Deel 35

2.7K 144 2
                                    

Er is nu al 2 jaar voorbij en ik huil nog elke dag wel om Safae. Ik ben nu 2 kinderen verloren en ik ben officieel klaar met kinderen, ik wil geen kinderen meer. Ik ben nu in de kamer van Safae. Ik kijk in de kast en die is helemaal rommelig, plots valt me iets op. Helemaal in de hoek is er een boekje verstopt, ik pak en lees 'dagboek van Safae, niet aanraken!' Ik open het en lees meteen de laatste pagina. Bij het lezen van die pagina stond me hart stil.

'Liefste dagboek,
Ik denk dat ik vandaag heb besloten om geen pijn meer te lijden. Ik heb een droom gehad waarin ik van het raam spring. En waarom ik wel niet zou springen? Omdat ik elke nacht geen fijn gevoel krijg. Bijna elke nacht komt er iemand en dan probeert die slechte dingen te doen. En als ik schreeuw loopt hij heel snel weg. Waar? Weet ik niet. Me mama komt dan en zegt dat ik het heb gedroomd, maar ik weet zeker dat het niet zo is.
En als ik denk dat ze me bijna gelooft vraagt ze of ik weet wie het heeft gedaan. Natuurlijk antwoord ik nee. Eigenlijk weet ik het wel maar hij heeft gezegd dat ik het tegen niemand mag zeggen. Maar jij kan toch wel een geheimpje bijhouden he. Oke ik zal het vertellen. Deze persoon is

Daar stopt het. Er is een grote verfvlek op de naam. Ik pak snel een doek en probeer het weg te poetsen. Tfoe! Ik moet en zal het te weten komen. Amina! Zij was altijd al goed in dingen ontcijferen. Alleen is het contact verbroken. Ik probeer snel haar nummer. Yes!

Telefoongesprek:

L: hallo!
A: oh my god ik kan het niet geloven! Laila! Ik heb je zo hard gemist!
L: haha ik jou ook Amina...
A: ik heb het gehoord van je kind...
L: kan ik je zien? Ik moet je even iets laten zien en vertellen.
A: ja is goed ik zet snel me zoontje af bij me moeder en dan gaan we.
L: oke is goed
A: moet ik je komen halen?
L: dat zou wel heel lief zijn ja
A: oke hahahah. Ik ben er over een halfuur
L:super! Bye Schat
A: tot straks!

~Einde telefoongesprek~

Ik pak snel me abaya en hoofddoek. En zet me tas klaar. Na 20 minuten hoor ik de bel. Ik ga open doen en zie haar daar staan. "Izan van meeee" roept ze. "Zwijg a paard" ik doe de deur dicht en samen gaan we naar haar auto.

We komen aan in een cafeetje en gaan zitten. "Dus stinkdier. Wat moet je?" Vraagt ze. Ik haal dagboek uit me tas. Ik vertel haar het hele verhaal. "En vandaag heb ik haar dagboek gevonden. En op de oplossing van haar zelfmoord is verf. En ik weet dat jij dit kan ontcijferen." Ze knikt. Ze haalt een briefje van 20 te voorschijn en legt het op tafel. "Kom dan gaan we naar me huis." Ik knik en volg haar naar haar auto.

We komen aan bij een mooi groot wit huis. We gingen naar binnen. "Luister als ik iets niet weet dan word ik gek daarom ben ik nu al 2 keer gescheiden geweest. Gewoon omdat ze allemaal geheimen hadden en ik ze te weten ben gekomen." Zegt ze. "Laat me die verf nog eens zien" ik geef haar het boek. Even later doet ze er een spul op en alles verdwijnt. Ze geeft me het boek. En toen had ik gewoon zin om ook van het raam te springen.

Flashback:

Telefoon:

L: hallo
A: (vrouwenstem) hallo
L: euhm is Ayman daar?
A: (vrouwenstem) NEE (op de achter grond is er ayman zijn stem te horen)
L: mag ik Ayman spreken?
A: ( vrouwenstem) NEE BITCH, WIE THE FUCK BEN JIJ?
L: luister bitch, beter geef je me Ayman nu meteen aan voor dat ik je tanden eruit slaag.
A: (ayman neemt de telefoon over) hallo wie ben je?
L: ik ben het Laila...
A: Laila wat moet je nou weer...als je verwacht dat ik me excuses aanbied kan je nu gelijk ophangen.
L: (begint te huilen) ik wou je uitnodigen omdat ik ging trouwen
A: Dat ben je toch al...(blaast)
L: ik ben al gescheiden ik ging met Adam trouwen
A: Adam wie?
L: Adam (...)
A: wat?! Je kan niet met hem trouwen!
L: En waarom dan wel niet?
A: Hij is gevaarlijk! Laila alsjeblieft doe me een plezier en trouw niet met hem.
L: ben je nu jaloers? Waarom gun je mij nooit iets?!
A: Laila...pleas je snapt het niet. Ik ken die gast, hij is een psycho. Hij zit in de vrouwenhandel. Alsjeblieft doe het niet.
L: ik ga trouwen met hem punt aan de lijn.
A: weet je wat... ik kom gewoon.
L: nee het hoeft niet meer!

~LEGT NEER~

wat is toch zijn probleem? Ik hou van Adam en hij van mij. Hij zou nooit zoiets willen doen. Pff ik haat Ayman officieel. Er zijn nu al 7 uren voorbij en het is 10 uur s'avonds. En al die tijd was ik naar de muren aan het staren. Ik hoorde de bel en ging opendoen. Ineens zag ik Ayman. Hij knuffelde me zo wat bijna dood. "Laila ik moet en zal met je praten" "Ayman doe geen moeite. Ik ga trouwen en daarmee uit." "Maar Laila luister eerst!" Ik besloot maar te luisteren. "Hij is nu 20 jaar, maar alles begon toen hij 15 was...ik was 17. Ik had niet echt vrienden, dus hij was mijn beste vriend. Op een dag zei hij dat hij verliefd was op een meisje, en hij dwong mij om haar voor hem te regelen. Ik was bang hem te verliezen. Dus deed ik het maar. Een weekje later ging het gerucht rond dat ze werd verkracht door oude mannen en dat ik daar voor heb gezorgt. Ik kon er gelukkig onderuitkomen. Maar dit doet hij al jaren. Ik ben bang dat dit jou ook overkomt Laila. Ik ben niet jaloers, ik ben bezorgd"

~EINDE FLASHBACK~

Ik wil dood.

Mishandeld En Uitgehuwelijkt?! (Herschrijvenden)Where stories live. Discover now