akkor nem kell Jasont bántani.- szólt közbe William.

- Akkor indulj kerestesd meg!- mondtam durván.

- Sarah. Szerintem itt még mindig,és máshol is, én vagyok a ...

- Mi vagy? Az első a legöregebb vámpír? Tudod ez engem hidegen hagy, főleg az után amit tettél velem. Csak hogy tudd semmivel sem vagy több, vagy jobb nálam, sőt egyikünknél sem!-mérgesen,összevont szemöldökkel nézett rám. Frank ekkor lépett be az ajtón.

- Remek megint a fináléra értem ide. Mi folyik itt?

- Majd a drága barátod elmeséli.- mosolyogtam rá gúnyosan.

Míg én a konyhába vért öntöttem magamnak,William és Debby elmondták Franknek hogy mi történt. Végül Mateo keresésére is elküldte egyik emberét.

- Jól vagy csajszi?-jött oda hozzám Frank.

- Persze csak pont nem volt rá szükségem.- céloztam Williamre.

- Tudom hogy nem szívesen látod,és azt is tudom hogy miért. Meg is értelek de, ezt tényleg nem intézheted egyedül. Ez egy új lény és mind kíváncsiak vagyunk rá. Még a hasznunkra is válhat.

- Ne, ne akarj meggyőzni. Teliholdkor ez egy vadállat. Nem néz se embert, se állatot, se semmit. Csak ember formájában kiszámítható. Sőt lehet ha eldurran az agya úgy se. Igaza van Ryannek. Meg kell ölni. Veszélyes mindenkire.

- William nem fogja engedni. Ha megölöd meg öl téged.- döbbenten pásztáztam arcát. Nem fogtam fel a szavakat amik elhagyták a száját. Elmosolyodtam mert éreztem hogy William a közelben van és biztos voltam benne hogy hall.

- Akkor William is halott lesz és mindenki aki megakar majd ölni emiatt. Frank, ugye nem kell mondanom ,hogy erősebb  vagyok Williamnél is. Megölöm a hibridet ha, nem öl meg ő előbb.- mondtam határozottan.

Ezzel ott is hagytam és a friss levegőre mentem. Tudtam mit teszek. Szinte megzsaroltam a vámpírok uralkodóját. Gratula magamnak. Mit gondoltak hogy majd ha úgy van hagyom hogy megöljenek? Nagyon tévednek. Uralkodjanak éljék az életüket,nem a trónja kell csak hogy az a hibrid halott legyen. Minek nekik? Azt akarják hogy vérfürdőt rendezzen a palotájukban teliholdkor vagy ha felidegesíti valaki vagy valami? Ha nem most akkor máskor kell kivégezni. Nem adhatok esélyt rá hogy még több áldozata legyen.

Még nincs sötét de, a hold az égen van és látni a körvonalát. Telihold van. Régen sose tudtam aludni ilyenkor. TELIHOLD VAN!!!  Csak most esik le. Ahogy ledöbbenek egy száraz ág reccsenését hallom meg a hátam mögött az erdőből. Szinte éget az érzés hogy valaki figyel. Vajon itt az idő?
Az ég beborul. Ahol már lakottabb a terület esik is,csak hogy az emberek a szobájukba vonuljanak filmezni és véletlen se sétáljanak erre.

- Ne játssz az időjárással megzavarod a természetet.- hallok meg egy rekedt mély férfi hangot. Beleszippantok a levegőbe és ismeretlen vámpírt érzek.Megfordulok és Mateot cipeli William embere. Úgy nézem nem bír megmozdulni. Képtelen rá. Közelebb megyek.

- Mért nem védekezik?- kérdeztem azta férfit aki lefogta.

- Mert lezsibbasztottam kisasszony.

- Értem.- milyen jó kis erő. - Miért  olyan fontos, hogy az a hibrid megöljön minket?-kérdeztem gúnyosan, fintorogva, lassan szavanként szótagolva.

- Rob így akarta. Legjobb barátjaként pedig teljesítem utolsó kívánságát. Tudta hogy az a kettő nem képes rá,meggondolja magát, ezért voltam én a b terv. És hamarosan beteljesedik a bosszú.-Beszélt mosolyogva az utolsó szót pedig szinte suttogta. Öntelt mosolya levakarhatatlan volt.

- Ne hidd. Megölöm és te is halott leszel.- súgtam a fülébe. Hátat fordítottam és elsétáltam. A házból William majd a többiek is kiléptek. Mateo felé mentek én meg a ház felé. Elmentem mellettük de,Debby megállított.

-Sarah számíthatsz rám bármikor..

- Csak nem Jason megölésében. Tudom.

- Igen. Sajnálom. Te sem ölnéd meg Ryant ha kiderülne hogy egy szörny.

- Igazad van.- néztem rá de,ő más felé nézett. Elnéztem én ugyan arra. William embere még mindig fogta Mateot,a másik oda lépett majd, miután megkapta a jelet, letépte a fejét és felgyújtották. Meredtünk a tűzre. Mit érezhetett? Milyen lehet a halál? Egyetlen kérdés amire sosem kapok választ, vagyis remélem, és nem is akarok. Mindig is kíváncsi voltam de, meghalni nem sosem akartam. Annyira azért nem érdekel.
Gondolataiból egy hangos vonyítás zökkent ki.

Öröklét [Befejezett]Where stories live. Discover now